جوان آنلاین: برنامه تلویزیونی محفل که در دو فصل گذشته از شبکه سه سیما به روی آنتن رفت پس از آن در شهرهای مختلف از چارک بوشهر تا شیراز و اراک و قزوین به برپایی اجتماعات مختلف مردمی در مناسبتهای مختلف روی آورد و از این فرصت برای اشاعه بیشتر فرهنگ قرآنی و گسترش این فرهنگ در سطح جامعه و سبک زندگی مردم استفاده کرد. محفل امام زمانیها یکی دیگر از این اجتماعات بود که در صحن مسجد مقدس جمگران با حضور گسترده مردم و عاشقان مهدی موعود برگزار شد. با وجود سرمای زیر صفر درجه، علاقمندان به منجی عالم بشریت به این محفل آمده بودند و این سرما نتوانست از گرمای عشق و محبت آنان به امام خوبیها بکاهد. سرمای هوا به حدی زیاد بود که حتی با وجود فرشهایی که در صحن برای مردم فراهم شده بود، نشستن روی زمین امکانپذیر نبود. با این حال، حضور گسترده مردم به گونهای بود که حامد سلطانی به آن اشاره کرد.
غلامرضا قاسمیان اجرای برنامه را با سلام و احوالپرسی و آوازی از فریدون مشیری آغاز کرد. در پرچمهایی که شعار «لبیک یا مهدی» بر روی آنها نقش بسته بود، در دست مردم به اهتزاز درآمد. قرائت سوره نصر نیز به عنوان حسن مطلع محفل امام زمانیها، توسط جمعیت و حامد شاکر نژاد همخوانی شد. صلوات محفلی نیز که دیگر به یکی از المانهای محبوب برنامه تبدیل شده است یکی از بخشهای اصلی برنامه بود.
حاج احمد ابوالقاسمی نیز با تلاوت آیه ۵ سوره قصص «وَ نُرِیدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثِینَ» و حامد شاکر نژاد با تلاوت آیه ۱۰۵ سوره انبیا «وَ لَقَدْ کَتَبْنا فِی الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُها عِبادِیَ الصَّالِحُونَ» حال و هوای برنامه را که مصادف با میلاد حضرت مهدی موعود بود، معنویتر کردند. پس از آن، حجت الاسلام غلامرضا قاسمیان، اضطرار اصلی مردم در این زمانه را، اضطرار به حجت دانست و ابراز امیدواری کرد که ان شاء الله ظهور حضرت مهدی عدل و داد را در زمین بگستراند.
سپس گروه سرود «ری نوا» که از همسایگی سید الکریم حضرت عبدالعظیم آمده بودند، روی صحنه حاضر شدند. قطعهای از سرود «نوای حیدر حیدر» را اجرا کردند که شور و شعف بسیاری در جمعیت ایجاد کرد و شاید کمی از سرمای هوا نیز کاست.
یکی از حواشی جالب این محفل، ورود دوبارهی میزبانان محفل به روی صحنه بود. حامد سلطانی در این خصوص توضیح داد که به دلیل جابجا شدن آنتن در شبکههای مختلف، مجبوریم با تشویق شما، داوران را مجدداً به روی صحنه بیاوریم.
هر یک از میزبانان محفل درباره پیام این برنامه از اجتماعات گذشته تا فصل سوم که به زودی به روی آنتن میرود نکاتی را بیان کردند.
حاج احمد ابوالقاسمی در این باره گفت: افتخار ما این است که در کشوری زندگی میکنیم که پر از قاریان قرآن است و امیدوارم تعداد این قاریان روز به روز بیشتر شود.
حامد شاکر نژاد ادامه داد: پیام محفل، جمع شدن حول محور قرآن بود و در حال حاضر ما بیش از هر زمان دیگری به وحدت نیاز داریم و پیام دیگر محفل این است که دل مردم با عشق به قرآن آرامش مییابد.
قاسمیان اظهار داشت: تمام اجتماعات محفل این آیه را برای ما ثابت کرد که هدایت قرآن به بهترین نقطه است و زبان مشترک ما با تمام جهان، قرآن است و ما زبانی به جز زبان قرآن نداریم که بتوانیم با تمام ادیان صحبت کنیم. این دریافت خود بنده بود که مدتها با قرآن در ارتباط بودم، اما به این شکل به آن توجه نکرده بودم. در ادامه، حامد سلطانی خبر از پخش فصل سوم محفل در ماه مبارک رمضان داد.
مهدی صالح زاده یکی دیگر از مهمانان حاضر در محفل امام زمانیها بود که حضورش در برنامه سال گذشته و در فصل دوم محفل، با استقبال گستردهای روبهرو شد و ویدئوی تلاوتش بارها در رسانههای داخلی و بینالمللی بازنشر گردید.
مهدی صالح زاده در این محفل به نقل خاطرهای از دعوت حسنین حلو از او به کربلا پرداخت و سفرش به کربلا را بهترین خاطرهی خود پس از حضور در محفل عنوان کرد و افزود که در این سفر، دو بار در حرم امام حسین (ع)، یک بار در بین الحرمین و یک بار نیز بر پشت بام حرم امام حسین (ع) به تلاوت قرآن پرداخته است.
حجت الاسلام قاسمیان پس از تلاوت مهدی صالحزاده درباره تربیت قرآنی فرزندان خطاب به والدین بیان کرد: در نامه ۳۱ نهج البلاغه، امیرالمومنین (ع) خطاب به امام حسن مجتبی (ع) فرمودندکه «من تربیت تو را با قرآن آغاز کردم.» اگر پدر و مادرها خواهان تربیت صحیح فرزندان خود هستند، آموزش قرآن یکی از ضروریترین تعلیمات است.
در ادامه حامد سلطانی از اضافه شدن ایتم تصویرسازی مفاهیم قرآنی به کمک هوش مصنوعی در فصل سوم محفل خبر داد و برای اولین بار در محفل امام زمانیها ویدئی که با این تکنیک تولید شده بود رونمایی شد. در این ویدئو داستان اصحاب کهف به کمک تصویرسازی شده بود و همزمان حجت الاسلام قاسمیان به تفسیر آیاتی از این سوره پرداخت. این داستان که از صفحه ۲۹۴ قرآن آغاز میشود، درباره هفت نفر به اضافه یک سگ است که از آنها به عنوان جوانمردان یاد شده است.
علی العطار، شاعر و حماسهسرای حزبالله و نماینده این حزب، یکی دیگر از مهمانان ویژه این محفل است. او اشعاری را خواهد خواند که پیشتر در قلب حزبالله طنینانداز شده بود. پیش از ورود او، مردم با شعار «مرگ بر اسرائیل» از وی استقبال کردند.
علی العطار پس از اجرای سرود حماسی خود در ستایش قدس و حزبالله، به فارسی سخن گفت و ضمن خوشامدگویی به حضار، عید بزرگ ولایت را به عاشقان تبریک گفت و اشعاری را در بزرگداشت ایام میلاد شعبانیه و میلاد حضرت ولیعصر (عج) سرود.