به گزارش ایرنا، بابک مومنی روز جمعه در بازدید از شالیکوبیهای شهرستان محمودآباد، با تاکید بر جدیت این سازمان در برخورد با تخلفات، به تمامی مالکان شالیکوبیها هشدار داد که ثبت موجودی کالا در سامانههای جامع تجارت و انبار الزامی است و رعایت نکردن این امر به منزله احتکار و عرضه خارج از شبکه تلقی خواهد شد.
وی هدف از این بازدید را بررسی وضعیت موجودی و قیمت انواع برنج و ارائه تذکرات لازم به واحدهای شالیکوبی در خصوص رعایت قوانین و مقررات عنوان کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در این بازدید ضمن گفتوگو با مدیران و کارکنان کارخانههای شالیکوبی، بر لزوم نوسازی و بهروزرسانی تجهیزات برای افزایش راندمان و ارتقای کیفیت برنج تولیدی تاکید کرد.
محمد هادیزاده مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد هم با اشاره به این بازدید گفت: در این بازدید، علاوه بر کنترل موجودیها، به واحدهای شالیکوبی تذکر داده شد که نسبت به ثبتنام در سامانههای جامع تجارت و جامع انبار اقدام کنند.
وی تاکید کرد: مسئولیت هرگونه عدم ثبت موجودی کالا بر عهده مالکان شالیکوبی خواهد بود و با متخلفان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
بر اساس آمار جهاد کشاورزی مازندران امسال ۲۱۵هزار هکتار از زمین های استان زیر کشت برنج رفته بود و یک میلیون و ۵۳ هزار و ۸۴۴ تن برنج سفید در استان تولید شده است.
کشت برنج در مازندران به طور معمول با شخم و شیار، خزانه گیری و آب تخت کردن شالیزار از ماه اسفند آغاز می شود و به طور معمول دراواخر ماه فروردین به مرحله نشاء می رسد.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.
این استان با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد زمین کشاورزی کشور، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.