شناسهٔ خبر: 71364890 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

استاندار کرمان مدیر معین رفع محرومیت جازموریان را تعیین کرد

جیرفت- ایرنا- استاندار کرمان برای نخستین مرتبه در استان به منظور پیگیری بیشتر مشکلات شهرستان تازه تاسیس جازموریان مدیر معین تعیین کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، محمدعلی طالبی روز جمعه در شورای اداری جازموریان ضمن اشاره به محرومیت های این شهرستان، منصور خانه‌گیر ( مدیرکل دفتر امور شهری استانداری) را به عنوان مدیر معین این شهرستان انتخاب کرد.

وی افزود: می توان گفت جازموریان جزو محروم ترین شهرستان های استان و این مسئولیت بر دوش ما مدیران است که تلاش کنیم محرومیت آن را کاهش دهیم و از بین ببریم.
طالبی با تاکید بر اینکه با همراهی مردم و مسئولان این محرومیت ها را رفع می‌کنیم تصریح کرد: یکی از دلایل وجود محرومیت وجود مسافت زیاد این شهرستان با مرکز استان کرمان است.

وی با بیان اینکه این محرومیت ها برخلاف آموزه‌های ماست اضافه کرد: هدف انقلاب اسلامی آباد کردن مناطق دور افتاده بود که باید این هدف را پیگیری کنیم.
استاندار کرمان به برخی دیگر از دلایل محرومیت ها از جمله دلایل اجتماعی اشاره کرد و افزود: برخی تفکرات باید تغییر کند و فضایی برای رشد و سرمایه‌گذاری ایجاد شود.
وی با بیان اینکه بی توجهی ها هم در محرومیت ها تاثیرگذار بوده است ادامه داد: برخورد مدیران کل یا برخی مدیران در کشور با مناطق کمتر برخوردار هم به این شرایط منتج شده است.
طالبی اضافه کرد: این ذهنیت ایجاد نشود که هر منطقه ای محروم تر است از دید مدیران شهرستان یا استانی دورتر است بنابراین مدیران باید به مناطق محروم‌تر توجه بیشتری داشته باشند.
وی بیان کرد: با توجه به درآمدهای استان تلاش می کنیم به تخصیص ۱۰۰ درصد در طرح ها برسیم و تلاش می کنیم که تخصیص بیشتر به مناطق محروم‌تر داده شود.

استاندار کرمان خواستار اولویت بندی نیازها و مشکلات شهرستان جازموریان شد.
وی با تاکید بر پیگیری توسعه پایدار یادآور شد: برخی مواقع سرمایه‌گذاری تحت تاثیر مسائلی دیگر قرار می‌گیرد و مغفول می ماند اما توجه به سرمایه‌گذاری می تواند موجب تحول در مناطق شود.
طالبی افزود: بهانه‌های قانونی و مسائلی از این دست اجازه نمی دهد مدیران برخی مسائل را حل کنند اما راه‌هایی همچون موافقت دستگاه‌های نظارتی و تعامل با دستگاه‌ها وجود دارد.
وی با اشاره به دنباله‌روی از راهبرد در حوزه‌های اقتصادی گفت: در کشاورزی اصلاح الگوی کشت در جازموریان دنبال شود.
طالبی خاطر نشان کرد: تقویت کشاورزی اقتصادی با صنایع تبدیلی و فرآوری کشاورزی همراه باشد و موانع آن برطرف شود.
وی افزود: آمادگی داریم تسهیلات ویژه به واحدهای فرآوری کشاورزی آموزش دیده اعطا کنیم زیرا در زمینه‌هایی همچون کنجد امکان فرآوری حتی به شیوه خانگی وجود دارد.
استاندار کرمان ادامه داد: ظرفیت معدن در جازموریان وجود دارد که آن را پیگیری می کنم البته کار در حوزه معدن هم باید با ایجاد واحدهای فرآوری باشد.

استاندار کرمان مدیر معین رفع محرومیت جازموریان را تعیین کرد

تزریق اعتبارات اندک تغییر ایجاد نمی‌کند

نماینده ۶ شهرستان جنوبی استان کرمان هم در این نشست گفت: جنوب استان تلاقی سه استان است و ظرفیت های بالایی از جمله نزدیکی به دریا و توسعه مکران دارد.
منصور شکرالهی افزود: به توسعه پایدار برای کاهش فقر در این منطقه نیاز داریم که عملی شدن و راه‌اندازی پتروشیمی و منطقه ویژه جازموریان و توسعه زیرساخت ها موجب توسعه منطقه هم می شود.
وی با بیان اینکه با انجام کارهای کوچک منطقه از این حبس در نمی آید اضافه کرد: در مقایسه شمال استان با جنوب در حالی که هر ٢ منطقه همزمان شروع به توسعه کردند اما توازن لازم ایجاد نشده است بنابراین اعتبارات باید به جنوب استان بیاید و با تزریق اعتبارات اندک، تغییر امکان پذیر نیست.
شکرالهی با اشاره به کمبود کود گفت: پتروشیمی حاضر به تامین کود اوره منطقه است اما ما مشکل حمل و نقل و کمبود خودرو برای حمل کود داریم.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان نیز در این نشست گفت: تخصیص طرح ها ۲۰ درصد است اما به ۸۰ درصد می رسد.
محمدرضا وحیدی افزود: مجوز پتروشیمی جازموریان از برنامه و بودجه گرفته شده است و امیدواریم به مرحله اجرا برسد.

کمبود نیرو و جای خالی برخی از ادارات

فرماندار جازموریان هم در این نشست گفت: شغل اصلی مردم کشاورزی و دامداری که با کاهش آب و بارندگی ها از میزان دامداری و کشاورزی هم کاسته شده است.
محمدجعفر جهانگیری افزود: با کمبود نیروی انتظامی مواجه هستیم و نیاز به در اختیار گذاشتن مکانی برای نیروی انتظامی داریم.
وی ادامه داد: در شهرستان جازموریان فقط یک شعبه از یک بانک وجود دارد و برای دیگر بانک ها مردم باید ۸۰ کیلومتر به شهرستان رودبارجنوب بروند.
جهانگیری ادامه داد: به غیر از بهداشت و درمان دیگر ادارات یا نمایندگی ندارند یا بدون نیرو هستند و فرمانداری هم فقط سه نفر نیرو دارد.
وی یادآور شد: فرسودگی لوله‌های آب در جازموریان به معضلی تبدیل شده و هر بار شاهد ترکیدگی لوله ها هستیم؛ ۵۰ روستا هم در این شهرستان فاقد آب آشامیدنی هستند.
فرماندار جازموریان افزود: روزانه شاهد صف های طولانی بنزین در این شهرستان هستیم که یکی از دلایل آن کمبود جایگاه سوخت است چون فقط ۲ جایگاه در این شهرستان وجود دارد در حالی که در کهنوج ۱۵ جایگاه موجود است.

وی با اشاره به مشکلات حوزه آموزش در شهرستان جازموریان بیان کرد: ۲۵۶ کلاس درس در این منطقه کمبود داریم و دختران دانش آموز در یکی از مناطق ۱۰ کیلومتر مسیر رفت و ۱۰ کیلومتر مسبر برگشت را برای رفتن به مدرسه طی می کنند.

جهانگیری مشکل پوشش آنتن دهی تلفن همراه و نیمه تمام بودن ساخت سالن ورزشی را از دیگر مشکلات شهرستان جازموریان بیان کرد.