یان لکان، دانشمند ارشد هوش مصنوعی در متا، معتقد است که سیستمهای هوش مصنوعی فعلی برای ایجاد رباتهای کاملا هوشمند و خودروهای خودران بسیار محدود هستند.
به گزارش ایتنا و به نقل از TheGuardian، او میگوید برای اینکه هوش مصنوعی درک و تعامل درستی با دنیا داشته باشد، به پیشرفتهای جدیدی نیاز داریم. لکان این اظهارات را در هنگام دریافت جایزه مهندسی ملکه الیزابت به خاطر مشارکتهایش در یادگیری ماشین بیان کرد.
مشکل هوش مصنوعی امروزی چیست؟
لکان میگوید در حالی که هوش مصنوعی فعلی در "دستکاری زبان" عالی است، اما در درک دنیای واقعی مشکل دارد. او سیستمهای هوش مصنوعی را متصور است که میتوانند مدلهایی برای پیشبینی نحوه رفتار جهان بسازند، درست مانند انسانها. لکان تخمین میزند که این انقلاب جدید هوش مصنوعی میتواند ظرف سه تا پنج سال آینده به وقوع بپیوندد. او هوش مصنوعی را تصور میکند که حداقل به اندازه یک گربه یا موش باهوش باشد.
![](https://www.itna.ir/images/docs/000083/083227/images/_____.jpg)
یوشوا بنجیو، یکی دیگر از پیشگامان هوش مصنوعی و دریافت کننده جایزه QEPrize، خواستار احتیاط شد. او بر اهمیت رسیدگی به نگرانیهای ایمنی با قدرتمندتر شدن هوش مصنوعی تاکید کرد. بنجیو از رهبران جهان خواست تا در اجلاس آتی هوش مصنوعی در پاریس، خطرات و پاداشهای بالقوه هوش مصنوعی را درک کنند.
جایزه مهندسی ملکه الیزابت از هفت پیشگام در یادگیری ماشینی تقدیر کرد. این افراد عبارتند از: فی-فی لی: سازنده ImageNet، مجموعه دادهای حیاتی برای آموزش هوش مصنوعی برای تشخیص اشیاء؛ جنسن هوانگ: مدیرعامل انویدیا (Nvidia)، سازنده پیشرو تراشه برای سیستمهای هوش مصنوعی؛ بیل دالی: دانشمند ارشد انویدیا ؛ جفری هینتون: یکی دیگر از "پدرخواندههای" هوش مصنوعی، که در سال 2018 جایزه تورینگ را با بنجیو و لکان به اشتراک گذاشت؛ جان هاپفیلد: فیزیکدان آمریکایی.
پاتریک والانس، رئیس بنیاد QEPrize، بر تأثیر گسترده یادگیری ماشین تاکید کرد. او اظهار داشت که تأثیر آن در صنایع، اقتصاد و کل کره زمین احساس میشود. پس کمربندها را ببندید! انقلاب هوش مصنوعی هنوز تمام نشده است. به گفته "پدرخواندههای" هوش مصنوعی، هیجانانگیزترین پیشرفتها هنوز در راه هستند! ∎