شناسهٔ خبر: 71371257 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

ویرانی ۷۰ درصدی زیرساخت‌های شهر غزه توسط ارتش رژیم صهیونیستی

سخنگوی شهرداری غزه اعلام کرد بیش از ۷۰ درصد از زیرساخت‌های این شهر ویران شده و این شرایط منجر به تعطیلی خدمات اساسی و دشوار شدن زندگی روزانه در میان بحران انسانی بی سابقه در این منطقه شده است.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: «حسنا مهنا» در یک کنفرانس خبری افزود: ویرانی گسترده در نوار غزه باعث کمبود شدید آب، از کار افتادن شبکه فاضلاب، انباشت زباله، ویران شدن شبکه جاده‌ای و خیابان‌ها، فقدان برق و انرژی شده است و این در شرایطی است که امکانات محدود شهرداری خدمت‌رسانی را به کمترین حد ممکن آن کاهش داده است.

سخنگوی شهرداری غزه افزود نظامیان رژیم صهیونیستی همچنان از ورود ماشین آلات سنگین به نوار غزه جلوگیری می‌کنند که همین مساله باعث مانع تراشی در آواربرداری و بازگشایی خیابان‌ها شده و از سرگیری حمل و نقل و جابجایی در مناطق مسکونی و تجاری را به تاخیر انداخته است.

وی گفت: ۱۳۳ دستگاه از ماشین آلات شهرداری غزه در جنگ رژیم صهیونیستی علیه ساکنان این منطقه نابود شده که ۸۰ درصد از مجموع توان شهرداری را شامل می‌شود و ۲۰ درصد باقیمانده نیز خودروهای قدیمی و فرسوده است.

سخنگوی شهرداری غزه افزود: شبکه آب و فاضلاب این منطقه در معرض ویرانی گسترده قرار گرفته به طوری که ۶۳ حلقه چاه آب و ۶ ایستگاه پمپاژ فاضلاب از چرخه خدمت‌رسانی خارج شده و علاوه بر آن بیش از ۱۱۰ هزار متر از شبکه آبرسانی و ۱۷۵ هزار متر از شبکه دفع فاضلاب نابود شده است.

این مقام مسئول در ادامه بر ضرورت اقدام فوری مسئولان بین‌المللی و سازمان‌های امداد رسان برای ورود تجهیزات، سوخت و انرژی به منظور نجات ساکنان نوار غزه از یک بحران انسانی جدی تاکید کرد.

رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که بر اثر آن، افزون بر ویرانی‌های عظیم و قحطی مرگبار، بیش از ۱۵۷ هزار فلسطینی که بیشتر آن‌ها زن و کودک هستند، شهید و زخمی و همچنین بیش از ۱۴ هزار نفر مفقود الاثر شدند.

با وجود همه این جنایت‌ها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرد که پس از گذشت ۴۷۰ روز جنگ علیه ساکنان غزه، نتوانست به اهداف خود از این جنگ یعنی نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از نوار غزه دست یابد و مجبور به پذیرش آتش بس شد.

توافق آتش‌بس بین حماس و رژیم صهیونیستی، صبح یکشنبه ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ ( ۳۰ دی ۱۴۰۳) اجرایی شد و مرحله اول آن، ۶ هفته به طور خواهد انجامید. در طول این مرحله، درباره اجرای توافق در مرحله دوم و سپس سوم آن، مذاکره خواهد شد.

این توافق با میانجی‌گری قطر، مصر و آمریکا و برگزاری چند دوره مذاکره در قاهره و دوحه به دست آمد.

از زمان برقراری آتش‌بس در غزه، عملیات جستجوی افراد مفقود الاثر و خارج کردن پیکرهای شهدا از زیر آوار آغاز شده است و هر روز، شمار بیشتری از شهدا در مناطق مختلف این باریکه از زیر آوار خارج می‌شوند.