به گزارش جماران؛ دانشگاه تهران در اطلاعیهای با اشاره به درگذشت یکی از دانشجویان «دانشکدگان مدیریت» این دانشگاه در خارج از محیط دانشگاه و در محدوده پل گیشا اعلام کرد: به طور جدی در حال پیگیری این موضوع هستیم.
توضیح پلیس در مورد حمله سارقانِ زورگیر به دانشجویِ دانشگاه تهران
مرکز اطلاعرسانی پلیس پایتخت اعلام کرد: شبِ گذشته در ساعت ۲۱ چهارشنبه مورخِ ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ ، واحد گشت پلیس در محدوده بزرگراه جلال آل احمد نبشِ کوچه جنت با جوانی ۱۹ ساله مواجه شده که بر اثر اصابت جسم تیز به مجاری تنفسی مجروح و با همکاری عوامل اورژانس به بیمارستان شریعتی تهران منتقل که بر اثر شدت جراحات در ساعت ۷:۳۰ صبح فوت نمود.
از همان ساعاتِ ابتداییِ حادثه پی جوییِ قتل آغاز و در تحقیقات میدانی و با بهرهگیری از تصاویر دوربینهایِ مداربسته مشخص شد که دانشجویِ جوان در زمان مراجعت به خوابگاه دانشجویی در منطقه امیرآباد مورد ضربهیِ جسم تیز توسط دو زورگیرِ موتورسوار قرار گرفته و سارقان در زمان ربودنِ کوله پشتی، مقتول را مورد اصابت چاقو قرار دادند.
در حال حاضر تیم ویژه ای در اداره دهم پلیس آگاهی تهران بزرگ، تحقیقات جهت شناسایی و دستگیری عاملان این سرقتِ منجر به جنایت را در دستورکار قرار داده که به محض دستگیری اطلاع رسانی خواهد شد.
توضیحات معاون دانشجویی دانشگاه تهران در پی قتل یک دانشجو توسط سارقان زورگیر: حداقل چهار ماه است که دانشجویان خواستار افزایش امنیت منطقه شده بودند/ نیروی انتظامی اخیراً تعداد گشتهایشان را زیاد کرده بود/ چه تضمینی وجود دارد این حادثه برای دانشجوی دیگری اتفاق نیفتد؟
در پی حمله منجر به قتل سارقانِ زورگیر به یک دانشجو، رضایان معاون دانشجویی دانشگاه تهران در پاسخ به این سوال که گفته میشود قبلاً دانشجویان خواستار افزایش امنیت منطقه از مسئولان دانشگاه شده بودند. آیا چنین درخواستی مطرح شده بود و اگر چنین بوده، دانشگاه چه اقدامی کرده است؟ گفت: بله، دانشجویان حداقل از زمانی که من آمدم که چهار ماه از این حضور گذشته، این موضوع را مطرح کردند که به خصوص در خیابان پشتی یا برخی از خیابانهای اطراف هم برای خودشان و هم برای ماشینهایشان امنیت افزایش پیدا کند.
رضایان با تاکید بر اینکه مطالبه دانشجویان، مطالبهای خارج از چارچوب نیست، گفت: اتفاقی که رخ داد، برای خانوادهی دانشجو و خانواده دانشگاه تهران بسیار سنگین بوده است و برای جامعه خسارتبار./ ایلنا
پرونده قتل دانشجوی دانشگاه تهران در شعبه ویژه رسیدگی میشود
دادستانی عمومی و انقلاب تهران اعلام کرد: یک شعبه ویژه پرونده سرقت از دانشجوی دانشگاه تهران را رسیدگی خواهد کرد.
پس از اعلام گزارش سرقت از یک دانشجوی دانشگاه تهران که با توجه به جراحات وارده منجر به فوت وی شد، دادستان تهران بلافاصله پس از دریافت گزارش این سرقت و جراحت وارده به متوفی دستور تشکیل پرونده این سرقت در شعبه ویژه دادستانی تهران را صادر کرد.
از همان لحظات اولیه گزارش سرقت بازپرس ویژه شعبه تحقیقات قضایی روی پرونده را آغاز کرده است.
تجمع اعتراضی مقابل کوی دانشگاه تهران
تعدادی از دانشجویان خوابگاه کوی دانشگاه تهران در اعتراض به کشتهشدن امیرمحمد خالقی تجمع اعتراضی برگزار کردند.
شرکتکنندگان در این تجمع شعار «مسئول بیکفایت، استعفا استعفا» سر دادند.
دستور رادان برای دستگیری عاملان حمله به دانشجوی دانشگاه تهران
سخنگوی فراجا گفت: رادان دستور پیگیریِ ویژه و سریعِ حادثه دانشگاه تهران را به پلیس آگاهی کشور صادر کرد.
با توجه به تشکیل تیمهای ویژه برای شناسایی عاملان این حادثه انشاءالله در اسرع وقت آنان دستگیر و به دستگاه عدالت سپرده خواهند شد.
معاون وزارت علوم به کوی دانشگاه تهران می رود
مهاجرانی، سخنگوی دولت نوشت: معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم برای گفتوگو و بررسی موضوع در کوی دانشگاه تهران حضور پیدا میکند.
امنیت دانشجویان و آرامش خانوادهها برای دولت وظیفه و اولویت است. از همه دعوت میکنیم با حفظ آرامش، مسیر گفتگو را باز نگه داریم.#مراقب_امنیت_باشید
حضور سرپرست دانشگاه تهران در تجمع دانشجویان خوابگاه کوی دانشگاه تهران در پی قتل دانشجوی مدیریت
سرپرست دانشگاه تهران: با حضور نمایندگان دانشجویان به مطالبات رسیدگی میکنیم
سرپرست دانشگاه تهران با حضور در تجمع دانشجویان این دانشگاه، ضمن ابراز همدردی با آنان در پی حادثه زورگیری منجر به قتل دانشجوی دانشگاه تهران، وعده داد از فردا در فضای کارشناسی با دقت به مطالبات آنها رسیدگی شود.
وزارت علوم، دانشگاه تهران و دانشکدگان مدیریت این دانشگاه با صدور اطلاعیههای جداگانه، ضمن ابراز تاسف و تاثر عمیق از وقوع این حادثه ناگوار، خواستار رسیدگی جدی و فوری به موضوع و برخورد با عاملان قتل این دانشجو شدند.
همکلاسی دانشجوی مقتول: امیرمحمد خالقی(دانشجوی به قتل رسیده) در زمینه هوش مصنوعی و بیزنس مدل نخبه بود
مکانی که او مورد حمله قرار گرفته شب ها آنقدر تاریک است که کسی جرئت رفت و آمد ندارد.
چند ماه پیش به رئیس خوابگاه نامه زدیم و این مسئله را پیگیری کردیم؛ دانشگاه تا به حال اقدامی نکرده است.
گزارش اتفاقات کوی دانشگاه تهران در روز ۲۶ام بهمن ماه
کانال تلگرامی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در گزارش وقایع روز جمعه نوشت:
دانشجویان کوی امیرآباد دانشگاه تهران ساعت 14 روز 26ام بهمنماه 1403، با اعلام قبلی از شب گذشته، ابتداً در میدان اصلی کوی اقدام به برگزاری تجمع نمودند. این تجمع جهت محکومیت سهلانگاری و عدم مسئولیتپذیری مسئولین دانشگاه نسبت به برقراری امنیت در معابر منتهی به دانشگاه که نهایتا منجر به قتل یکی از دانشجویان این خوابگاه، امیرمحمد خالقی، شده بود، برگزار گردید. گفتنی است که در مقاطعی چند دانشجویان کوی و همچنین دانشجویان دانشکدگان فنی نسبت به خطرناک بودن خیابان جنت اعتراض کرده بودند و خواستار تمهیداتی جهت برقراری امنیت جانی و مالی دانشجویان شده بودند.
تعدادی از دانشجویان که به نیت همراهی با این تجمع به در اصلی کوی مراجعه کرده بودند، جهت ورود به کوی، با ممانعت حراست مواجه شدند و اجازه ورود به خوابگاه را پیدا نکردند و به این سبب بیرون در اصلی کوی مستقر میشوند. تجمع داخل به سمت در اصلی میآید، با دانشجویان بیرون کوی همراه شده و به اعتراض نسبت واقعه رخ داده میپردازند و شعار میدهند.
بیرون کوی دانشگاه تعداد زیادی از نیروهای گارد و لباسشخصی مستقر هستند. دانشجویان بیرون از کوی دانشگاه، نشستهاند. دکتر رضایان، معاونت امور دانشجویی دانشگاه تهران، که بنا بود ساعت 19 جهت پاسخگویی در محل کوی حاضر شوند؛ حوالی ساعت 16 به کوی میآیند و دانشجویان به بیان اعتراضات خود میپردازند.
در میان جمعیت بیرون از کوی دانشگاه، که نزدیک به 40 دانشجو نشسته بودند. فردی بلند میشود و بیسیمش روی زمین میافتد. دانشجوی دختری که کنار این لباسشخصی بوده است اقدام به برداشتن بیسیم این فرد میکند که با دستدرازی این لباسشخصی مواجه میشود. دانشجویان حاضر با فرد مذکور درگیر شده و حراست با مداخله خود این فرد را به داخل گیت ورودی کوی میبرد و به اتاق داخل گیت ورودی انتقالش میدهند. دانشجویان با هجوم به سمت در گیت، موفق به ورود شده و به اعتراض نسبت به حضور لباسشخصی مذکور میپردازند. به همین سبب تمامی دانشجویانی که بیرون از کوی مستقر بودند وارد کوی شده و در ادامه اعتراض اصلی خود نسبت به سهلانگاریهای دانشگاه جهت تامین امنیت دانشجویان، از نگرانی خود جهت حضور لباسشخصیها میگویند. در همین حین دکتر حسینی، سرپرست دانشگاه تهران، در محل کوی حاضر میشوند و به صحبت با دانشجویان معترض میپردازند.
در التهاب ایجاد شده، دانشجویان از پیگیریهای متعدد و به نتیجه نرسیدهی خود جهت رسیدگی دانشگاه به مسائل خیابان پشت کوی میگویند، از نامههای بیپاسخ و بینتیجهای میگویند که به دکتر رضایان و دکتر زارع، مسئول امور خوابگاهها، زدهاند و به سهلانگاریها و عملکرد بد دکتر زارع در چهار سال گذشته اعتراض میکنند. همچنین به بیاحترامی روا داشته شده توسط لباسشخصیها میپردازند. به تکرار شدن حضور لباسشخصیها و عامل التهاب و تشنج بودن آنها میپردازند و خواستار معلوم شدن هویت این لباسشخصی و عذرخواهی او از دانشجویان میگردند. دکتر حسینی نیز بر حرف ایشان صحه گذاشته، از تجارب گذشته خود میگویند و عامل فجایع قبلی همچون 18 تیر 78 را نیز همین قشر قلمداد میکنند.
بعد از این گفتوگو دکتر حسینی به همراه دو تن از نمایندگان دانشجویان جهت معلوم شدن هویت فرد مذکور به اتاق حراست کوی رفتند. اسم اعلامی این فرد به دانشجویان، الف.ش بوده که البته معلوم نیست از طرف کدام نهاد، جهت حضور و ایجاد اختلال و التهاب در این تجمع حضور یافته است.
دکتر حسینی نیت خود را تحویل این فرد به نیروی انتظامی و پیگیری مواخذه این لباسشخصی بیان نمودند. روند رسیدگی به این فرد حدود یک ساعت به درازا انجامید و در این مدت دانشجویان تماما خواستار حضور و عذرخواهی او از ساحت دانشگاه و دانشجویان بودند. در نهایت اما با ایجاد حلقهای توسط نیروهای حراست، این شخص در غیاب حضور نیروهای انتظامی به خارج دانشگاه هدایت شد که با حمله و زد و خورد دانشجویان همراه شده و نهایتا فرار میکند.
در این میان بیرون دانشگاه همچنان تعداد زیادی از نیروهای لباس شخصی مستقر هستند و تعدادی از دانشجویان داخل کوی علیرغم تذکرات حراست دانشگاه و فضای امنیتی بیرون از کوی اقدام به خروج میکنند که به شهادت تعدادی از دانشجویان برخی از این دانشجویان توسط نیروهای لباس شخصی مورد حمله قرار میگیرند و بازداشت میشوند.
امیرحسین گوهری و دو تن دیگر از دانشجویان از جمله کسانی بودند که به گفته باقی دانشجویان بازداشت شدند. امیرحسین گوهری نهایتا با وضعی وخیم به کوی برگرداننده میشود و خبر از ضرب و شتم و ضبط تلفن همراهش توسط نیروهای لباس شخصی میدهد. او را پس اتمام حوادث و کاهش التهابات به بیمارستان منتقل میکنند.
از دو نفر دیگر خبری نیست و حراست نیز ادعا میکند که این افراد ربوده نشدهاند و یا وجود خارجی ندارند و از بازبینی دوربینها جهت بررسی حقیقی این مسئله نیز خودداری میکنند.
پس از این ماجرا دکتر حبیبا، معاونت دانشجویی وزارت علوم، در محل کوی حاضر میشوند که حتی نام دانشجوی کشتهشده، امیرمحمد خالقی، را نیز نمیدانستند و از این جهت مورد غضب دانشجویان قرار میگیرند. ایشان از نامه وزارت علوم به وزارت کشور جهت تأمین امنیت محوطه اطراف دانشگاه میگویند و عدم رسیدگی را از طرف وزارت کشور عنوان میدارند.
دکتر حسینی، سرپرست دانشگاه، نیز قولهایی از قبیل عدم برخورد کمیته با دانشجویانی که در تجمع مشارکت داشتهاند و همچنین پیگیری رسیدگی به تخلفات لباس شخصی مذکور و عدم بازداشت دانشجویان معترض در مسیر خوابگاه میدهند.
پس از این، جمعیت به مسجد کوی میروند، در آنجا نیز دکتر حبیبا، دکتر حسینی و دکتر رضایان قول پیگیری دو دانشجوی بازداشتی دیگر را میدهند که البته همچنان در گزارشات تماسهای خود از عدم بازداشت این دو دانشجو میگویند.
پس از این، جمعیت به مسجد کوی میروند، در آنجا نیز دکتر حبیبا، دکتر حسینی و دکتر رضایان قول پیگیری دو دانشجوی بازداشتی دیگر را میدهند که البته همچنان در گزارشات تماسهای خود از عدم بازداشت این دو دانشجو میگویند.
این غائله تا ساعت 21:30 ادامه داشت و نهایتا با کاهش التهاب، دانشجویان غیر ساکن در کوی دانشگاه از محل خارج شدند.
بیانیه تشکل های دانشجویی
به گزارش جماران، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در بیانیه ای نوشت:
بسم الله الرحمن الرحیم
فاجعه دردناک و تلخ قتل امیرمحمد خالقی زخمی تازه و عمیق بر جامعه دانشگاهی است.
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، ضمن ابراز تسلیت و همدردی با خانواده مرحوم خالقی و جامعه دانشگاهی کشور خواستار پیگیری این موضوع به جدیترین شکل ممکن از سوی مقامات مربوطه است تا با مجازات مجرمان این جنایت و اندیشیدهشدن تمهیدی جهت برقراری امنیت دانشجویان جامعه دانشگاهی شاهد تکرار چنین اتفاقات دردناکی نباشد.
به گزارش جماران، انجمن اسلامی دانشکده مکانیک دانشگاه تهران نیز در بیانیه دیگری نوشت:
باسمه تعالی
با قلبی آکنده از اندوه، در سوگ از دست دادن ناباورانهی دانشجوی گرامی، مرحوم امیرمحمد خالقی، دانشجوی کارشناسی ترم چهار دانشکده مدیریت، به جامعه دانشگاهی، همکلاسیها، اساتید و بهویژه خانواده داغدار ایشان تسلیت عرض میکنیم. این ضایعهی تلخ، نهتنها زخمی عمیق بر پیکره دانشگاه، بلکه هشداری جدی نسبت به بیتوجهیهای مکرر به امنیت دانشجویان است.
«وَ إِنَّ عَمَلَکَ لَیْسَ لَکَ بِطُعْمَةٍ وَ لَکِنَّهُ فِی عُنُقِکَ أَمَانَةٌ...»
همانا مسئولیت تو طعمهای برایت نیست، بلکه امانتی بر گردن توست...
(نهجالبلاغه، نامه ۵)
امروز، مسئولان دانشگاه باید در برابر این امانت بزرگ، پاسخگو باشند. دانشجویان بارها و بارها نسبت به ناامنی مسیرهای منتهی به خوابگاه هشدار داده بودند، اما سکوت و بیتفاوتی، سرانجام جان عزیزی را گرفت.
تأمین امنیت دانشجویان، وظیفهای است که هیچ توجیهی برای غفلت از آن پذیرفتنی نیست. امروز، یک خانواده داغدار و یک دانشگاه سوگوار است. اما این ماتم نباید تنها در اشک و اندوه خلاصه شود. انتظار میرود که مسئولان دانشگاه، با درک سنگینی این فاجعه، هرچه سریعتر اقدامات لازم را برای تأمین امنیت دانشجویان انجام دهند و در این خصوص بهصورت شفاف، صریح و مسئولانه پاسخگو باشند.
این مصیبت، ضایعهای جبرانناپذیر برای جامعه علمی و دانشجویی کشور است. از خداوند متعال برای آن مرحوم، رحمت و مغفرت الهی و برای خانواده، دوستان و همکلاسیهای ایشان صبر و آرامش مسئلت داریم.
انجمن اسلامی دانشکده مکانیک دانشگاه تهران
تکمیل می شود...