بهگزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، سیدعلیرضا سالارحسینی با اشاره به این که در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران، در مقایسه با سال گذشته، اولویتها در بحث پذیرایی از مردم تغییراتی داشته است، بیان کرد: امسال، بهجز شیرینی، برخی غرفهداران در شهرستانهای مختلف اقدام به ارائه نان خشک مخصوص منطقه خود کردند.
سرپرست معاونت گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد توضیح داد: این اقدام، که در کنار شیرینی مورد استقبال گسترده مراجعهکنندگان قرار گرفت، نشان داد که تنوع نان خشک در استان یزد بسیار زیاد و موردپسند عموم است.
سالارحسینی با اشاره به اینکه تفاوت اصلی نانهای شهرستانهای استان یزد به شیوه پخت، ضخامت، نازکی و ترکیبات بهکاررفته در آنها بازمیگردد، گفت: برخی از شهرستانها در تهیه نانهای خود از شیر و روغن استفاده میکنند که به خوشطعمی آن کمک میکند.
وی، افزود: همچنین، در برخی نانها از گل زرد یا زردچوبه برای ایجاد رنگ و عطر بهتر بهره میبرند.
سرپرست معاونت گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد ضمن بیان اینکه یکی از دلایل استفاده گسترده از نان خشک در مناطق کویری، امکان نگهداری طولانیمدت آن است، گفت: این نوع نان به دلیل ماندگاری بالا، دورریز نداشته و در برابر فساد و کپکزدگی مقاوم است.
سالار حسینی گفت: نان خشک گزینهای مناسب برای سفرهای طولانی محسوب میشود، زیرا بدون نیاز به شرایط خاص نگهداری، کیفیت خود را حفظ میکند.
وی، در پایان اظهار کرد: توجه به فرهنگ غذایی و روشهای سنتی نگهداری مواد خوراکی نهتنها به کاهش هدر رفت مواد غذایی کمک میکند، بلکه باعث احیای سنتهای ارزشمند غذایی در مناطق مختلف کشور میشود.