شناسهٔ خبر: 71369817 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

تمسخر پهلوی به سبک ژرمن ‌ها

رهبر دوران گذار سوژه خنده شد | ماجرای عقب ماندن رضا پهلوی از پروژه بگیر بزرگ چه بود؟

این روزها برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ بار دیگر رضا پهلوی را به سوژه طنز و تمسخر کاربران فارسی‌زبان شبکه‌های‌اجتماعی تبدیل کرده و ماجراهای دعوت نشدن او به این کنفرانس، سلطنت‌طلبان را عصبانی و رویای «رهبری اپوزیسیون» پهلوی را نقش برآب کرده‌ است.

صاحب‌خبر -

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: شصت‌ویکمین کنفرانس امنیتی مونیخ در شرایطی طی روزهای ۲۶ تا ۲۸ بهمن‌ماه در حال برگزاری است که پس گرفتن دعوت از رضا پهلوی از سوی این کنفرانس، بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی فارسی‌زبان داشته و درحالی‌که سلطنت‌طلبان در حال فحاشی به دولت آلمان هستند، دیگر جریان‌های برانداز، این موضوع را به سوژه‌ای برای تحقیر و تمسخر «رهبر خودخوانده اپوزیسیون» تبدیل کرده‌اند.

تحقیر رضا پهلوی از سوی برگزارکنندگان کنفرانس امنیتی مونیخ در شرایطی آب سرد دیگری بر توهم‌های مسبوق ‌به سابقه سلطنت‌طلبان ریخت که او پیش از این تأکید کرده بود خود را برای «رهبری دوران گذار» آماده کرده‌ است، اما تحقیر تازه، او را به‌جای نقش‌آفرینی در پست تازه، به سوژه تمسخر براندازان و کاربران شبکه‌های اجتماعی تبدیل کرده‌ است.

سریال طنز پهلوی

حضور رضا پهلوی در کنفرانس امنیتی مونیخ طی یکی، دو هفته اخیر با ماجراهای طنزآمیزی همراه بوده است که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌شود:

۱- نخستین لغو: روز ۱۸ بهمن‌ماه بود که «رهبر خودخوانده اپوزیسیون» از لغو سخنرانی خود در مونیخ خبر داد و اعلام کرد در شرایطی که برگزارکنندگان کنفرانس از او دعوت کرده‌اند، اما وزارت امور خارجه آلمان از حضور او در این کنفرانس جلوگیری کرده‌ است.

۲- امیدواری دوباره: رضا پهلوی درحالی‌که طی روزهای اخیر تلاش فزاینده‌ای را صرف نقش گرفتن از محور ضدایرانی واشنگتن – تل‌آویو کرده‌ است، یک روز پس از اعلام لغو سخنرانی خود در مونیخ (۱۹ بهمن‌ماه)، طی پیامی در فضای ‌مجازی، اعلام کرد از سوی برگزارکنندگان کنفرانس باخبر شده دعوت قبلی‌اش به کنفرانس همچنان پابرجاست.

۳- تمسخر پهلوی به سبک آلمانی: در شرایطی که رضا پهلوی خود را برای مجاب کردن حامیان اروپایی‌اش برای افزایش فشارها بر مردم ایران آماده می‌کرد، روز ۲۵ بهمن‌ماه، برگزارکنندگان این کنفرانس اعلام کردند با مشورت دولت آلمان، تصمیم گرفته‌اند برای رضا پهلوی دعوتنامه رسمی ارسال نشود.

۴- عصبانیت از تمسخر تازه: این اقدام آلمانی‌ها خشم رضا پهلوی را به ‌دنبال داشت و او طی بیانیه‌ای نتوانست خشم خود را از دوستان آلمانی‌اش پنهان کند و با حمله به دولت این کشور، تأکید کرد که این اقدام با هدف «راضی نگه داشتن جمهوری‌اسلامی» انجام شده‌است. لغو دعوت کنفرانس امنیتی مونیخ به اندازه‌ای رضا پهلوی را عصبانی کرد که او به‌صورت تلویحی آلمان را به «همدستی با جمهوری‌اسلامی» متهم کرد.

۵- دلیل خشم مضاعف: رضا پهلوی امسال در حالی از حضور در کنفرانس امنیتی مونیخ محروم مانده است که برگزارکنندگان این کنفرانس از مسیح علی‌نژاد، از چهره‌های بدنام در میان براندازان، دعوت به عمل آورده ‌است؛ موضوعی که سبب دوچندان شدن عصبانیت پهلوی و سلطنت‌طلبان شده ‌است.

ناکامی‌های سریالی

لغو دعوت از رضا پهلوی برای حضور در کنفرانس امنیتی اما، تنها ناکامی او طی هفته‌های اخیر نبوده است و برخی دیگر از دعوت‌ها از او در نقاط مختلف اروپا طی روزهای اخیر لغو شده ‌است که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌شود.

۱- لغو سخنرانی در هلند: روز ۲۵ بهمن‌ماه دفتر مطبوعاتی مجلس نمایندگان هلند در گفت‌وگویی با رسانه‌ها اعلام کرد که سخنرانی رضا پهلوی در کمیسیون روابط خارجی پارلمان این کشور لغو شده ‌است؛ اقدامی که دلیل آن «مسائل مربوط به برنامه کاری» عنوان شده‌ و ناکامی دیگری برای رضا پهلوی رقم زده‌ است.

۲- از انگلیس هم خبر بد رسید: یکی دیگر برنامه‌های لغو شده روزهای اخیر رضا پهلوی در انگلیس بود؛ جایی که قرار بود «رهبر خودخوانده اپوزیسیون» روز سه‌شنبه گذشته (۲۳ بهمن / ۱۱ فوریه) در کمبریج یونین انگلیس سخنرانی کند، اما برگزارکنندگان به بهانه «مسائل امنیتی» ترجیح دادند فعلا رضا پهلوی را دست به سر کنند.

سوژه تازه برای تمسخر پهلوی

در شرایطی که طی روزهای اخیر قطع حمایت‌های مالی دولت آمریکا از جریان‌های برانداز زمینه‌ساز شعله‌ور شدن اختلاف‌ها در میان براندازان شده بود، ماجرای حضور رضا پهلوی در کنفرانس امنیتی مونیخ، پرده دیگری از درگیری‌های داخلی میان جریان‌های مختلف ضدانقلاب را به نمایش گذاشت.

- اصلا دعوتی در کار نبوده است: کامبیز غفوری، از فعالان ضدانقلاب طی پستی در شبکه‌های اجتماعی به این موضوع واکنش نشان داد و تأکید کرد که برگزارکنندگان کنفرانس دعوت رسمی از رضا پهلوی به‌عمل نیاورده‌اند، بلکه موضوع صرفا «دعوت غیررسمی» بوده است. او همچنین فحاشی‌های سلطنت‌طلبان به دولت آلمان را از دلایل این ماجرا عنوان کرده‌ است.

- تکاپو برای دیده شدن: اکبر گنجی، از فعالان ضدانقلاب خارج‌نشین هم از دیگر افرادی بود که به این موضوع واکنش نشان داد و تکاپوی رضا پهلوی را برای دیده شدن به سخره گرفت.

- تلاش ناکام تلویزیونی: تلاش شبکه‌های تلویزیونی معاند، مانند ایران‌اینترنشنال و من‌وتو برای فضاسازی در این زمینه از محورهای مهم انتقادهای کاربران فارسی‌زبان شبکه‌های اجتماعی بود. آنان تلاش این شبکه برای دعوت از مشاوران رضا پهلوی و پوشش دادن ناشیانه تجمع‌های کم‌تعداد در حمایت از پهلوی را دستمایه مطالب انتقادی و طنزآمیز خود قرار دادند.