به گزارش ایرنا، در پی گزارشهای مربوط به عرضه نشدن برنج داخلی و اعلام قیمتهای کاذب در آستانه ماه مبارک رمضان و عید نوروز، استاندار مازندران، با صدور دستوری فوری به فرمانداران شهرستانهای ساری، آمل، بابل، محمودآباد، فریدونکنار، بابلسر، جویبار و بهشهر، خواستار نظارت دقیق بر بازار برنج شد.
مهدی یونسی رستمی روز جمعه در نشست تنظیم بازار مازندران در ساری با اشاره به اهمیت تامین نیاز بازارهای مصرفی به برنج داخلی، تاکید کرد: با توجه به نزدیک شدن ایام ماه مبارک رمضان و استقبال از عید نوروز و مسائل مطروحه از سوی مباشران خرید عمده این محصول از استانهای شمالی، لازم است کارگروههای پایش و بازرسی با نظارت مستقیم فرمانداران و همکاری ادارات کل صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و تعزیرات حکومتی، به قید فوریت از ذخایر انبارها، شرکتهای زنجیرهای تامین و توزیع، برنجفروشان و دپوی موجود در شالیکوبیها بازدید به عمل آورند.
وی افزود: در صورت احراز هرگونه رفتار غیرقانونی در امتناع از فروش و اعلام قیمتهای غیرمتعارف، اقدامات قانونی لازم انجام شود.
یونسی رستمی همچنین با اشاره به اعلام آمادگی سازمان میادین میوه و ترهبار و محصولات کشاورزی استان تهران برای خرید برنج مازندران به منظور عرضه در بازار پایتخت، تصریح کرد: انجام هماهنگیهای لازم در این خصوص از طریق سازمان جهاد کشاورزی استان امکانپذیر است.
استاندار مازندران تاکید کرد: نتیجه اقدامات صورت گرفته میبایست ظرف یک هفته جهت طرح موضوع در کارگروه تنظیم بازار استان به همراه آمار و مستندات ارائه شود.
مازندران با تولید سالانه بیش از هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی حدود ۱۱درصد ارزش افزوده و هفت درصد تولیدات بخش کشاورزی کشور را در اختیار دارد.
مدیران اجرایی در مازندران یکی از اولویتهای خود را توسعه این بخش اعلام کرده و اینک با پیگیری مسوولان ملی و استانی تلاش بر این است تا این ظرفیت مازندران بیش از پیش شکوفا شود.
در این بین برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود.
همچنین طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند.
همچنین از مجموع باغ های مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
سالانه ۳۰۶ هزار تن گوشت سفید در مازندران تولید میشود و استان از این حیث رتبه نخست را در کشور به خود اختصاص داده است.
مازندران قطب اصلی تولید جوجه یکروزه و ۳۰ درصد تولید کشور را به خود اختصاص داده و سالانه ۲۳ هزار تن تخم مرغ در مازندران تولید می شود که ۱۰ هزار قطعه مرغ مادر در مرکز پشتیبانی و اصلاح نژاد مرغ بومی استان وجود دارد.