به گزارش خبرآنلاین وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به پایین بودن درآمد سرانه مردم گلستان اظهار کرد که این استان سهم بالایی در تولید محصولات اساسی کشور دارد، اما به دلیل قیمتگذاری دستوری، تولیدکنندگان از سود مناسبی بهرهمند نمیشوند. به گفته وی، هزینههای تولید در بخش کشاورزی بهشدت افزایش یافته و در برخی موارد، تولید محصولات اساسی دیگر مقرونبهصرفه نیست. او تأکید کرد که قیمتهای دستوری باید متناسب با هزینههای واقعی تولید تعیین شوند تا کشاورزان متضرر نشوند.
یوسفی در ادامه سخنانش به مشکلات منطقه آزاد اینچهبرون پرداخت و گفت: با وجود تلاشهای بسیار برای راهاندازی این منطقه، همچنان برخی دستگاههای دولتی به قوانین تمکین نمیکنند. این اختلافات باعث شده است که سرمایهگذاران، علیرغم آمادگی برای سرمایهگذاری، با موانع بزرگی روبهرو شوند.
وی تأکید کرد که مرز اینچهبرون یکی از امنترین مرزهای کشور است و میتواند بستری مناسب برای توسعه تجارت بین ایران، چین، روسیه، کشورهای CIS، اروپا و حوزه خلیج فارس باشد. ازاینرو، باید زیرساختهای لازم، ازجمله تجهیزات تخلیه و بارگیری و انبارها، تقویت شود تا صادرات و واردات از این مرز تسهیل گردد.
وی بازگشایی تردد مسافری در مرز اینچهبرون را یکی از مطالبات اصلی مردم منطقه دانست و گفت: با وجود آنکه در استان خراسان این مشکل برطرف شده، اما همچنان در گلستان اقدامی صورت نگرفته است.
وی تأکید کرد که برقراری تردد مسافری نهتنها موجب رونق تجارت خواهد شد، بلکه افزایش درآمد مرزنشینان، بهویژه ترکمنهای منطقه را نیز به همراه خواهد داشت.
رئیس اتاق بازرگانی گرگان مشکل کمبود آب و تأثیر آن بر کشاورزی و صنعت استان را یکی دیگر از معضلات جدی برشمرد و گفت: تنشهای آبی روزبهروز در حال تشدید است و اثرات مخرب آن در حوزههای مختلف نمایان شده است.
وی بر لزوم اجرای سریع طرح آبشیرینکن در سواحل خزر تأکید کرد و افزود: این پروژه بیش از پنج سال است که در دست پیگیری بوده، اما هنوز عملیاتی نشده است.
وی در ادامه خواستار تسریع در اجرای پروژه خط آهن گنبد – آزادشهر – شاهرود شد که در سفر اول رئیسجمهور به تصویب رسید. به گفته یوسفی، این پروژه مسیر شمال به جنوب را ۵۱۶ کیلومتر کوتاهتر میکند و ظرفیت ترانزیت کالا را از یک میلیون تن به ۱۲ میلیون تن افزایش خواهد داد.
یوسفی همچنین انتقاداتی نسبت به سیاستهای صادراتی و تعهدات ارزی مطرح کرد و گفت: تعهد ارزی صادرکنندگان یکی از موانع بزرگ توسعه صادرات در استان است و باعث شده بسیاری از فعالان اقتصادی از بازار رقابت خارج شوند.
وی پیشنهاد داد که صادرات محصولات کشاورزی از تعهدات ارزی معاف شود تا کشاورزان و تولیدکنندگان بتوانند با انگیزه بیشتری به فعالیت خود ادامه دهند.
وی با اشاره به مشکلات ناشی از بخشنامههای خلقالساعه در حوزه کشاورزی گفت: در بهار امسال، هنگامی که کامیونهای حامل سیبزمینی استان برای صادرات به مرز رسیدند، یک تصمیم ناگهانی از سوی وزارت کشاورزی باعث شد که صادرات این محصول متوقف شود. این تصمیم نهتنها خسارت زیادی به کشاورزان وارد کرد، بلکه درنهایت کشور مجبور به واردات سیبزمینی شد!
وی به مشکلات مشابهی در صنعت طیور و همچنین تاخیر در پرداخت مطالبات کشاورزان اشاره کرد و خواستار پرداخت بهموقع وجه خرید تضمینی محصولات کشاورزی شد.
رئیس اتاق بازرگانی گرگان مشکل تأمین مالی طرحهای توسعهای استان را نیز مطرح کرد و گفت: به دلیل پایین بودن سقف تسهیلات و اختیارات بانکهای استان، بسیاری از پروژههای توسعهای متوقف شده است.
وی خواستار افزایش سقف تسهیلات و اختیارات بانکهای استان شد تا سرمایهگذاران بتوانند با شرایط بهتری در استان فعالیت کنند.
وی همچنین پیشنهاد داد که درآمدهای مالیاتی و عوارض استانها تجمیع شده و بر اساس سطح محرومیت و ظرفیتهای اقتصادی بین استانها توزیع شود تا توسعه متوازن در کشور محقق شود.
در پایان، یوسفی تأکید کرد که اتاق بازرگانی گرگان آماده همکاری با دستگاههای اجرایی برای حل مشکلات اقتصادی استان است و ابراز امیدواری کرد که با تعامل سازنده میان دولت و بخش خصوصی، بتوان چالشهای پیش روی اقتصاد گلستان را برطرف کرد.