شناسهٔ خبر: 71361510 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

اسرائیل چه نقشه‌ای برای شمال کرانه باختری دارد؟

هم‌زمان با برقراری آتش‌بس در نوار غزه، رژیم صهیونیستی تجاوز نظامی به کرانه باختری را آغاز کرد تا شاید آنچه را در غزه به دست نیاورده، در کرانه باختری به دست آورد.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: جنایات نسل‌کشی که اسرائیل در نوار غزه دست به آن می‌زد، حالا در شمال کرانه باختری که شاهد آوارگی گسترده فلسطینی‌هاست، درحال انجام است، درحالی که همراستا با آن تحرکات آشکاری نیز توسط رژیم برای الحاق کرانه به سرزمین‌های اشغالی صورت می‌گیرد. به اذعان بسیاری از سازمان‌های حقوق‌بشری، همزمان با آغاز آتش‌بس در نوار غزه، اسرائیل جنگی سراسری و همه جانبه را علیه فلسطینی‌های کرانه باختری آغاز کرده است. 

به گزارش فازس، اکنون زندگی فلسطینی‌ها در شهر‌ها و اردوگاه‌های شمال کرانه باختری به خاطر عملیات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی به یک کابوس تبدیل شده است. ارتش اسرائیل ۲۱ ژانویه ۲۰۲۵ عملیات نظامی خود را در شهر جنین و اردوگاه آن آغاز کرد، سپس این عملیات را گسترش داد تا شامل شهر‌های دیگر شمال کرانه باختری رود اردن شود.

 این رژیم در ۷ ژانویه ۲۰۲۴ تجاوزات خود را در شهر طولکرم گسترش داد و در ۲ فوریه ۲۰۲۵ عملیات دیگری را در شهر «طمون» و اردوگاه «الفارعه» در استان طوباس آغاز کرد تا پس از ۷ روز از طمون و پس از ۱۱ روز از اردوگاه فارعه خارج شود. یکشنبه گذشته برابر با ۹ فوریه ۲۰۲۵ نیز ارتش اسرائیل تجاوزات خود را به اردوگاه «نور شمس» در شرق طولکرم گسترش داد.

اهداف اسرائیل از تجاوز به شمال کرانه باختری

اسرائیل مدعی است که در عملیات خود در اردوگاه‌های فلسطینی شمال کرانه باختری اهداف ذیل را دنبال می‌کند:

   نابودی گروه‌ها و سازمان‌های فلسطینی فعال در اردوگاه‌های شمال کرانه باختری.

   جلوگیری از هرگونه اقدام و عملیات فلسطینی‌ها علیه شهرک‌ها و تجمعات صهیونیستی قرار گرفته در خط تماس.

   ماندن طولانی مدت در داخل اردوگاه‌ها برای خنثی کردن هرگونه تلاش برای بازسازی زیرساخت‌های مقاومت. آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) اعلام کرد که آوارگی اجباری فلسطینی‌ها در شمال کرانه باختری با سرعت نگران‌کننده‌ای در حال افزایش است و تعداد آوارگانی که از ژانویه گذشته خانه‌های خود را ترک کرده‌اند، به ۴۰ هزار نفر رسیده است. سازمان‌ملل خاطرنشان کرد، عملیات ویرانگر ارتش اسرائیل در شمال کرانه باختری «اردوگاه‌های آوارگان فلسطینی در این منطقه را غیرقابل سکونت کرده و موجب آوارگی چندین باره مردم» شده است. سازمان ملل آوارگیِ این بار فلسطینی‌ها در شمال کرانه باختری را بدترین و وحشیانه‌ترین آوارگی فلسطینی‌ها در دهه‌های اخیر توسط اسرائیل در کرانه باختری توصیف کرده است.

در شهر و اردوگاه جنین چه می‌گذرد؟

گزارش‌های منتشر شده توسط رسانه‌های فلسطینی نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی در حال پیاده کردن نسخه نوار غزه در کرانه باختری به ویژه در شهر و اردوگاه جنین است و این باعث شده تا جنین با واقعیت‌های پیچیده‌ای مواجه باشد، از جمله:

   تجاوز به شهر و اردوگاه جنین برای بیست‌وچهارمین روز متوالی ۲۵ شهید و ده‌ها مجروح برجای گذاشته است.

   رژیم صهیونیستی حدود ۱۲۰ خانه در اردوگاه جنین را به طور کامل ویران کرده و تعداد زیادی از خانه‌ها و املاک فلسطینی‌ها در محله‌های الدمج، الالوب، البشر، الحواشین و جوره الذهب را به آتش‌کشیده یا منفجر کرده است.

   رژیم صهیونیستی حدود ۲۰ هزار فلسطینی را مجبور به ترک اردوگاه جنین کرده، طوری‌که اردوگاه اکنون به طور کامل تخلیه شده است.

   رژیم صهیونیستی اقدام به ایجاد مسیر‌ها و جاده‌های جدیدی در اعماق اردوگاه جنین کرده، تصاویری از محله الدمج در اردوگاه جنین منتشر شده که نشان می‌دهد، ارتش این رژیم اقدام به نصب تابلو‌هایی به زبان عبری در خیابان‌هایی کرده که قبلا در این اردوگاه وجود نداشتند و گفته می‌شود که اینها خیابان‌های جدید احداث شده توسط رژیم در داخل اردوگاه است.

   رژیم صهیونیستی اقدام به تخریب و از بین بردن شبکه‌های آب منتهی به بیمارستان دولتی جنین و همچنین تخریب خیابان منتهی به این بیمارستان و استقرار زره‌پوش‌های نظامی خود در مجاورت آن کرده است.

   کادر‌های امداد و نجات در تلاش هستند تا مجروحان را از محله‌های تخریب شده با خودرو‌های کوچک منتقل کنند، چون هیچ خودروی دیگری به دلیل تخریب خیابان‌ها امکان دسترسی به آنها را ندارد.

   تعداد بازداشت‌شدگان فلسطینی در جنین به بیش از ۱۱۰ نفر می‌رسد.

در طولکرم و اردوگاه‌های آن چه می‌گذرد؟

   رژیم صهیونیستی برای بیست‌ویکمین روز متوالی، به تجاوزات خود علیه شهر طولکرم و اردوگاه آن ادامه می‌دهد.

   رژیم صهیونیستی برای هفتمین روز متوالی نیز به تجاوزات خود علیه اردوگاه نور شمس ادامه می‌دهد.

   طی این تجاوزات رژیم صهیونیسیتی اقدام به تخریب گسترده زیرساخت‌ها و خانه‌های فلسطینی‌ها کرد و هزاران فلسطینی را وادار به ترک خانه‌های خود در اردوگاه‌های طولکرم و نور شمس کرد.

   ارتش رژیم صهیونیستی در محله‌های شرقی و شمالی طولکرم و همچنین محله‌های اردوگاه، اقدام به عملیات‌های گسترده گشت‌زنی و و بازداشت فلسطینی‌ها کرد.

   ارتش رژیم صهیونیستی در محله شرقی طولکرم ساختمان‌های مسکونی را به مقر‌های نظامی تبدیل کرده و از خروج و تردد فلسطینی‌ها جلوگیری می‌کند.

   ارتش رژیم صهیونیستی پس از تخریب زیرساخت‌های اردوگاه طولکرم، تمامی خدمات اولیه آن از جمله برق، آب و ارتباطات را قطع کرده است.

   در اردوگاه نور شمس، بولدوزر‌های رژیم صهیونیستی به تخریب منازل و زیرساخت‌ها در محله‌های آن، به ویژه در محله المنشیه ادامه می‌دهند.

   همچنین این رژیم اقدام به محاصره شدید اردوگاه نور شمس و حومه آن و تبدیل آن به پادگان نظامی و اجبار ساکنانش به ترک اردوگاه کرده است.

چه بر سر اردوگاه الفارعه و شهرک طمون در طوباس آمده است؟

   رژیم صهیونیستی پس از یک عملیات ده روزه گسترده و بزرگ نظامی سرانجام روز چهارشنبه ۱۲ فوریه اردوگاه الفارعه را ترک کرد، این اردوگاه در طول این مدت در محاصره کامل ارتش رژیم صهیونیستی بود.

   تجاوز رژیم صهیونیستی به این اردوگاه باعث آوارگی ۲۵۰ خانواده فلسطینی شد.

   این تجاوز، علاوه بر مواجه شدن ساکنین اردوگاه با نبود دارو، صد‌ها خانواده را از آب و مواد غذایی محروم کرد.

   همچنین، تجاوز رژیم صهیونیستی به الفارعه به زیرساخت‌های اردوگاه و جاده اصلی آسیب زیادی وارد کرد.

   نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی در این تجاوز سه خانه و یک مرکز تجاری را در اردوگاه منفجر و آب و برق منازل شهروندان را قطع کردند.    ارتش رژیم صهیونیستی سرانجام پس از ۷ روز تجاوز و محاصره شدید از شهر طمون عقب‌نشینی کرد.

   این شهر شاهد تخریب شدید املاک و خانه‌های فسلطینی‌ها بود که ارتش اسرائیل طی تجاوز به شهر از آنها به عنوان مقری برای انجام عملیات نظامی خود استفاده می‌کرد.

   ارتش اسرائیل با بولدوزر‌های نظامی اقدام به تخریب خیابان‌های اصلی شهرک و قطع خطوط آب آن کرد.

ارتش اسرائیل برای شمال کرانه‌باختری چه نقشه‌ای دارد؟

به گفته روزنامه عبری زبان «یدیعوت آحارانوت»، سه تیپ رزمی ارتش اسرائیل در سه نقطه مختلف در شمال کرانه باختری یعنی جنین، طولکرم و طوباس در حال عملیات هستند و سازمان امنیت داخلی اسرائیل موسوم به «شاباک» نیز در کنار ارتش، در این عملیات مشارکت دارد. افزون بر آن، ارتش اسرائیل برای اولین‌بار طی سال‌های اخیر نفربر‌های زرهی خود را در تعدادی از شهرک‌های شمال کرانه باختری مستقر کرده است. رسانه‌های عبری فاش کردند که ارتش اسرائیل در حال بررسی استقرار یک گردان دائمی در داخل و اطراف شهر طولکرم و ایجاد پایگاه‌هایی برای استقرار نیرو‌های ویژه در نقاط خاصی در داخل اردوگاه‌های فلسطینی شمال کرانه باختری است. یدیعوت آحارانوت می‌گوید که در گذشته، فعالیت ارتش اسرائیل در منطقه عمدتاً به اطلاعات امنیتی وابسته بود و آمادگی برای عملیات مستلزم سطوح مختلفی از هماهنگی در سطح ارتش بود.

 این روزنامه می‌افزاید، اما اکنون تشکیل یک تیپ جدید شامل نیرو‌های ویژه امکان پاسخ سریع و قاطع به تهدیدات امنیتی در داخل اردوگاه‌ها را داشته باشند، در دستور کار ارتش است. محافل امنیتی اسرائیلی بر این باورند که حضور دائمی ارتش اسرائیل در اردوگاه‌ها و مناطق فلسطینی شمال کرانه باختری مانع سازماندهی مجدد گروه‌ها و سازمان‌های فلسطینی چه در حوزه مقاومت و چه در حوزه بازسازی خرابی‌ها و زیرساخت‌ها می‌شود.

آنچه در کرانه باختری اشغالی در حال رخ دادن است، جنگی تمام عیار برای مبارزه با طرح تشکیل کشور فلسطینی است؛ این جنگ، جنگ یهودی‌سازی کرانه باختری و توسعه گسترش شهرک‌سازی در آن است؛ جنگی علیه مقاومت، علیه تشکیلات خودگردان فلسطینی و علیه اراضی فلسطینی و خودِ فلسطینی‌هاست. اما به جز اهداف فوق، رژیم صهیونیستی یک هدف بزرگ‌تر را هم دنبال می‌کند و آن: جنگ بر سر نتایج نبرد در نوار غزه است.

 اسرائیل می‌خواهد واقعیتی متفاوت در کرانه باختری ایجاد کند، واقعیتی که خاطره ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و جنگ پس از آن را از اذهان فلسطینی‌ها پاک کند. تلاش برای آوارگی فلسطینی‌ها با زور و اجبار، هدف اصلی طرح صهیونیستی گسترش شهرک‌سازی و شهرک‌نشینی است که هنوز در غزه محقق نشده و حالا تلاش دارد، با توسعه آن در کرانه باختری، این ناکامی در غزه را جبران کند. اسرائیل که می‌بیند، در جنگ با غزه شکست خورده، اکنون، در کرانه باختری به دنبال یافتن پیروزی و موفقیتی است که آن شکست را جبران کند، لذا تلاش دارد، پیوند فلسطینی‌ها با سرزمین‌اشان را از بین ببرد.

 جنگ اسرائیل در کرانه باختری اشغالی تلاشی از پیش شکست‌خورده برای از بین بردن هویت فلسطینی است، اما جنگ غزه نشان داد که هویت فلسطینی ریشه در فلسطینی‌ها دارد و چیزی نیست که با آوارگی و نسل‌کشی از بین برود. به همین دلیل همه طرح‌های آوارگی و جنگ و نسل‌کشی فلسطینی از جمله جنگ در کرانه باختری پیش از آغاز شکست خورده است.