شناسهٔ خبر: 71370130 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

نماینده اردبیل در مجلس:

مسئولان به طور شایسته از افتخارآفرینان فرهنگ و هنر تجلیل کنند

اردبیل _ ایرنا _ نماینده مردم اردبیل، نمین، نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به افتخارآفرینی رضا جمالی فیلمساز اردبیلی در جشنواره فیلم فجر گفت: مسئولان استان باید از افتخارآفرینان در عرصه‌های فرهنگ، هنر و ورزش به طور شایسته تجلیل کنند.

صاحب‌خبر -

احد بیوته روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به ظرفیت‌ها و استعدادهای انسانی استان اردبیل در تمامی عرصه‌ها، اظهار کرد: انتظار می‌رود شورای اسلامی شهر اردبیل، دستگاه‌های اجرایی و مسئولان عالی استان به نحو احسن و شایسته از افتخارآفرینان استان در عرصه های مختلف از جمله فرهنگ، هنر و ورزش به طور شایسته تجلیل کنند.

وی با اشاره به موفقیت رضا جمالی و سلمان عباسی در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، بیان کرد: درخشش هنرمندان اردبیلی در این رویداد مهم باعث شد نام اردبیل دوباره بر زبان‌ها بیافتد.

عضو کمسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه درخشش هنرمندان استان در چنین جشنواره‌های فاخر، بیانگر غنای هنری منطقه است، ادامه داد: کسب این موفقیت وظیفه متولیان فرهنگ و هنر استان را در زمینه سازی و تسهیل فعالیت هنرمندان خلاق در همه رشته‌ها بیشتر کرد.

وی همچنین با اشاره به مشکلات هنرمندان استان گفت: من با این هنرمندان از دوران کودکی دوست بوده و با آنها بزرگ شده‌ام و از کمبودها و زحماتی که آنها برای پیشرفت و رسیدن به این جایگاه کشیده اند، خبر دارم.

نماینده مردم اردبیل، نمین، نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی افزود: حفاظت و نگهداشت این هنرمندان بسیار مهم‌تر از کسب این عناوین است و باید بیش از پیش از هنرمندان نام آور استان حمایت شود.

بیوته با بیان اینکه عدم ایجاد فضای مناسب کاری برای نخبگان ممکن است باعث دلسردی هنرمندان افتخار آفرین استان شود، اظهار کرد: باید قدر جوانان نخبه و افتخارآفرین را بدانیم و با ارج نهادن به تمامی اهالی فرهنگ و هنر از جمله فیلم‌سازان زمینه الگو پروری در جامعه را که امروز ما به شدت به آن نیازمندیم، فراهم کنیم.

ارزش آثار هنری با گذشت زمان بیشتر می‌شود

نماینده مردم اردبیل، نمین، نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی گفت: فرهنگ، هنر و آثار هنری با گذشت زمان نه تنها محو و نابود نمی شود بلکه ارتقا یافته و ارزش و قیمت آن بیشتر می شود.

بیوته با بیان اینکه آثار هنری برای همیشه تاریخ پایا، پویا و ماندگار است، افزود: باید هنرمندان را بها داد و تکریم کرد تا آثار هنری فاخر برای مردم و نسل های آینده تولید کنند.

وی با بیان اینکه نباید فیلم و آثار هنری را دست کم گرفت، اظهار کرد: بهترین روش برای معرفی فرهنگ و سنت‌های دیرین و تمدن غنی کشورمان به جهانیان استفاده از ابزار هنر و هنرمند است.

عضو کمسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: توسعه عرصه‌های مختلف جامعه بدون توسعه فرهنگ نه می‌تواند مدوام و پایدار باشد و نه می‌تواند در جهت خودشکوفایی و تکامل انسانی موثر واقع شود و تنها با توجه به مقوله فرهنگ و توسعه فرهنگی است که می توان زمینه توسعه دیگر بخش های جامعه را فراهم آورد.

وی بیان کرد: با اینکه اردبیل از دیرباز مهد تمدن و فرهنگ بوده و هنرمندان و نام آوران زیادی در عرصه های مختلف از دیار برخاسته‌اند اما متاسفانه در سال‌های اخیر به دلیل برخی مشکلات نقش استان در این زمینه کم رنگ شده و آن طور که باید و شاید حق مطلب ادا نشده است.

عضو کمسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: امیدواریم با آسیب شناسی و حل مشکلات موجود، هنرمندان استان بتوانند به نحوی مناسب تر و گسترده تر مفاهیم و چهارچوب های ارزشی، فرهنگی و انسانی کشورمان را به جهانیان معرفی و منتقل کنند.

بیوته ادامه داد: نام آوران عرصه هنر با اندکی مهربانی مسئولان و حمایت مالی می توانند چیدمان فکری و برنامه های مهندسی شده بیگانگان را بر هم زده و مهاجمان فرهنگی را سر جای خود بنشانند.

به گزارش ایرنا، در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، فیلم "سونسوز" ساخته رضا جمالی فیلمساز اردبیلی، برنده سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیات داوران شد.

فیلم "سونسوز" نخستین ساخته سینمایی رضا جمالی یک فیلم کمدی به زبان ترکی است، فیلمی که یکی از معدود آثار جشنواره فجر است که به زبان محلی تولید شده است.

"سونسوز" داستان روستایی را روایت می‌کند که ۲۰ سال است در آن کودکی متولد نشده و مردان، زنان را مقصر می‌دانند.

فیلم "سونسوز" در استان اردبیل به تهیه‌کنندگی سلمان عباسی تولید شده و بازیگرانی چون مریم مومن، حمدالله سلیمی، بهروز الله‌وردی‌زاده، صفت آهاری و ناصر محبی در آن ایفای نقش کرده اند.