شناسهٔ خبر: 71364958 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

از اجرای تشمال و پسران شاه‌غلام تا پذیرایی با میگو در نمایشگاه گردشگری تهران

تهران- ایرنا- هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع وابسته تهران، حاشیه‌های جالبی مانند اجرای موسیقی سنتی همراه با رقص‌های محلی، پذیرایی با میگو و فروش محصولات صنایع دستی و خوراکی‌های محلی در سیاه‌چادرهای محوطه نمایشگاه بین‌المللی تهران داشت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، از ورودی درب جنوبی نمایشگاه بین‌المللی که وارد هجدهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته تهران می شوی با سیاه‌چادرهای عشایر روبرو می شوی که علاوه بر عرضه صنایع دستی استان های خود، نان، غذا و خوراکی های محلی را به متقاضیان می فروشند.

جنب اولین سالن درب ورودی، جایگاهی برای اجرای موسیقی و رقص های محلی استان ها در نظر گرفته شده و گروه‌ها به نوبت به اجرا می پردازند. این بخش مانند سیاه چادرها با اقبال مردم روبرو شده و افراد در صف های به هم پیوسته سعی می کردند از اجراها فیلم بگیرند تا شادی‌شان را با کسانی که موفق نشده بودند به نمایشگاه بیایند، به اشتراک بگذارند.

علاوه بر این، یک جایگاه دیگر نیز در قسمت غرب محوطه نمایشگاه برای اجرای موسیقی و رقص های محلی در نظر گرفته شده است. هر یک از استان ها برای جلب توجه مخاطبان و فروش محصولاتشان در غرفه های خود به اجرای موسیقی و رقص می پرداختند. در روبروی غرفه استان چهارمحال و بختیاری، موسیقی سنتی این استان با عنوان تشمال دوستداران موسیقی بختیاری را مجذوب خود کرده بود.

از اجرای تشمال و پسران شاه‌غلام تا پذیرایی با میگو در نمایشگاه گردشگری تهران

قوه بختیاری‌های خوزستان هم غرفه خود را با سیاه‌چادر برپا کرده بودند و مردم درون غرفه می نشستند و با آنها صحبت می کردند. در ابتدای ورودی هم عکسی از بزرگ ایل کار شده بود.

قوم عرب ورودی غرفه خود را به سبک سنتی درست کرده بودند و قوری‌های مخصوص تهیه قهوه را در آنجا گذاشته بودند و مهمان‌ها را به غرفه خود دعوت و از آنها با قهوه عربی پذیرایی می‌کردند.

از اجرای تشمال و پسران شاه‌غلام تا پذیرایی با میگو در نمایشگاه گردشگری تهران

گروهی از نیشابور هم لباس محلی بر تن داشتند با یک اسب چوبی که نمادی از حمله مغول ها به این شهر بود و با خواندن اشعار محلی همچون نه نه گل، محمد و گلی و جان نثار با زبان کرمانجی حرکات موزون انجام می دادند و چوب ها را به همدیگر می زدند و با این کار، از شهر خود در مقابل قوم مغول دفاع می کردند.

اسکان وطنیان یکی از هنرمندان نوازنده دف در این گروه گفت: همه اعضای این گروه با یکدیگر فامیل هستند؛ من نوه شاه غلام هستم و عنوان گروه ما به نام اسم بزرگ خاندان، پسران شاه غلام است.

از اجرای تشمال و پسران شاه‌غلام تا پذیرایی با میگو در نمایشگاه گردشگری تهران

چیدمان داخلی غرفه کیش با ابتکار خاصی درست شده بود. در وسط این غرفه، یک استخر آب با تعدادی کشتی در نظر گرفته شده و کودکان با کنترل، کشتی ها را هدایت می کردند. در دو طرف استخر هم میز و صندلی هایی در نظر گرفته شده بود و با میگو کینووا، میگو با سس تارتار، هوموس و دمنوش سرد و گرم از مهمان ها پذیرایی می شد.

در غرفه دیگری که باز هم متعلق به کیش بود، یک غول بزرگ در گوشه غرفه گذاشته شده بود و پشت سر آن، یک ماکت که نشان دهنده یکی از پروژه‌های گردشگری بود و به پیشرفت ۶۵ درصدی رسیده است در معرض دید عموم گذاشته شد.

از اجرای تشمال و پسران شاه‌غلام تا پذیرایی با میگو در نمایشگاه گردشگری تهران

وحید شاه طهماسبی سرپرست طراحی لند اسکیپ گفت: هر بخش از این پروژه گردشگری، دارای یک خط داستانی است و برای شهربازی آن شخصیت های داستانی مانند غول، میر اسد و جینگول در نظر گرفته شده است. در غرفه از کودکان خواسته شده نقاشی بکشند تا اگر اثر خاصی خلق شد، نمونه آن را برای این شهربازی بسازیم.

در یکی از غرفه‌های تورهای خارجی نیز کودکان با تبلیغات، بسته‌های سفر را در بالای سر خود گرفته بودند و برای جذب مخاطب، با صدای بلند تبلیغ می کردند.