شناسهٔ خبر: 71360536 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

برخط جامعه

ایران یکپارچه شور و شعف در میلاد نور

برپایی جشن میلاد امام زمان(عج) در بیش از ۱۴۰۰ شهر ایران، رونمایی از دیوارنگار میدان ولیعصر(عج) همزمان با نیمه شعبان، اعلام فراخوان کادر درمان اربعین ۱۴۰۴، اجرای طرح پزشک خانواده از سال آینده، اجرای پویش اهدای خون در هفته جوان،  برگزاری دوازدهمین کنگره قرآن، عترت و سلامت، افتتاح هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران با حضور رئیس جمهور از مهمترین رویدادهای حوزه احتماعی سومین هفته از بهمن ماه 1403 بود.

صاحب‌خبر -
برخط جامعهبه گزارش ایکنا؛ برپایی جشن میلاد امام زمان(عج) در بیش از ۱۴۰۰ شهر ایران، رونمایی از دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) همزمان با نیمه شعبان، اعلام فراخوان کادر درمان اربعین ۱۴۰۴، اجرای پزشک خانواده از سال آینده، اجرای پویش اهدای خون در هفته جوان،  برگزاری دوازدهمین کنگره قرآن، عترت و سلامت، افتتاح هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران با حضور رئیس جمهور از مهمترین رویدادهای حوزه اجتماعی طی هفته گذشته بود.
 
خبرگزاری ایکنا بنابر رسالت خود به مناسبت هفته جوان مصاحبه‌هایی را با روانشناسان انجام  داد که به مباحث کاربردی از جمله راهکارهای ارتباط مؤثر با جوانان و همچنین راهکارهای بهبود سلامت روان این قشر پرداخته است. 
 
مناسبت مهم دیگر نیمه شعبان است که ظهور منجی عالم بشریت و اندیشه مهدویت را در ابعاد گوناگون مورد توجه قرار داده و با کارشناسان و اهل فن به گفت‌وگو پرداخته است که هر یک از آنها دارای مباحث بسیار غنی و خواندنی بوده و مورد توجه مخاطبان قرار گرفته است. 
 
در گزارش برخط جامعه ایکنا، رویدادها، مصاحبه‌ها و همچنین درس‌‌گفتارهای اوقات فراغت را که به همت رضا تبریزی، پژوهشگر حوزه اوقات فراغت تهیه شده است، مرور می‌کنیم.
 

برپایی جشن میلاد امام زمان(عج) در تهران و ۱۴۰۰ شهر ایران

 
براساس اعلام ستاد مرکزی هماهنگی اعیاد شعبانیه، برگزاری جشن‌های نیمه شعبان و ولادت حضرت صاحب الامر، امام زمان(عج) برای ملت ایران ایام بسیار زیبایی بوده است. برپایی جشن میلاد حضرت ولی عصر(عج) در تهران و ۱۴۰۰ شهر کشور، شادپیمایی و اجتماع بزرگ منتظران در روز نیمه شعبان در قم، برگزاری بیستمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت با شعار انتظار پیشران جبهه مقاومت و آزادی قدس، مراسم نورافشانی در سطح میادین و محلات شهر‌ها و طنین بانگ لبیک یا مهدی و احیاء شب نیمه شعبان در جمکران، مساجد محوری و بقاع متبرکه در سراسر کشور از محور‌های اصلی برنامه‌های این ستاد است.  
 
برخط جامعه
 
مراسم نورافشانی در سطح میادین و محلات شهر‌ها و طنین بانگ لبیک یا مهدی و احیاء شب نیمه شعبان در مساجد محوری و بقاع متبرکه کشور از برنامه‌های عید نیمه شعبان است.  
 

اضطرار بشر؛ لازمه ظهور منجی

 
امروزه در جهانی که پر از ظلم و جور مستکبران عالم است، بسیاری از انسان‌ها به دنبال ظهور منجی هستند که تاریکی را در جهان کنار زده و نور الهی را در این دنیای تیره و تار بگستراند. امام زمان(عج) از سلاله پاک پیامبر(ص) است که در پرده غیبت قرار داشته و به اذن الهی ظهور خواهند کرد. منتظران زیادی در طول تاریخ انتظار آن موعود را داشته و دارند؛ اما انتظار برای فرج امام زمان(عج) نیز شرایطی دارد که باید از سوی منتظران حقیقی آن حضرت رعایت شود.  
 
برخط جامعه
 
در رابطه با مقوله ظهور منجی و شرایط منتظران واقعی برای ظهور حضرت حجت(عج) با حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی اسکندری، استاد حوزه و دانشگاه به گفت‌و‌گو نشسته‌ایم. وی معتقد است؛ وقتی که بشریت به این حد رسید که از کثرت ظلم و ستم به ستوه آمد، در این صورت تشنه حکومت عدل و داد خواهد بود، اما باید این حال در بشریت پیدا شود و اضطرار پیدا کند و به این نقطه برسد که باید دستی از غیب به در آید، محبوبی آسمانی بیاید و زمین را پر از عدل و داد کند. تا زمانی که بشریت به این نقطه نرسد و تشنه منجی نباشد، این امر نیز به وقوع نمی‌پیوندد. باید روزی برسد که اگر دادگستر جهانی در شرق عالم ندا کند، از غرب عالم نیز مردمانی به ندای او لبیک بگویند. اگر آن ولی خدا پرچم عدل را به اهتزاز درآورد، خلق عالم همگی آن را نشانه سعادت خویش بداند.  
 
متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

گسترش زیست اخلاقی در جامعه نیازمند خودمراقبتی اخلاقی

 
صحیفه سجادیه، مجموعه‌ای ارزشمند از دعا‌ها و مناجات‌های امام سجاد(ع) است که به دلیل عمق معارف الهی و اخلاقی، به «زبور آل محمد» نیز شهرت دارد. این کتاب نه تنها به عنوان منبعی برای نیایش و تقرب به خداوند مورد استفاده قرار می‌گیرد، بلکه به عنوان راهنمایی برای بهبود بهداشت روانی و ارتقای سلامت معنوی نیز اهمیت دارد. دعا در فرهنگ اسلامی، پلی است میان انسان و پروردگار که از طریق آن، فرد می‌تواند نیازها، نگرانی‌ها و شکرگزاری‌های خود را با خداوند در میان بگذارد. این ارتباط معنوی، نقشی اساسی در تقویت روحیه، کاهش استرس و افزایش آرامش درونی دارد و به عنوان یکی از ابزار‌های مؤثر در بهبود بهداشت روانی شناخته می‌شود.
 
در این راستا ایکنا به گفت‌و‌گو با محمدمهدی احمدی‌فراز، مدیرگروه معنویت کاربردی پژوهشکده مطالعات معنوی و مدرس حوزه و دانشگاه که تحقیقات گسترده‌ای در زمینه تأثیر دعا و نیایش بر سلامت روانی انجام داده است و مقالات و کتب ارزشمندی همچون «صحیفه سجادیه با اشاراتی به بهداشت روانی» منتشر کرده پرداخته است.
 
احمدی فراز در این زمینه معتقد است؛ نکته مهم در دعای مکارم الاخلاق این است که امام سجاد(ع) از خداوند می‌خواهند که ایمان وی را زیاد کند، اخلاق او را کامل کند، او را به بالاترین درجات اخلاق برساند و .... این در حالی است که ما در جامعه انتظار داریم دیگران خوب شوند تا ما خوب رفتار کنیم. پس نگاه امام سجاد(ع) این است که همه باید اول از خودشان شروع کنند و رفتار خودشان را اصلاح کنند. مثلاً من به عنوان کارمند کاری به این نداشته باشم کارفرمایم چگونه رفتار می‌کند، خودم اخلاق مدار باشم یا در منزل خانم خانه نگوید که همسرم اول باید اخلاقش را درست کند بلکه اول خودش اخلاقی رفتار کند.
 
متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

بازنمایی امید در یک سرود

 
ابوذر روحی، پس از موفقیت سرود «سلام فرمانده»، نماهنگ جدیدی به نام «گوش به فرمان» را منتشر کرده است. این نماهنگ بر محوریت انتظار ظهور امام زمان(عج) ساخته شده است. در این اثر وی به‌وسیله کلام و ملودی، پیامی از وفاداری به امام زمان(عج) و آمادگی برای ظهور ایشان را به گوش مردم می‌رساند.
 
روحی در گفت‌و‌گو با ایکنا، از جزئیات این نماهنگ سخن گفت و عنوان کرد: «گوش به فرمان» نام نماهنگ جدید است که هدف من از ساخت آن انتقال پیامی امیدبخش به مردم بود. در این نماهنگ تلاش کرده‌ام که مفهوم انتظار ظهور امام زمان(عج) را به‌طور خاص به مخاطب منتقل کنم. در دنیای امروز همگی باید برای ظهور آن امام بزرگوار آماده باشیم و در عمل نشان دهیم که گوش به فرمان ایشان خواهیم بود.
 
برخط جامعه
 
روحی ادامه داد: در این نماهنگ، تمام تلاش من بر این بود که مردم، به‌ویژه نوجوانان، به یاد بیاورند که چگونه باید به ندای امام زمان(عج) پاسخ دهند و در راه آماده سازی جامعه برای ظهور، تا انقلاب مهدی(عج) گام بردارند. این اثر تلاشی برای بازنمایی امید از مفهوم انتظار در جامعه و برای نسل نوجوان است.
 

علائم ظهور حضرت حجت(عج)

 
اعتقاد به ظهور منجی آخرالزمان، عقیده‌ای است که در جمله ادیان آسمانی موضوعی مهم و قابل اعتناست. وجود منجی در معارف و تعالیم ادیان نویدی است از اینکه سرانجام جهان روی به خوشبختی و آسایش می‌آورد. این منجی در آئین اسلام به مهدی موعود(عج) معروف است که روزی ظهور کرده و جهان را پر از عدل و داد خواهد کرد.
 
ایکنا در رابطه با مقوله موعود،  مهدویت و نشانه‌های ظهور حضرت حجت(عج) به گفت‌و‌گو با حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی اسکندری، استاد حوزه و دانشگاه و از پژوهشگران نامی حوزه دین پرداخته است.  
 
برخط جامعه
 
حجت‌الاسلام اسکندری در تشریح علائم ظهور حضرت حجت(عج) از صیحه آسمانی که صدایی بسیار وحشتناک از آسمان بوده و همگان متوجه آن می‌شوند نام برد و گفت: جالب است که هیچ‌کدام از علائم قطعی ظهور قابل بازسازی نیست، یعنی بشر نمی‌تواند در آن دستکاری کرده و یا آن را تولید کند. این موضوع از اعجاز‌های خداوند متعال است. از دیگر علائم ظهور خسف بیداء است که زمین چنان مانند یک گسل عظیم دهان باز می‌کند که لشکری چند هزار نفری را یکجا می‌بلعد. این نشانه را هیچ بمب اتمی نمی‌تواند ایجاد کند و آیتی است که بدون هیچ وسیله‌ای انجام می‌شود. همچنین، در هنگام ظهور، خورشید از مغرب طلوع می‌کند. صیحه آسمانی به قدری وحشتناک است که مادران باردار فرزندان خود را سقط می‌کنند. یکی از مهمترین علائم ظهور نیز خروج سفیانی است. طبق برخی روایات، پیش از خروج سفیانی، مردم منطقه به نوعی بیچارگی رسیده و به قدرتی پناه می‌برند که آنها را نجات دهد. اینجاست که سفیانی خروج کرده و بسیاری از مردم به اشتباه به او می‌گروند.
 
متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) به پیشواز نیمه شعبان رفت

 
دیوارنگاره جدید میدان ولیعصر(عج) به مناسبت میلاد حضرت مهدی(عج) در سحرگاه ۲۵ بهمن ماه رونمایی شد که جمله «به پیشواز تو لبخند میزند دنیا» بر آن نقش بسته است.
 
این جمله از حدیثی از پیامبر اکرم(ص) گرفته شده است که می‌فرمایند؛ «یَسْتَبْشِرُ بِهِ أَهْلُ السَّمَاءِ وَ أَهْلُ الْأَرْضِ؛ اهل آسمان و زمین از آمدنش شادمان می‌شوند.»
 

جهانی‌سازی چگونه به تحقق عدالت اجتماعی کمک می‌کند

 
در اندیشه مهدویت، عدالت فقط به معنای تقسیم عادلانه ثروت و منابع نیست، بلکه شامل احیای کرامت انسانی، رفع تبعیض‌های اجتماعی و ایجاد جامعه‌ای است که در آن همه افراد، فارغ از نژاد، جنسیت یا موقعیت اجتماعی، از حقوق خود بهره‌مند شوند. این آموزه امید به آینده‌ای عادلانه را در دل مؤمنان زنده نگه می‌دارد و آنها را به تلاش برای تحقق بخشی از این عدالت در زمان غیبت تشویق می‌کند.
 
برخط جامعه
 
در همین راستا خبرگزاری ایکنا با حجت‌الاسلام احمد اولیایی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت‌و‌گو کرده است. وی معتقد است؛  هوش مصنوعی و فناوری‌های دیجیتال جدید، می‌توانند ارتباطات را تسهیل کنند و این موهبت اجتماعی، یعنی ارتباطات اجتماعی، می‌تواند به عنوان یک خیر اجتماعی در میان افراد توزیع شود.  وقتی شما به فناوری‌های جدید مانند هوش مصنوعی مجهز می‌شوید، می‌توانید مقوله‌های شفافیت، نظارت، تحلیل داده‌ها و در نتیجه شناسایی نابرابری‌ها را افزایش دهید. یعنی دستیابی به الگوریتم‌ها، شاخص‌ها، معیار‌ها و ... می‌تواند وضعیت‌سنجی از شرایط اقتصادی، سیاسی و هر خرده‌نظام اجتماعی که مقوله عدالت در آن مطرح است را به ما بدهد. این فناوری‌های جدید از این حیث نیز می‌توانند اثر مثبت داشته باشند.
 
متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.

برپایی جشن‌های خیابانی «تو ایران منی؛ تو امید منی»

 
همزمان با سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، سالروز ولادت حضرت علی‌اکبر(ع) و سالروز ولادت امام زمان(عج)، جشن‌های خیابانی «تو ایران منی؛ تو امید منی» در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران برگزار می‌شود.
 
زمان برگزاری این جشن‌ها از ۲۱ تا ۲۶ بهمن‌ماه پیش‌بینی شده و اعضای حلقه‌های هویتی نوجوانان فرهنگسرا‌ها نقش اصلی را در ایده‌پردازی و اجرای آن ایفا می‌کنند. همچنین فضاسازی، چراغانی و پرچم‌آرایی توسط نوجوانان انجام می‌شود.
 

نیمه شعبان؛ جمع‌الجمع زیست شادمانه

حجت‌الاسلام علیرضا قبادی، جامعه‌شناس و کارشناس دین، به مناسبت نیمه شعبان و ایام میلاد امام زمان(عج) یادداشتی را در اختیار ایکنا قرار داده است. در بخشی از این یادداشت آمده است؛ نیمه شعبان قطعه‌ای بی‌مانند از زمان است که همه ظرفیت‌های حیات‌بخش، نجات‌بخش و شادی آفرین را در قلمرو‌های گسترده آن در خود جای داده است. هم اوقات سرشار از معنویت است و هم فضیلتی همانند شب قدر دارد. هم ساعات تقرب، مناجات، توسل و کسب برات (برائت) است و هم میلاد قائم آل محمد(عج) و منجی عالم بشریت و زادروز نور و ایمان است.
 
لبخندی به وسعت ایران در نیمه شعبان
 
نیمه شعبان جمع‌الجمع زیست شادمانه است و در این ظرف و هنگامه مبارک است که گل محمدی(ص) شگفتن آغاز می‌کند و عطر آن سراسر گیتی را فرا می‌گیرد. در این اوقات سرشار از معنویت و هنگامه دعا، عرض حاجت، وقت استجابت و گرفتن برات حضور در محضر امام حاضر(عج)، باید از خداوند منان درک نفحات ربانی و تحقق وعده قطعی الهی و کسب شادمانی‌های معنوی و مادی را خواستار باشیم.
 
متن یادداشت را اینجا بخوانید.  
 

انقلاب اسلامی ایران و ارائه الگوی زن عفیف اجتماعی

 
وبینار بین‌المللی «انقلاب اسلامی و بازآفرینی هویت خانواده» به مناسبت چهل و ششمین سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و ایام الله دهه فجر به همت خبرگزاری ایکنا در این رسانه برگزار شد و بانوان پژوهشگر داخلی و بین‌المللی سخنرانی خود را با موضوع وبینار ارائه دادند.
 
این وبینار با حضور زهرا میرزایی، مدیر اندیشکده «تبار» و پژوهشگر حوزه مطالعات زنان به عنوان مهمان حضوری داخلی و در بخش مجازی به‌صورت برخط با ارائه سخنرانانی از کشور‌های مختلف برگزار شد.  
 
لبخندی به وسعت ایران در نیمه شعبان
 
وی در این وبینار گفت: با انقلاب اسلامی، الگویی جدید از زن ارائه شد. پیش از این، الگوی سنتی زن در بسیاری از کشور‌ها وجود داشت که زن را به عنوان موجودی منفعل در جامعه می‌دید و او را به عنوان «جنس دوم» معرفی می‌کرد. در پاسخ به این الگوی سرکوبگر، الگوی زن غربی شکل گرفت که معتقد بود برای حضور و رشد در جامعه، باید خانواده را کنار زد و وارد فضای جامعه شد. اما این الگو به جایی رسید که جنسیت را از انسانیت جدا و زن را در دام مصرف‌گرایی قرن بیستم گرفتار کرد. در مقابل،  انقلاب اسلامی الگویی ارائه داد که زن را با حفظ عفت و نجابت وارد فضای سیاسی و اجتماعی می‌کند. این الگو تأکید می‌کند که زنان نیازی به سوءاستفاده از ویژگی‌های زنانه خود ندارند، بلکه این ویژگی‌ها در خانواده و جامعه محترم و ارزشمند هستند. انقلاب اسلامی با نشان دادن زنان مبارز در جنگ و انقلاب، الگویی انسانی و متعالی ارائه کرد که در آن زنان به عنوان افرادی با اهداف والا و مسئولیت‌های متعالی حضور دارند.
 

مهارت‌های کلامی و غیرکلامی برای ارتباط مؤثر با جوانان

 
 یکی از پرسش‌های کلیدی در تعامل با جوانان این است که با چه شیوه‌ای و چگونه با این نسل روبه‌رو شویم. برای ارتباط بهتر با جوانان، باید ویژگی‌های روحی، روانی و شخصیتی آنها را بشناسیم. در واقع مهارت‌های ارتباطی، توانایی تبادل اطلاعات، ایده‌ها و افکار با دیگران است. این مهارت‌ها می‌تواند کلامی یا غیرکلامی باشد، بنابراین دستیابی به این مهارت برای ارتباط مؤثر حائز اهمیت است.
 
خبرگزاری ایکنا به همین مناسبت با معصومه خلیلی، روانشناس تربیتی به گفت‌و‌گو نشسته است تا شیوه برقراری ارتباط مؤثر با جوانان را مورد توجه قرار دهد. وی در این زمینه معتقد است؛ در ارتباط با فرزندان، مهارت‌های کلامی بسیار مهم است. والدین، مربیان و مشاوران باید با جوانان با نهایت احترام، آرامش و لطافت صحبت کنند. حتی اگر آنها در اوج پرخاشگری باشند، والدین باید با احترام و آرامش با آنها برخورد کنند و این امر اثربخش خواهد بود. حتی اگر در کوتاه‌مدت نتیجه‌ای مشاهده نکنید، در بلندمدت تأثیر آن را خواهید دید. در واقع نوع کلام با فرزندان باید مانند حساب بانکی باشد. شما در حساب بانکی مدام پول واریز می‌کنید و انتظار برداشت فوری ندارید. در رابطه با محبت کردن به فرزندان نیز همین‌طور است. شما باید محبت بی‌چشم‌داشت داشته باشید و نتیجه محبت را در آینده برداشت کنید.
 
لبخندی به وسعت ایران در نیمه شعبان
 
 متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

راهکار‌های بهبود سلامت روان جوانان

 
در هفته‌ای که به نام جوان نامگذاری شده است، خبرگزاری ایکنا سعی کرده است به موضوعات مبتلابه جامعه و جوانان بپردازد و در این راستا با زهرا افضلی، دکترای روانشناسی به راهکار‌های بهبود سلامت روان جوانان پرداخته است.
 
وی در این زمینه معتقد است؛ در بین جوانان، ارتباط سالم و حمایت‌گرانه نقش بسیار مهمی دارد. این ارتباط می‌تواند با خانواده از جمله والدین، خواهر و برادر یا با مسئولان مدرسه، معلمان و اساتید دانشگاه باشد. مسلماً در دنیای امروز، جوانان به تدریج به سمت دنیای مجازی، دیجیتال و شبکه‌های اجتماعی سوق می‌یابند. آنچه می‌تواند ارتباطات واقعی را در بین جوانان تقویت کند،  ایجاد رغبت برای برقراری ارتباطات حقیقی و حمایت‌گرانه است. این ارتباطات باید بر پایه درک متقابل باشد، به‌ویژه در فضای خانواده‌ای که والدین، فرزندان خود را درک می‌کنند و سعی می‌کنند در فضای فکری آنها قدم بردارند. در چنین شرایطی، ارتباط خوبی شکل می‌گیرد.
 
متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

 فراغت؛ فرصتی برای رشد

 
اوقات فراغت فرصتی طلایی برای رشد و شکوفایی است. وقتی از تعهدات روزمره و فشار‌های کاری رها می‌شویم، ذهنی آزاد و زمانی برای خود داریم تا بتوانیم، علاقه‌مندی‌های خود را کشف کنیم، یعنی اوقات فراغت می‌تواند زمینه مناسب برای پرورش استعداد‌ها و علایق نهفته درونمان باشد. همچنین می‌توانیم مهارت‌های جدید بیاموزیم، خلاقیت خود را شکوفا و روابط اجتماعی خود را تقویت کنیم، به خودمان فکر کنیم تا به آرامش بیشتری دست یابیم و انرژی بیشتری برای فعالیت‌های بهتر دریافت کنیم. با بهره‌مندی هوشمندانه از اوقات فراغت می‌توانیم پویاتر شویم.
 
لبخندی به وسعت ایران در نیمه شعبان
 
در ادامه درس‌گفتار‌های اوقات فراغت طی هفته‌های گذشته، خبرگزاری ایکنا در سومین هفته بهمن ماه نیز میزبان رضا تبریزی،   نویسنده و پژوهشگر حوزه اوقات فراغت کودک و نوجوان بود. وی در یکی از درس‌گفتار‌ها با عنوان فرصت‌های ساماندهی اوقات فراغت به این مسئله مهم پرداخت و گفت: خانواده‌ها باید بیاموزند که چگونه می‌توانند فرزندان خود را سرگرم کنند، آنها را فعال نگه دارند و بر برنامه‌های آنها تأثیر مثبت بگذارند. علاوه بر این، خانواده‌ها با یادگیری این مهارت‌ها، فرصت اجتماعی‌شدن را نیز تجربه می‌کنند.
 
درس‌گفتار‌های دیگر با عناوین «بهینه‌سازی زمان را جایگزین پر کردن اوقات فراغت کنیم»، نیز طی هفته گذشته منتشر شده است.
 

برگزاری دوره‌های تخصصی «علوم تربیتی و خانواده»

 
کارگروه علوم تربیتی و خانواده مرکز آموزش‌های تخصصی سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور در راستای ارتقای دانش و مهارت‌های خانواده‌ها بر پایه آموزه‌های اسلامی، برنامه‌ریزی دقیقی برای ارائه این دوره‌ها انجام داده است.  از جمله موضوعات این دوره‌ها می‌توان به «اخلاق در خانواده براساس آموزه‌های اسلامی» در ۲۰ ساعت، «آموزش مهارت‌های زندگی با رویکرد قرآنی» در ۲۵ ساعت، «سبک زندگی اسلامی بر اساس سیره پیامبر (ص)» در ۱۵ ساعت، «مهارت‌های تربیت فرزند با آموزه‌های قرآنی» در ۲۰ ساعت و «تربیت دینی نوجوان» در ۵۰ ساعت اشاره کرد.
 
علاقه‌مندان می‌توانند برای ثبت‌نام و دریافت اطلاعات بیشتر به سامانه رویش مراجعه کنند. همچنین، امکان تماس تلفنی با شماره ۰۲۱-۶۷۶۱۲۲۱۳ (داخلی ۱۵) و ارتباط از طریق پیام‌رسان‌های ایتا، بله، تلگرام و اینستاگرام با آیدی education_isqa@ فراهم است.
 

فراخوان کادر درمان اربعین ۱۴۰۴ اعلام شد

 
مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر طی فراخوانی اعلام کرد این مرکز در نظر دارد جهت ارائه خدمات بهداشتی درمانی به زائرین عتبات عالیات شرکت کننده در راهپیمایی عظیم اربعین حسینی (ع)، همانند سال‌های گذشته نسبت به اعزام کادر پزشکی، پیراپزشکی و پشتیبانی داوطلب و متقاضی به پایگاه‌های درمانی این مرکز درعملیات اربعین سال ۱۴۰۴ به کشور عراق اقدام کند.
 
متقاضیان و داوطلبان می‌توانند با در نظر داشتن داوطلبانه بودن خدمات و شرط سنی تا ۱۵ تیر ماه سال آینده ضمن ثبت نام، تکمیل و به‌روز‌رسانی اطلاعات خود در سامانه جذب و اعزام در فراخوان مربوطه شرکت کنند.
 
لبخندی به وسعت ایران در نیمه شعبان
 
مدت زمان حضور در درمانگاه‌ها از تاریخ اعزام به مدت ۲۰ روز و به صورت داوطلبانه خواهد بود و حق الزحمه و حق ماموریت به آن تعلق نمی‌گیرد. ثبت نام افراد نیز هیچ تعهدی برای این مرکز جهت اعزام ایجاد نمی‌کند.
 

اجرای برنامه پزشک خانواده از سال آینده

 
محمدرضا ظفرقندی،  وزیر بهداشت در آیین افتتاح ۲۲۵ پروژه بهداشتی در شهر قدس با اشاره به تقارن بهره‌برداری از این پروژه‌ها با ایام میلاد امام زمان (عج) و سالگرد پیروزی انقلاب که می‌توان آن را به فال نیک گرفت، افزود: هر پروژه‌ای که بهره برداری می‌شود باعث خیر، امیدواری، توسعه سلامت و آینده بهتر برای مردم می‌شود.
 
وی با اعلام اینکه امروز شاهد افتتاح ۸۴ خانه بهداشت، ۶۷ زیست بوم پزشک، ۲۹ مرکز جامع سلامت شهری و ۲۸ مرکز جامع سلامت روستایی و یک مرکز آموزش بهورزی در بین این ۲۲۵ پروژه بودیم، تاکید کرد: با توجه به اجرای برنامه پزشک خانواده از سال آینده این پروژه‌ها از جمله ۶۷ زیست بوم پزشک برای ماندگاری پزشکان در مناطق محروم بسیار مثمرثمر خواهند بود.
 

اجرای پویش اهدای خون در هفته جوان

 
براساس اعلام روابط عمومی سازمان انتقال خون، طبق مذاکرات انجام شده با وزارت ورزش و جوانان و با هدف جذب حداکثری جوانان به کار خداپسندانه و خیرخواهانه اهدای خون، یک روز از هفته جوان به عنوان «جوان، وفاق ملی، عدالت خواهی و مشارکت اجتماعی» نامگذاری شده است.
 
لبخندی به وسعت ایران در نیمه شعبان
 
با توجه به روند سالمندی جمعیت و اهمیت جوان سازی اهداکنندگان، سازمان انتقال خون سلامت جامعه را در گرو مشارکت جوانان در امر خداپسندانه اهدای خون می‌داند و از جوانان دعوت می‌کند که در هفته جوان مسئولیت‌پذیری خود و حس همدلی با بیماران را با اهدای خون نشان دهند و خصوصا در روز ۲۴ بهمن که روز مشارکت جوانان است این مشارکت را به اوج برسانند.
 

برگزاری دوازدهمین کنگره قرآن، عترت و سلامت 

 
مراسم افتتاحیه دوازدهمین کنگره قرآن، عترت و سلامت با محور «قرآن، عترت و عوامل مؤثر بر سلامت» از سه‌شنبه ۲۳ بهمن ماه در دانشگاه علوم پزشکی تهران با قرائت پیام آیت‌الله العظمی حسین نوری همدانی آغاز به کار کرد.
 
مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشورمان میهمان ویژه این مراسم بود؛ وی طی سخنانی با تأکید بر اینکه اگر زندگی ما با قرآن عجین شود در وضعیتی که اکنون در آن گرفتار شده‌ایم قرار نمی‌گیریم، گفت: مشکل این است که به قرآن عمل نمی‌کنیم و قرآن را فقط می‌خوانیم و زیر و زبر آن را بلد هستم؛ در قرآن گفته شده است که «وَلاَ الضَّالِّینَ» و عنوان می‌شود که اگر این را اشتباه تلفظ کنیم نمازمان غلط می‌شود، اما اینکه خود ضالین چیست را نمی‌دانیم و به آن توجه نمی‌کنیم.
 
سید علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی نیز تأکید کرد: کشور به تحولات زیربنایی در حوزه معنویت و سلامت در دانشگاه‌ها نیاز دارد چراکه عوامل اجتماعی سلامت را نمی‌شناسیم در حالی که ۷۰ تا ۷۵ درصد سلامت به عوامل اجتماعی وابسته است و وزارت بهداشت ۲۰ تا ۲۵ درصد در این حوزه نقش دارد.
 
لبخندی به وسعت ایران در نیمه شعبان
 
 آیت‌الله احمد مبلغی، استاد درس خارج فقه محیط زیست در دوازدهمین کنگره قرآن، عترت و سلامت که طی دور روز با حضور اندیشمندان و پژوهشگران این حوزه در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، با موضوع «قواعد فقهی تطبیق‌پذیر بر محیط زیست» پرداخت و گفت: قواعدی چند در شریعت وجود دارد که از تطبیق آنها بر محیط زیست، ضرورت تعامل حفاظت گرایانه نسبت به محیط زیست به دست می‌آید.  قاعده اول عدالت است. در تبیین جایگاه عدالت در شریعت باید گفت: عدل، نه زینتی است بر پیکر شریعت، که جوهر آن است؛ و شریعت، نه جزیره‌ای در اقیانوس هستی که نقشه‌ای است برای نظم گیتی. پروردگار عادل، فرمانی جاودانه بر لوح وحی نگاشت و فرمود: «إِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالإِحْسَانِ».  
 

هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران افتتاح شد

 
آیین افتتاحیه هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران، با حضور مسعود پزشکیان، رئیس جمهور، سیدرضا صالحی‌امیری وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و جمعی از مقامات داخلی، سفرا و مهمانان خارجی در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد. این دوره از نمایشگاه از ۲۳ تا ۲۶ بهمن برگزار می‌شود که ۸ هیئت خارجی و ۱۴ کشور از جمله ترکیه، قطر، مالزی، تایلند، روسیه، ازبکستان، تاجیکستان، اندونزی، ماداگاسکار و امارات در نمایشگاه دارای غرفه هستند.
 
برگزاری ۲۰ کارگاه آموزشی با حضور ۲۷ استاد برجسته، برگزاری ۱۰ پنل تخصصی به‌منظور بررسی ظرفیت‌های تشکل‌های مختلف گردشگری، استقرار انجمن‌های علمی و دانشگاهی، حضور نمایندگان فعال و خلاق دانش‌آموزی، برگزاری تور‌های گردشگری برای دانشجویان خارجی به‌عنوان سفیرانی که جاذبه‌های ایران را معرفی کنند و اختصاص غرفه‌ای در نمایشگاه برای استفاده از ظرفیت‌هایی مانند عشایر و بوم‌گردی‌ها که می‌تواند موجب کاهش تلفات جاده‌ای شود، از جمله برنامه‌هایی جانبی این نمایشگاه هستند.
 
هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران با رویکرد و شعار «صلح اقوام ایرانی و وفاق ملی» آغاز به کار کرد.
انتهای پیام