شناسهٔ خبر: 71360103 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

قیمت سکه امروز ۲۶ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ | افزایش2 میلیونی قیمت سکه در بازار! | سقوط آزاد در راه است؟

قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران اعلام شد.

صاحب‌خبر -

قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بازار سکه در حالی وارد روز جمعه، ۲۶ بهمن‌ماه شد که سکه امامی در کانال ۷۲ میلیون تومان قرار دارد.

قیمت سکه امامی امروز

بررسی‌ها نشان می‌دهد سکه امامی امروز با قیمت ۷۷ میلیون و ۷۲۰ هزار تومان دیده می‌شود. هر قطعه سکه امامی در طول ۲۴ ساعت گذشته ۲ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان دیگر افزایش قیمت داشت.

قیمت سکه بهارآزادی

قیمت هر قطعه سکه‌بهار آزادی طرح قدیم نیز در کانال ۷۰ میلیون تومان قرار دارد. بر همین اساس، هر قطعه سکه بهار آزادی با افزایش یک میلیون و ۷۰۵ هزار تومانی، ۷۰ میلیون و ۵۳۰ هزار تومان شد.

قیمت نیم سکه امروز

نیم‌سکه ۴۰ میلیون و ۷۰۰ تومان قیمت پیدا کرد. به این ترتیب، نیم‌سکه با افزایش ۷۰۰ هزار تومانی، در مرز کانال ۴۱ میلیون تومان قرار گرفت.

قیمت ربع سکه امروز

ربع‌سکه همچنین با افزایش ۶۰۰ هزار تومانی، ۲۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قیمت خورد.

 قیمت سکه گرمی امروز

سکه گرمی نیز در بازار به قیمت ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دیده می‌شود.

خطر در کمین خریداران دلار و طلا

روزنامه کیهان با انتشار گفتگویی از یک رسانه اصولگرا احتمالاتی را درباره بازار ارز و طلا مطرح کرده است.

روزنامه کیهان با اشاره به قیمت ارز و سکه نوشت: مهدی دارابی، کارشناس اقتصادی، در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس با اشاره به دور باطل افزایش تورم و افزایش دلار و باز افزایش تورم گفت: مادامی که موتورهای تورمی ما روشن است و ناترازی داریم و چشم‌انداز منفی هم نسبت به اقتصاد وجود دارد، روند افزایش نرخ ارز ادامه‌دار خواهد بود. نمی‌شود انتظار داشت تورم ۳۰درصدی ادامه داشته باشد ولی نرخ ارز ثابت بماند.

او با اشاره به شرایط ایجاد انتظارت منفی در چند وقت اخیر خاطرنشان کرد: انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و صحبت‌های خصمانه دولت آمریکا علیه ایران، انتظارات منفی را در مردم و فعالان اقتصادی ایجاد کرده است. کمااینکه آنچه در ذهن مردم حک شده، درست یا نادرست تجربه تحریم‌های سال ۹۷ است. 

کارشناس اقتصادی افزود: البته بعداً مشخص می‌شود که آیا این انتظارات مطابق با واقع بوده است یا خیر. شاید تصور مردم الان از کاهش صادرات نفت خیلی بیشتر از واقعیت باشد. وقتی زمان بگذرد و ببینیم که کاهش خاصی در صادرات نفت نداشته‌ایم، این اثر افزایشی نرخ ارز تعدیل خواهد شد و از آن طرف هم اگر بیش از انتظار مردم کاهش صادرات نفت و افزایش هزینه‌های تجاری اتفاق بیفتد، اثر افزایشی بر روی نرخ ارز خواهد داشت.

دارابی، عامل سوم مؤثر در افزایش نرخ ارز را تقاضای فصلی عنوان کرد و ادامه داد: همواره انتهای سال فشاری بر روی بازار ارز داریم که مقطعی است و بعد از فروردین فروکش می‌کند. اگر بخواهم اولویت بدهم دو عامل اول عامل مسلط هستند.

 خطر ریزش قیمت ارز و طلا

او افزود: همان‌طور که انتظارات می‌تواند نرخ ارز را افزایش دهد، می‌تواند کاهش هم ایجاد کند؛ اما باید با یک خبر یا چشم‌انداز واقعی همراه باشد که بتواند بر روی انتظارات مردم اثر بگذارد. خریداران طلا و ارز با این خطر نیز مواجه هستند که هر لحظه با یک خبر یا یک تصمیم این انتظارات برگردد و ریزش قیمت شدیدی ایجاد کند. خاصیت انتظارات این است می‌تواند یک‌شبه دارایی ریالی شما را افزایش بدهد و به عکسش هم رخ می‌دهد.

کارشناس اقتصادی ادامه داد: ما سال ۹۷ این تجربه را داشتیم که ارز تا ۱۸هزار تومان هم بالا رفت اما بعداً تا ۱۰هزار تومان هم پایین آمد. سال ۹۹ هم ارز ۳۲هزار تومان را دیدیم اما بعد از آن تا نزدیک ۲۰هزار تومان هم کاهش پیدا کرد. 

دارابی درخصوص بازار ارز تجاری نیز گفت: تا زمانی که ذهنیت راجع به نرخ ارز اصلاح نشود، ساختار بازار ارز را هرگونه تغییر بدهید موجب کارایی نمی‌شود. ساختار بازار ارز تجاری قابل دفاع است اما آیا کارایی ایجاد کرده است؟ خیر، چون سیاست‌های ارزی غلط است. ما باید تصمیم بگیریم بازار چندنرخی داشته باشیم و نرخ را تثبیت بکنیم یا نه. اگر می‌خواهیم بازار شکل بدهیم باید الزامات آن را هم بپذیریم. ما نه می‌خواهیم نرخ را تثبیت کنیم و نه می‌خواهیم بازار شکل بدهیم. در واقع بدی‌های دو سیستم را تحمل می‌کنیم و خوبی هیچ‌کدام آنها را هم نداریم.

 کاهش قیمت و حباب با پیش‌فروش سکه  

آغاز ثبت‌نام پیش‌فروش سکه و ارز، نرخ ارز و سکه را کاهش داده است. نادر بذرافشان؛ رئیس اتحادیه طلا و جواهر در گفت‌وگو با ایبنا درباره وضعیت بازار سکه و طلا اظهار کرد: در روزهای اخیر نوسانات بازار ارز داخلی و قبل از آن افزایش انس طلای جهانی، باعث افزایش ناگهانی و نسبتاً کاذب قیمت سکه و طلا شد؛ با این حال بازار نسبت به این تغییرات واکنش خاصی نشان نداد و روند خود را حفظ کرد.

او افزود: برخلاف سال‌های گذشته که افزایش قیمت‌ها باعث التهاب تقاضا می‌شد، این‌بار بازار آرام و عادی بود. کاهش تقاضا برای خرید سکه و طلا یکی از نتایج نوسانات تدریجی قیمت‌ها و کاهش میل مردم به خرید است.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر به طرح پیش‌فروش یک‌میلیون سکه توسط بانک مرکزی در مرکز مبادله ارز و طلای ایران اشاره و آن را گامی مثبت ارزیابی کرد و افزود: این اقدام باید هرچه سریع‌تر به مرحله اجرائی برسد تا از نوسانات بازار کاسته شده و به کاهش قیمت‌ها و حباب سکه و ثبات بازار منجر شود.

بذرافشان در رابطه با حباب سکه گفت: در روزهای اخیر حباب سکه از شش‌میلیون تومان به ۱۴میلیون و ۵۰۰هزار تومان رسید ولی اکنون به ۱۱ میلیون تومان کاهش یافته که باز هم بالاست.