سرویس جامعه مشرق - روز جمعه بیست و پنجم بهمنماه مصادف با ولادت منجی عالم بشریت، حضرت ولی عصر(ع)، سراسر ایران مملو از حضور عاشقان و منتظران آن حضرت شد. جشن میلیونی نیمه شعبان امسال با شعار «تا انقلاب مهدی» آغاز شد و روز جمعه کشورمان شاهد شادپیمایی خانوادگی به سمت مسجد مقدس جمکران و برگزاری مراسمات جشن و مولودی در بسیاری از استانها بود.
شور و نشاط بینظیر دلدادگان به منجی عالم، باعث شد تا مردم ایران در نیمهشعبان با چراغانی محلات و نورافشانی شهرها، این روز فرخنده را گرامی بدارند. در ادامه به برخی از این جشن ها در شهرهای مختلف پرداخته میشود.
عاشقان حضرت مهدی (عج) در طریق عاشقی؛ مسیر حرم تا جمکران مملو از زائران منتظر
این جشن بزرگ از شب نیمه شعبان آغاز شده و مسجد مقدس جمکران، محل اجتماع دلداگدان حضرت ولی عصر شده بود. به همت خادمان این مکان مقدس، بالغ بر ۷۰ ویژهبرنامه و مراسم برای این روز تدارک دیده شد.
منتظران امام زمان (عج) در شب نیمه شعبان با برپایی مراسم احیا در مسجد جمکران عشق و ارادت خود را به حضرت ولیعصر (عج) به نمایش گذاشتند. یکی از مراسمات ویژه مسجد مقدس جمکران، نورافشانی در این مکان مقدس با حضور عاشقان حضرت بود.
همزمان با شب میلاد امام زمان(عج) و در اجتماع میلیونی زائران نیمه شعبان، برنامه تلویزیونی محفل میهمان آستان مقدس مسجد جمکران بود و برنامههای متنوعی را اجرا کردند.
صبح روز جمعه، با شادپیمایی هزاران نفر از زائران و مجاوران کریمه اهل بیت علیهم السلام با پای پیاده از ابتدای بلوار پیامبر اعظم به سمت مسجد مقدس جمکران آغاز شد. البته بخش قابل توجهی از زائران حضرت، متعلق به شهرهای دیگر کشور هستند که خود را به قم رساندند تا در جشنهای نیمه شعبان مسجد مقدس جمکران، شرکت کنند.
برنامههای مسجد مقدس جمکران در صبح نیمه شعبان همچنین با برنامه دعای ندبه هم آغاز شد و پس از نماز مغرب و عشا و در شام نیمه شعبان نیز آئین شکرگذاری خادمان مسجد که بالغ بر ۱۱ هزار نفر در این ایام به زائران خدمات رسانی داشتند برگزار شد.
حجتالاسلام محمد آقازیارتی صبح امروز با تبریک سالروز ولادت منجی عالم بشریت حضرت مهدی(عج) در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: امسال توجه ویژهای به برپایی جشنهای محله محور در ایام نیمه شعبان شده است و سازمان تبلیغات اسلامی در این موضوع اهتمام جدی دارد. در ابتدا هزار و ۴۴ نقطه در سطح استان قم برای برپایی جشنها در نظر گرفته شده بود که با توجه به آمار جدید، این جشنها به بیش از این عدد افزایش یافته است.
مسئول تشکلهای دینی اداره کل تبلیغات اسلامی استان قم گفت: در همین راستا برای هرچه باشکوهتر برگزار شدن جشنهای محلهای، اقدام به هماهنگی، حمایت و اعزام گروههای سرود به جشنهای خیابانی، مساجد و هیئات مذهبی و مواکب کردهایم که برنامهریزی انجام شده برای اجرای ۱۱۰ سرود توسط ۵۰ گروه بوده است.
در طول مسیر پیاده روی بلوار پیامبر اعظم و اطراف مسجد مقدس جمکران موکب ها و ایستگاههای صلواتی که از روزهای قبل فعالیت خود را آغاز کردند و به زائران مسجد مقدسجمکران خدمات رسانی کردند. بیش از ۸۰۰ موکب خدمات رسانی از شهر مقدس قم و دیگر استانهای کشور و حتی از ملیتهای مختلف در بلوار پیامبر اعظم مستقر شدند و از زائران مسجد مقدس جمکران پذیرایی کردند.
موکبهای مسیر پیاده روی تا مسجد جمکران
خدمترسانی موکب عشایر به زائران امام زمان (عج) در جشن نیمه شعبان جمکران
همچنین خدام موکب فرهنگی عاشق الحسین آفریقاییها نیز در نیمه شعبان با پذیرایی از زائران میلیونی در شهر مقدس قم، حاضر شده بودند و به امام زمان (عج) ابراز ارادت نمودند. علاوه بر آن غرفه زبان و فرهنگ کره ای در نیز در مسیر منتهی به مسجد مقدس جمکران برپا شده بود. هدف از برگزاری این غرفه تبادل فرهنگی بین دو کشور ؛ هم سو با اهداف امام زمان است.
در بین زائران حاضر در بلوار پیامبر اعظم از ملیتهای مختلف اسلامی نیز به چشم میخوردند و برخی از عاشقان مهدی موعود از کشورهای مختلف نیز موکب هایی در این مسیر برپا کردند تا عشق خود را به حضرت صاحب الزمان (عج) نشان دهند.
خدمت رسانی موکب انصارالمهدی (عج) «انجمن طلاب تایلند» به زائران حضرت صاحب الزمان
نوای «اللهم عجل لولیک فرج» در گوشه و کنار مسیرهای منتهی به مسجد مقدس جمکران به گوش میرسد و هر کسی در این مسیر مشغول خدمت رسانی بود از دیگر زائران درخواست میکرد که برای امر فرج حضرت مهدی (عج) دعا کنند.
در بین زائران مسجد جمکران، یک زوج جوان افغانستانی که جشن ازدواج خود را در نیمه شعبان و در جوار مسجد مقدس جمکران برگزار کرده بودند هم به چشم خوردند که با حضور در موکب هیئت شهدای فاطمیون، نسبت به مقام شامخ شهدای افغانستانی جبهه مقاومت ادای احترام کردند.
حضور زوج جوان افغانستانی در موکب فاطمیون در سالروز میلاد امام زمان(عج)
مسیر ۷ کیلومتری بلوار پیامبر اعظم(ص) که بواسطه آنکه حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها را به مسجد مقدس جمکران متصل میکند، به عنوان بزرگترین بلوار معنوی جهان شناخته میشود و در شب نیمه شعبان مملو از زائرانی است که به عشق امام زمان (عج) با پای پیاده در حال طی طریق در این مسیر معنوی هستند تا خود را به مسجدی برسانند که با دستور مستقیم حضرت حجت بنا شده است.
در کنار جشنهای مرکزی، ۲۰۰ هیئت مذهبی در نقاط مختلف قم، جشنهای محلهمحور نیمهشعبان را برپا کردهند. این هیئتها با برگزاری مراسمهای معنوی، فضای شهر را پر از شور و شادی کردهاند، در این ایام مردم به تکریم و پذیرایی از زائران امام زمان (عج) پرداخته و فضای معنوی شهر را با حضور خود پر کردند.
تهران معطر به عطر مهدی فاطمه(عج) شد
همزمان با سالروز ولادت حضرت ولیعصر (عج)، مراسم جشن و احیای نیمه شعبان در نقاط مختلف تهران نیز برگزار شد، این برنامهها با حضور سخنرانان و مداحان سرشناس، شامل مولودیخوانی، قرائت ادعیه، و سخنرانی بود. مردم تهران با آذین بندی و چراغانی شهر، خود را برای جشن نیمه شعبان میلاد منجی عالم بشریت حضرت صاحب الزمان (عج) آماده کرده بودند. بسیاری از محلات تهران به همت دلداگان حضرت ولی عصر، آذینبندی شهد بود .میدان حضرت ولیعصر (عج) تهران نیز شاهد نورافشانی و برپایی جشن عاشقان امام منجی شده بود.
میدان ولی عصر تهران
در رابطه با نورافشانی در میدان ولیعصر بیشتر بخوانید:
نورپردازی متفاوت تهران با استفاده از تکنولوژی نوین
در میادین اصلی شهر، جشنهای مردمی با حضور مردم و توزیع شربت و شیرینی همراه بود. همچنین در مدارس و دانشگاهها، با هدف آشنایی بیشتر جوانان با مفهوم انتظار و مهدویت، برنامههای آموزشی برگزار شد. نمایشگاههای کتاب و هنرهای تجسمی نیز در این جشن سهیم بودن و به ترویج فرهنگ مهدویت و آشنایی بیشتر مردم با این امام زمان(عج) پرداختند.
همچنین تهیه و توزیع غذا و بستههای معیشتی برای نیازمندان از جمله اقداماتی بود که در این ایام تدارک دیده شده بود و در نقاط مختلف شهر نیز ایستگاههای صلواتی برای پذیرایی از مردم برپا شد. البته خانوادهها هم با برگزاری جشنهای کوچک در منازل خود، سنگ تمام گذاشتند و این روز فرخنده را گرامی داشتند.
نورافشانی در پل طبیعت تهران
کاروانهای راهیان نور هم در روز نیمه شعبان فعال بودند و فرصتی برای تجدید عهد با امام زمان (عج) و یادآوری جاننثاری های شهدا در این مسیر، محیا کردند.
در شهرستان ری نیز خیل عظیم زائران حضرت عبدالعظیم(ع) و منتظران و عاشقان دلسوخته مکتب اهل بیت(ع) شب نیمه شعبان آمده بودند تا در جشن سالروز میلاد دوازدهمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، حضرت صاحب الزمان(عج) شرکت کنند.
مراسم شب ولادت با سعادت امام زمان (عج)، شب جمعه با سخنرانی حجت الاسلام سید جواد بهشتی و قرائت دعای کمیل و مدیحه سرایی مهدی سماواتی و سخنرانی حجت الاسلام محمدصادق کفیل بعد از نماز مغرب و عشاء در شبستان امام خمینی (ره) برگزار شد. در ادامه این مراسم نورانی برگزاری محفل انس با قرآن کریم ویژه شب نیمه شعبان پس از مراسم جشن میلاد آن حضرت با حضور قاریان ممتاز و بین المللی کشور از دیگر برنامه ها در حرم مطهر بود.
جشنهای میلاد و مراسم احیای شب نیمه شعبان در مشهد
در روز میلاد مبارک حضرت مهدی (عج)، حرم مطهر رضوی با آذینبندی و چراغانی و گلآرایی، به استقبال زائران و منتظران ظهور، رفت.
حرم مطهر امام رضا (ع) به مناسبت میلاد یگانه منجی عالم بشریت، خجسته میعادگاه عاشقان و مهدی باورانی شد که آمده بودند تا این میلاد فرخنده را، به محضر حضرت رضا (ع)، تبریک و شادباش گویند؛ حرم مطهر رضوی از چند روز گذشته در تاب و تاب این میلاد مبارک و برای برگزاری جشنها و میزبانی از زائران و مجاوران، آماده شده است.
نیمه شعیان در حرم رضوی(ع)
مراسم احیای نمیه شعبان در بارگاه امام هشتم علیه السلام پنجشنبه شب از ساعت ۱۲ شب در رواق امام خمینی (ره) برگزار شد.
همچنین روز جمعه اجتماع عظیم «منتظران ظهور» در میدان شهدای مشهد برگزار شد. این بیستمین دوره اجتماع عظیم «منتظران ظهور» با رویکرد استغاثه و طلب تعجیل در ظهور حضرت مهدی (عج)، از میدان شهدا تا حرم مطهر امام رضا(ع) بود که برگزار شد. برپایی این مراسم با برنامه های متنوعی از جمله قرائت دعای ندبه، اجرای زنده صلوات خاصه و شعرخوانی انجام شد.
در این اجتماع، چهارمین سرود سلام فرمانده با عنوان «گوش به فرمان » توسط ابوذر روحی به صورت زنده اجرا شد. حاضران در اجتماع منتظران ظهور، پس از مولودی خوانی و مداحی، با قرائت دعای فرج امام زمان (عج) به سمت حرم مطهر رضوی برای شرکت در نماز جمعه و امضای عهدنامه حرکت خواهند کرد.
نیمه شعبان در میدان شهدای مشهد
سرود سلام فرمانده با عنوان «گوش به فرمان » توسط ابوذر روحی در میدان شهدای مشهد
شیراز
شیراز، شهر علم و عرفان هم این روزها رنگ و بوی انتظار گرفت و کوچهها و خیابانهایش با پرچمهای سبز و سفید آذینبندی شده و طنین نوای «اللهم عجل لولیک الفرج» از مساجد و حسینیهها شنیده میشود. این شهر تاریخی هرساله در روز نیمه شعبان، جلوهای دیگر مییابد؛ شور و شوقی وصفناشدنی در دلهای عاشقان حضرت ولیعصر (عج) زبانه میکشد.
در میان این همهگیر شدن شادی و امید، مسجد وکیل شیراز، همچون نگینی درخشان در میان دیگر محافل میدرخشد. جشنی که در این مسجد تاریخی برگزار میشود، رویدادی فرهنگی و تمدنی است که بیش از هفت دهه سابقه دارد و هر سال پرشورتر از گذشته، شیراز را به پایگاه اصلی جشنهای نیمهشعبان در کشور تبدیل میکند.
امسال نیز همچون سالهای گذشته، مردم مؤمن و منتظر در کنار یکدیگر گرد خواهند آمد تا در شب میلاد حضرت حجت (عج)، عشق و ایمان خود را به نمایش بگذارند. نماینده ولیفقیه در استان فارس، از مردم دعوت کرده است که در این آیین شرکت کنند و با برگزاری هرچه باشکوهتر این جشن، پیام امید و انتظار را به جهانیان مخابره کنند.
در ۳۳۰ نقطه از شهر شیراز مراسمهای ویژه نیمهشعبان در حال برگزاری است. این گستره وسیع از جشنهای مردمی، نشان از جایگاه رفیع شیراز در ترویج فرهنگ مهدویت دارد. امام جمعه شیراز با قدردانی از مدیریت شهری، شهرداری و نیروهای انتظامی، بر نقش آنها در برگزاری منظم و امن این رویداد تأکید کرد.
در میان تمامی این برنامهها، جشن مسجد وکیل جایگاه ویژهای دارد. این مراسم که از دوران مرحوم آیتالله حسینی الهاشمی آغاز شده، یک رویداد تمدنساز در راستای شکلگیری تمدن نوین اسلامی است.
مسجد وکیل شیراز
آستان مقدس حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) نیز در ولادت باسعادت یگانه منجی عالم بشریت حضرت امام مهدی (عج) غرق در جشن و شادمانی شد. این حرم مطهر از شامگاه پنج شنبه میزبان عاشقان امام زمان (عج) از سراسر استان فارس بوده که برای عرض تبریک و ارادت به محضر امین ولایت به شیراز آمده بودند.
همچنین «مراسم شاد پیمایی حضور برای ظهور» صبح روز جمعه ۲۶ بهمن از ساعت ۱۰ صبح از میدان شهدا به سمت حرم مطهر احمد بن موسی شاهچراغ علیه السلام برگزار شد. شامگاه جمعه نیز هم همراه با نماز مغرب و عشا ویژه برنامهای با سخنرانی حجتالاسلام ماندگاری و مولودیخوانی سید محسن بنی فاطمی برگزار شد.
شادپیمایی بزرگ نیمه شعبان در کرمانشاه
کرمانشاه، با پشتوانه تمدن چندینهزارساله و فرهنگ غنی اسلامی و ایرانی، در نیمه شعبان خود را غرق نور و شادی میکند. همزیستی اقوام مختلف در این منطقه، زمینهای برای ترکیب سنتهای محلی با آئینهای مذهبی فراهم میآورد که نتیجه آن برگزاری جشنهایی پررنگ و باشکوه در سرتاسر شهرها و روستاهای استان است. این جشنها از دیرباز، نهتنها بهعنوان یک آئین مذهبی، بلکه بهعنوان فرصتی برای تجدید دوستیها، تقویت حس برادری و به وجود آمدن لحظاتی ناب از شادی و سرزندگی میان مردم شناخته شده است.
برپایی جشنهای مذهبی و شادپیماییها در سالهای اخیر در استان کرمانشاه، بهویژه در شهر کرمانشاه بهعنوان مهمترین مرکز استان، نشان از اهمیتی است که جامعه به مناسبتهای دینی میدهد. مراسم ویژه نیمه شعبان در کرمانشاه بهگونهای برگزار میشود که با حضور گسترده مردم در محلهها، خیابانها، مساجد و حسینیهها جلوهای ملی و حتی جهانی پیدا میکند. آنچه این مراسم را خاصتر میکند، همراهی نسلهای مختلف از پیر و جوان گرفته تا کودکان و سالمندان است که این روز را فرصتی برای ارج نهادن به یک باور کلیدی دینی و معنوی میدانند.
در استان نیز برنامه شادپیمایی با برپایی غرفههای متنوع فرهنگی و پذیرایی در مسیر خیابان مدرس تا درب مسجد جامع برگزار شد. مسیر شادپیمایی نیمه شعبان در کرمانشاه با برپایی غرفههای فرهنگی و پذیرایی و اجرای برنامههای متنوع و شاد چون شهربازی، گروههای سرود، گروههای عروسکی و… برای استقبال از مردم آماده شده است.
موکب مردمی در مسیر شادپیمایی نیمه شعبان کرمانشاه
استان مرکزی در سالروز ولادت امام زمان(عج) غرق در شادی و سرور
مردم ولایتمدار استان مرکزی به رسم هرساله، به مناسبت نیمه شعبان و میلاد مهدی موعود (عج)، با آذین بندی معابر و حضور در مساجد، حسینیهها و اماکن مذهبی و پخش شربت، شیرینی و نذری، این عید خجسته را جشن گرفتند.
مردم دیار آفتاب از دیرباز به عنوان دوستداران اهل بیت و ولایتمدار از آنها یاد میشود چرا که اعیاد و مناسبتهای مذهبی نزد آنها از اهمیت بسیاری برخوردار است و همیشه به بهترین نحو ممکن این ایام را پاس داشته اند.
حسینیهها و مساجد استان مرکزی از شب گذشته تاکنون میزبان عاشقانی بودند که با حضور خود در این اماکن مذهبی و قرائت دعای کمیل، تلاوت قرآن و مولودی خوانی ولادت باسعادت حضرت حجت بن الحسن العسکری (ع) را گرامی داشتند.
حضور مواکب و طبخ ۷۲ دیگ آش در نیمه شعبان اراک
جوانان نیز امسال گوی سبقت را ربوده و با برگزاری ایستگاههای صلواتی در گوشه و کنار شهرها از شب به استقبال این عید بزرگ بنا بر روایتی پس از روز قدر از گرامیترین روزها است رفتند و با پخش شربت و شیرینی و نذری و شعرهای حماسی از بلندگوهای ایستگاههای صلواتی بر شور و اشتیاق مردم برای جشن و شادی ولادت منجی عالم بشریت و امید به ظهور نزدیکش افزودند.
مداحان و شاعران مذهبی سرزمین آفتاب در این روز عزیز در حسینیهها، تکایا و مساجد با قرائت اشعار مذهبی خود و مولودی خوانی بر شور و حرارت آئینهای جشن و شادی نیمه شعبان افزودند.
بقاع متبرکه استان مرکزی از جمله آرامگاه شاهزاده محمد عابد (ع) مشهد میقان، آرامگاه امامزادگان آمنه خاتون و شاهزاده عبدالله اراک، آرامگاه امامزاده فاطمه صغرا (س) روستای سیاوشان شهرستان آشتیان و محل امازادگان ۷۲ تن شهر ساروق در این روز بزرگ، پذیرای عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت استان مرکزی هستند.
بسیاری از زوجهای جوان نیز نقطه آغاز زندگی مشترک خود را نیمه شعبان انتخاب کرده اند.
شور انتظار در اوج سرمای آذربایجان غربی
مردم مناطق مختلف آذربایجانغربی، همزمان با سالروز میلاد امام زمان حضرت مهدی موعود (عج) در روز نیمه شعبان، به جشن و سرور پرداختند و با برگزاری آئینهای ویژه در کوی و برزن، اوج ارادت و عشق خالصانه خود را به حضرت بقیه الله الاعظم نشان دادند.
آئینهای جشن نیمه شعبان که از روزهای گذشته در مناطق مختلف شهری، روستایی و مساجد آغاز شده بود، امروز جمعه به اوج خود رسید و همه منتظران مهدی، سالروز ولادت آن حضرت را جشن گرفتند.خیابانها، میدانها، معابر عمومی، مساجد، تکایا، امامزادهها، ادارات، نهادها و مکانهای عمومی در آذربایجان غربی از روزهای گذشته با تزئین، آذین بندی، چراغانی و نصب پرچمهای مزین به نام مبارک حضرت ولیعصر (عج) آماده برپایی جشنهای بزرگ نیمه شعبان شده بود.
۱۰ موکب مردمی با حمایت اداره کل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی از صبح روز جمعه در خیابان گلدیس ارومیه دایر و در حال ارائه خدمات متعدد از جمله پخش شیرینی، شربت، چای و اقلام فرهنگی به مردم بودند.
در منازل و اماکن شخصی نیز ضمن چراغانی کردن و تزئین و به اهتزاز درآوردن پرچم مزین به نام مبارک مهدی موعود (عج)، به میمنت سالروز نیمه شعبان آئینهای جشن برپا شده که شیفتگان آن حضرت با شرکت در این جشنها میلاد خجسته امام عصر (عج) را به همدیگر تبریک میگویند و ارادت قلبی خود را به خاندان نبوت و امامت نشان میدهند.
برگزاری مراسم جشن و نورافشانی ویژه نیمهشعبان از سوی شهرداری ارومیه
همچنین ۸ کانون فرهنگی و هنری ارومیه به صورت ویژه میزبان جشنهای بزرگ ولادت امام زمان (عج) بودند. در سایر شهرها و مناطق روستایی نیز مراسم مختلفی از جمله پخت و توزیع غذای گرم، جشنهای فرهنگی و هنری، برگزاری مسابقات ویژه به همراه برپایی ایستگاههای صلواتی همزمان با نیمه شعبان در استان در حال برگزاری است.
جشن بزرگ نیمه شعبان به همراه تجلیل از موسسات قرآنی در ارومیه
جشن بزرگ خانوادگی اصفهانیها
در استان اصفهان، به مناسبت نیمه شعبان، جشنهای متنوع و متفاوتی برگزار شد که یکی از مهمترین آنها جشن ازدواج جوانان بود. این برنامه با همکاری خیران و مردم نیکوکار، به تسهیل امر ازدواج برای زوجهای جوانی که به دلیل مشکلات مالی قادر به برگزاری مراسم نبودند، کمک کرد. به گفته مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اصفهان، این اقدام نه تنها در راستای ترویج فرهنگ ازدواج آسان است، بلکه نشاندهنده همبستگی و همدلی مردم در حمایت از جوانان برای آغاز زندگی مشترک است.
جشن با شکوه نیمه شعبان با حضور سخنرانان کشوری و همچنین با برپائی محافل قرآنی و احیای سنت شعبان و دعای ندبه صبح روز نیمه شعبان در بیش از ۳۰۰ بقعه شاخص استان برگزار شد.
نیمه شعبان در اصفهان
همچنین، در این ایام، فضای فرهنگی استان اصفهان پر از جشن و مراسمهای مختلف به مناسبت میلاد امام زمان (عج) بود. هیئتهای مذهبی در گذر فرهنگی چهارباغ، موکبهای متعددی برپا کردند که علاوه بر پذیرایی از مردم، به ارائه خدمات مختلفی مانند مشاوره و راهنمایی به افراد نیازمند پرداختند. این مراسمها نه تنها فضایی معنوی و شاد برای مردم ایجاد کرد، بلکه به حل برخی مشکلات اجتماعی و فرهنگی نیز کمک نمود.
از ساعت ۹ صبح تا ۱۲ ظهر در خیابان ولی عصر شهر اصفهان یک جشن بزرگ خانوادگی برگزار شد.
همچنین، آقای محسنی اژهای، رئیس قوه قضاییه در جریان سفر بدون تشریفات به استان اصفهان و در ادامه سلسله دیدارهای مردمی خود، به مناسبت نیمه شعبان در یکی از مساجد اصفهان به مدت چهار ساعت با جمعی از مردم، ملاقات حضوری و چهرهبهچهره داشت.
ایشان ضمن رسیدگی به مسائل و پروندههای قضایی و حقوقی مردم، در چارچوب موازین قانونی، دستورات مشخصی را برای حل مسائل قضایی مراجعهکنندگان که از متن مردم بودند، صادر کرد.
دیدار چهره به چهره رئیس قوه قضاییه با مردم در روز نیمه شعبان
مراسم احیای شب نیمه شعبان در امامزاده زینبیه
همزمان با شب نیمه شعبان، هزاران نفر از عاشقان و ارادتمندان اهلبیت (ع) به حرم مطهر دختر بزرگوار حضرت موسی بن جعفر ( ع ) مشرف شدند و به مناجات، نماز و راز و نیاز با معبود خویش پرداختند و از خداوند خواستند تا از منتظران واقعی امام زمان (ارواحنافداه) باشند و از درگاه الهی طلب عفو نمودند.
همچنین هالی شهرکرد نیز جشنهایی را در بازار برگزار کردند و روز میلاد منجی بشریت را گرامی داشتند.
جشنهای مردمی شهرکردیها در نیمه شعبان
سمنوپزان در چهارمحال و بختیاری
مردم با برپایی جشن و سرور در حسینیه ها/ مساجد/ تکیه ها/ منازل و برپایی موکبهای پذیرایی و نذری و پخت سمنو روز میلاد با سعات منجی عالم بشریت حضرت مهدی موعود عج الله تعالی فرجه الشریف را جشن گرفتند. بیشتر زوجهای جوان هم این روز خجسته را برای آغاز زندگی مشترک خود انتخاب کردند.
جشن نیمه شعبان در چهارمحال بختیاری
برگزاری سنت ۷۰ ساله پخت حلوا در مهریز یزد
سنت ۷۰ ساله پخت حلوا ( شعله زرد) در سالروز میلاد خجسته حضرت مهدی موعود (عج)، روز جمعه در آیینی با حضور مردم در روستای منشاد مهریز یزد برگزار شد. در این آیین با همت و همراهی اهالی روستای منشاد در بخش مرکزی مهریز بیش از یک تن حلوا در آشپزخانه مسجد جامع پخت و بین مردم و مسافران توزیع شد.
حلوا را چه به عنوان یک دسر، چه به عنوان یک نذری و چه به عنوان یک شیرینی در مراسمهای مختلف تهیه که طرفداران زیادی به خصوص در مناطق روستایی دارد. مردم استان یزد از گذشته تاکنون به شعله زرد، حلوا میگویند؛ اگر به آن زعفران اضافه کنند به رنگ زرد و اگر اضافه نکنند به رنگ سفید خواهد بود.
سنت ۷۰ ساله پخت حلوا یزد در روز نیمه شعبان
خوزستان، شادمان در شب میلاد حضرت ولی عصر (عج)
مردم خوزستان همزمان با مردم سراسر کشور در شب میلاد حضرت مهدی (عج)، اقدام به برگزاری جشن، اجرای سرود و نورافشانی در محلهها، مساجد و خیابانها پرداختند. برپایی مواکب پذیرایی و نمایشگاههای خیابانی و نیز اجرای برنامههای متنوع فرهنگی از دیگر اقدامات در جشن نیمه شعبان در شهرهای مختلف استان بود.
همچنین روز جمعه از ساعت ۱۹ جشن بزرگ خانوادگی نیمه شعبان با حضور هنرمندان و ورزشکاران مطرح کشوری و استانی در خیابان سلمان فارسی اهواز برگزار شد.
جشن نیمه شعبان در اهواز
توزیع کیک ۸۰ کیلویی جشن ولادت حضرت مهدی (عج) در آمل
جشن بزرگ نیمه شعبان با حضور قشرهای مختلف مردم و مسئولان شهرستان آمل در مصلی بزرگ قدس این شهر برگزار و مداحان اهل بیت (ع) نیز در وصف آخرین منجی عالم بشریت مولودی خواندند. همچنین یک کیک ۸۰ کیلویی، به مناسبت آغاز امامت حضرت مهدی موعود (عج) توسط قنادان آملی و با مشارکت موکبهای سطح شهرستان و نیز نهاد امامت جمعه شهرستان تهیه و توزیع شد.
کیک ۸۰ کیلویی در آمل
آذربایجان شرقی، غرق شادی میلاد مهدی آل محمد(ص)
دلدادگان حضرت صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در آذربایجان شرقی با برپایی جشن و توزیع شیرینی و شربت، میلاد منجی عالم بشریت حضرت مهدی موعود را جشن گرفتهاند و به یکدیگر تبریک گفتند.
مردم ولایتمدار و دلداده امام عصر(عج) در نیمه شعبان در جای جای استان با نورافشانی و چراغانی، توزیع شربت و شیرینی و پخت غذاهای نذری در جشن بزرگ منتظران مهدی موعود (عج) ارادت خود را به آخرین ذخیره الهی و نجات بخش بشر نشان دادند. امام زادگان و اماکن متبرکه، مساجد و حسینیههای استان هم میزبان مردم عاشق و دلداده ظهور است.
جشن بزرگ خیابانی نیمه شعبان با مشارکت مجموعههای مردمی، از جمله هیئات مذهبی، فعالان فرهنگی و مجموعهای از دستگاههای اجرایی برگزار شده است. شهرها و روستاهای استان نیز به همت خیران و مردم ولایتمدار آذینبندی شده است.
جشن نیمه شعبان در آذربایجان شرقی
مصلی اردبیل، پذیرای منتظران ظهور
در استان اردبیل، جشن فرارسیدن میلاد منجی عالم بشریت در مصلی این استان برگزار شد. همچنین همزمان با میلاد مسعود منجی عالم بشریت حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف مراسم عمامه گذاری جمعی از طلاب حوزه های علمیه استان اردبیل، جمعه ۲۶ بهمن ماه مصادف با روز نیمه شعبان بلافاصله بعد از نماز جمعه در مصلای اردبیل با حضور آیت الله سید حسن عاملی برگزار شد.
جشن نیمه شعبان در مصلی اردبیل
سرور مردم استان سمنان در جشن میلاد موعود
در استان سمنان، مردم با حضور پرشور در مراسمها و جشنهای نیمه شعبان، سالروز ولادت امام عصر (عج) را گرامی داشتند. هیئتهای مذهبی در شهرها و روستاها موکبهایی برای پذیرایی از مردم برپا کرده و با مولودیخوانی و سرودهای مذهبی، فضای شادی را در خیابانها ایجاد کردند. جوانان با سینیهای چای، شربت و آش به مردم نذورات خود را ارائه میدادند و مغازهداران نیز با تزئین مغازهها و گذاشتن شیرینی و شکلات، رهگذران را مهمان میکردند. این جشنهای مردمی با آتشبازیهای شبانه و برنامههای ویژهای در مساجد، محافل و بقاع متبرکه همراه بود.
علاوه بر جشنها، مردم سمنان در این ایام توجه ویژهای به کمک به نیازمندان داشتند. در شب و روز نیمه شعبان، بسیاری از مردم بستههای معیشتی تهیه کرده و در اختیار خانوادههای نیازمند قرار دادند. همچنین، به همت شهرداریها، شهرهای استان با تزئینات خاص و برنامههای مختلف، فضای شهرها را به مناسبت نیمه شعبان زینت دادند و پذیرایی از مردم در میادین و محلهای عمومی ادامه داشت. این اقدامات نشاندهنده اتحاد و همبستگی مردم استان سمنان در جشن میلاد امام زمان (عج) و همچنین توجه به کمک به نیازمندان بود.
شادپیمایی در جشن نیمه شعبان سمنان
رونمایی از سرود امام زمان(عج) در دامغان
جشن نیمه شعبان و رونمایی از سرود امام زمان(عج) با حضور امام جمعه، فرماندار و جمعی از خادم یاران رضوی شهرستان دامغان برگزار شد
برگزاری سرود امام رمان (عج) در دامغان
برپایی چاییخانه رضوی در مراسم جشن نیمه شعبان شاهرود
جشنهای شعبانیه در شاهرود با حضور پرشور مردم و برپایی شعبهای چایی خانه رضوی برگزار شد.
برپایی چاییخانه رضوی در مراسم جشن نیمه شعبان شاهرود
جشن نیمه شعبان در سراسر استان همدان
مردم همدان نیز با برپایی جشن و سرور در حسینیه ها، مساجد، تکیه ها، منازل و برپایی موکبهای پذیرایی و نذری، روز میلاد با سعات منجی عالم بشریت حضرت مهدی موعود عج الله تعالی فرجه الشریف را جشن گرفتند. بیشتر زوجهای جوان هم این روز خجسته را برای آغاز زندگی مشترک خود انتخاب کردند.
جشن میلاد مهدی موعود در استان همدان
برپایی موکبهای جشن نیمه شعبان در خرمآباد و ایلام
در شهر خرمآباد، مراسم نیمه شعبان با برگزاری آیینهای مختلف و شور و شوق فراوان برگزار شد. یکی از برنامههای شاخص این روز، احیای نیمه شعبان در حسینیه گلزار شهدا و حسینیه حبیب ابن مظاهر بود که با حضور پرشور مردم همراه شد. همچنین، دعای ندبه در مساجد سطح شهر، بهویژه در مسجد امام علی (ع) واقع در کوی جهادگران، برگزار گردید و فضای معنوی خاصی به این روز بخشید.
علاوه بر این، خیابان انقلاب خرمآباد میزبان موکبهای جشن نیمه شعبان بود که از چهارراه بیمارستان تا میدان «کیو» برپا شدند. این موکبها با پذیرایی و اجرای برنامههای شاد، حال و هوای ویژهای به شهر بخشیدند. جشن مرکزی نیمه شعبان نیز رأس ساعت ۱۰ صبح در مقابل بیمارستان شهدای عشایر برگزار شد و مردم با حضور گسترده خود، این مناسبت را گرامی داشتند.
در شهر ایلام هم جشن بزرگ خیابانی نیمه شعبان همراه با برنامههای شاد و متنوع برگزاری شد. مولودی خوانی، مواکب پذیرایی، اهدای جوایز اجرای سرود از جمله برنامههای این جشن بزرگ بود. این جشن از ساعت ۱۰ صبح روز جمعه شروع شد و تا ساعت ۱۸ عصر ادامه پیدا کرد. این جشن در شهر ایلام در حدفاصل میدان ۲۲ بهمن تا میدان امام خمینی (ره) شهر ایلام برگزار شد. همچنین این جشنها در شهرستانهای تابعه نیز همزمان با ایلام برپا شد.
جشن بزرگ خیابانی نیمه شعبان در ایلام
جشن و سرور میلاد دردانه زهرایی در مازندران
جشنهای نیمه شعبان از روز گذشته در مناطق مختلف استان مازندران آغاز شد و همزمان با میلاد با سعادت منجی عالم بشریت به اوج رسید. آذین بندی خیابانها و معابر، پخش شیرینی و شکلات، بر پایی ایستگاه صلواتی و مواکب و اجرای هزاران برنامههای محل محور همزمان با میلاد با سعادت مهدی موعود (عج) در مازندران برپا شد.
همچنین مراسمهای جشن و سرور در حسینیهها و مساجد و محلات مازندران در شب نیمه شعبان برپا شد و سخنرانان مذهبی به ذکر مناقب منجی عالم بشریت و ویژگیهای منتظران ظهور پرداختند. مراسمهای جشن سرور عروسی نیز همزمان با میلاد با سعادت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف در مناطق مختلف مازندران برگزار شد. آئینهای جشن نیمه شعبان در ۱۲۵ بقعه متبرکه استان مازندران، در روز جمعه اجرا شد.
جشن بزرگ نیمه شعبان در بابلسر
جشن میلاد امام زمان ( عج ) در مهدیه رشت
همچنین جمعی از مردم ولایتمدار شهرستان رشت نیز روز ۱۵ شعبان با حضور در مهدیه رشت، میلاد با سعادت منجی عالم بشریت امام زمان ( عج ) را جشن گرفتند. این مراسم به پرچم علی بن موسی الرضا ( ع) مزین شد. چندین غرفه نیز در راستای جشن میلاد امام زمان ( عج) در محوطه مهدیه رشت بر پا شد. غرفه بهداشت و درمان انجام تست قند ، فشار خون از اهم غرفه های بود که در مهدیه رشت به مناسبت نیمه شعبان برپا شده است.
جشن نیمه شعبان در مهدیه رشت
گلستان غرق در شادی و سرور ولادت امام زمان (عج)
اقشار مختلف مردم گلستان با تزیین و چراغانی کوچهها و خیابانها، مساجد و حسینیه ها، سر در واحدهای صنفی، ادارات و نهادها ولادت آخرین ستاره آسمان امامت و ولایت را جشن گرفتند. در برخی مساجد هم سخنرانان و مداحان اهل بیت عصمت و طهارت در باره اهمیت انتظار و نشانههای ظهور ولی عصر (عج) و ویژگیهای منتظران واقعی آقا امام زمان (ع) سخنرانی کردند
مهدی موعود روز جمعه نیمه شعبان ۲۵۵ هجری قمری در خانه امام حسن عسکری (ع) و نرجس خاتون به دنیا آمد. به گفته دیلم معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی گلستان، این مراسم در بیش از ۱۶ مسجد در ۸ شهرستان برگزار میشود.
او افزود: همچنین بیش از ۱۱۳ برنامه محوری با رویکرد، جشنهای متمرکز و میدانی، اطعام مهدوی، نورافشانی، فضاسازی عمومی، محافل قرآنی، مسابقات فرهنگی و... در سطح استان برگزار میشود. دیلم از اعزام بیش از ۵۰۰ مبلغ برای جشنهای نیمه شعبان خبر داد و گفت: بیش از ۱۴۰ موکب و ایستگاه صلواتی در سطح شهرها برپا شده است.
پایتخت وحدت اسلامی غرق در جشن و سرور
شهرستانهای سیستان و بلوچستان نیز از هامون تا مکران، شاهد برپایی جشنهای میلاد یگانه منجی عالم بشریت حضرت ولی عصر (عج) بودند. همچنین این بزرگ با حضور پرشور مشتاقان اهل بیت علیهم السلام در حسینیه صاحب الزمان( عج ) برگزار شد.
جشن مشتاقان امام زمان (عج) شهرستان خاش
نورافشانی آسمان کرمان در شب نیمه شعبان
همزمان با شب نیمه شعبان و سالروز ولادت حضرت مهدی (عج) و به همت سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمان، در میدان تاریخی ارگ با حضور گسترده شهروندان، جشن و نورافشانی برپا شد.
نورافشانی در میدان تاریخی ارگ کرمان
جشن ۱۵ هزار نفری منتظران امام زمان(عج) در فومن
در فومن نیز جشن ۱۵ هزارنفری دلداگان حضرت ولی عصر(عج) برگزار شد و مشتاقان امام زمان(ع) در مسیر شادپیمایی در مواکب پذیرایی شدند.
جشن نیمه شعبان در فومن