به گزارش خبرگزاری صداوسیما برنامه مجله محیط زیست در بخش اول خود به صحبت های معاون اول رئیس جمهور درباره حل مشکل ناترازیها در حوزه آب و انرژی با مدیریت و برنامهریزی جامع پرداخت و عنوان کرد: آقای عارف در اولین جلسه شورای عالی آب دولت چهاردهم گفت: چاههای آب غیرمجاز از معضلات این بخش است و رواج گسترده آبیاری غرقابی و کشت محصولات پرآب در حوزه کشاورزی ما را با بحرانهای جدی روبهرو میکند. معاون اول رئیس جمهور توجه به حقابه محیط زیست، به ویژه تالابها را ضروری دانست و گفت: باید با همراهی همه دستگاهها برنامهای جامع برای مدیریت منابع آبی تهیه شود و در کنار آن، مردم هم برای صرفه جویی در مصرف آب توجیه شوند.
در بخش دیگر مجله محیط زیست به موضوع ممنوعیت صدور مجوز برای ایجاد باغ وحش جدید در سراسر کشور پرداخته شد.خانم انصاری به مدیران کل محیط زیست استانها اعلام کرده، با توجه به افزایش تعداد واحدهای نامطلوب، خرید و فروشهای غیرمجاز حیات وحش، عدم توجیه اقتصادی، باغ وحشها تا اطلاع ثانوی و تا زمان ساماندهی کامل باغ وحشهای فعال کشور صدور موافقت اصولی جدید برای احداث باغوحش ممنوع است.چند ماه پیش بعد از یکسال پیگیری رسانه ملی رتبه بندی باغ وحشهای کشور اعلام شد.
موضوعات دیگری که در مجله محیط زیست به آن پرداخته شد به شرح ذیل است:
- خیرینی که در طرحهای آبخیزداری مشارکت داشته باشند، هزینههای نقدی و غیر نقدی آنها به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی محسوب میشود
در ارتفاعات شمشک تهران خیرین با ساخت طرحهای آبخیزداری هم از خطرات ریزش بهمن پیشگیری کردند و هم آب باغ های پایین دست را تامین کردند، تا کنون در ۵۰۰ هزار هکتار از حوزههای آبخیز کشور خیرین طرحهای آبخیز داری اجرا کرده اند.
- ورود مواد شیمیایی به روخانه هراز صحت ندارد، اگر مدرک دارید ثابت کنید
بعد از انتشار خبر ورود ماهانه ۵ هزار لیتر ماده شیمیایی از مزارع پرورش ماهی به رودخانه هراز، اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران این خبر را تکذیب کرد و گفت: کارشناسان محیط زیست به طور مستمر این رودخانه را پایش میکنند و با نظارت دامپزشکان ماده شیمیایی، در استخرهای پرورش ماهی برای کنترل بیماریهای انگلی استفاده میشود. تا کنون مقادیر بالاتر از حد استاندارد این ماده در رودخانه هراز گزارش نشده است. با این وجود، اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران اعلام کرده آماده بررسی مستندات معتبر در این خصوص است.
- رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در سفر به خوزستان: تجهیزات این استان برای پایش آلایندگیها کافی نیست
خانم انصاری پیشنهاد داده ۵ درصد از عوارض آلایندگی با نظارت و راهبری استاندار خوزستان، به پایش و تامین تجهیزات در این خصوص اختصاص پیدا کند.
- کاهش قاچاق هوبره در شهرستان زیرکوه
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان زیرکوه گفت: از ابتدای امسال ۱۰ هوبره از شکارچیان کشف شد که نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته است. آقای جوان برگزاری کارگاههای آموزشی برای جوامع محلی و جمع آوری تلههای هوبره در این شهرستان رو از عوامل کاهش قاچاق این گونه مطرح کرده است.
- یک فرمان جنجالی دیگر از ترامپ، دوباره به پلاستیک یک بار مصرف بر میگردیم
در حالی که با افزایش دغدغههای جهانی درباره تاثیر نگران کننده پلاستیک بر محیط زیست، بایدن حذف تدریجی پلاستیکهای یکبار مصرف را در دستور کار دولتش قرارداده بود حالا ترامپ دستور داده است تا نیهای پلاستیکی جایگزین نیهای کاغذی شوند.هم اکنون برخی ایالتهای آمریکا مثل نیویورک و کالیفرنیا، استفاده از نیهای پلاستیکی را ممنوع کردند.
- اجرای طرحهای عمرانی بدون مطالعه زیست محیطی زندگی جانوران را مختل می کند
یک فعال محیط زیست در ویدیویی وضعیت وزغ تالشی در باغ تاریخی عباسآباد را تشریح کرد، به گفته آقای منصوری این وزغها برای تخم ریزی باید به سمت دریاچه حرکت کنند، اما توسعه بدون برنامه ریزی شهری و دیوارها و جادههایی که در مسیر حرکت آنها ساخته شده باعث اختلال در چرخه طبیعی زندگی این گونه شده است .نکته مهم و جالب توجه اینکه وزغ تالشی بزرگترین گونه دوزیست ایران معرفی شده است.
- مسئولان آذربایجان غربی در یک الگوبرداری از ژاپنیها، کامیونهای پر از برف رو به سمت دریاچه ارومیه روانه کردند
اخیرا فیلمی از ژاپن در فضای مجازی منتشر شد که نشان می دهد کامیونها برف سطح معابر و شهرها رو به دریاچهها و رودخانهها میریزند.