شناسهٔ خبر: 71359033 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رونق صادرات مرکبات مازندران به کشورهای منطقه با رعایت استانداردهای جهانی

ساری- ایرنا- فعالیت سیستم حمل‌ونقلی مناسب، پایین بودن نرخ تعرفه گمرگی، توسعه روابط تجاری و اخذ مجوزهای لازم با دیپلماسی اقتصادی فعال دولت چهاردهم این روزها زمینه صادرات ۶۰ کانتینری مرکبات از مازندران به کشورهای منطقه با رعایت استانداردهای های جهانی را فراهم کرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، مرکبات مازندران پس از برنج دومین محصول مهم اقتصادی و منبع درآمد کشاورزی استان است؛ محصولی که تولید مازاد بر مصرف داخلی با نگاه اقتصادی دولت چهاردهم و با تعیین استانداردهای صادراتی از سوی طرف مقابل این روزها تاییدیه کشورهای اوراسیا و حتی چین را هم اخذ کرده و تولیدکنندگان و تجار مازندرانی برای تحقق این امر به صف شدند.

صادرات محور کردن محصولات کشاورزی مازندران دستکم طی یکسال گذشته ترجیع بند اظهارات کارشناسان و مسوولان در سطوح مختلف بود و به همین دلیل در ماه های گذشته اصلاح و بازسازی باغ های مرکبات برای دستیابی به محصولی بازار پسند در آن سوی مرزها در دستور کار قرار گرفت و در کنار آن تعداد سورتینگ ها و مراکز بسته بندی نیز از ۲۰۰ به ۸۰۰ واحد افزایش یافت تا زنجیره صادرات پس از باغ هم تکمیل شود.

ظرفیت انبارداری محصولات کشاورزی مازندران هم بر همین مبنا از ۸۰۰ هزار تن با توسعه سردخانه ها به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن رسید.

رونق صادرات مرکبات مازندران به کشورهای منطقه با رعایت استانداردهای جهانی

همه این اتفاقات خوشایند و مثبت برای صادرات محور کردن محصولات کشاورزی مازندران به ویژه مرکبات که دستکم نیمی از تولید حدود سه میلیون تنی آن مازاد بر مصرف داخلی است، فراهم شد، و اکنون مسوولان ارشد استان مازندران معتقدند که مرکبات مازندران توان رقابت در بازارهای جهانی را دارد و در کنار صادرات به کشورهای همسایه مانند روسیه، عراق و افغانستان به بازار هدف جدید به نام کشور چین و همچنین اوراسیا دست یافتند.

رونق صادرات مرکبات مازندران به کشورهای منطقه با رعایت استانداردهای جهانی

تامسون مازندران روی سفره خارجی‌ها

در این ارتباط عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کشور روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: از هفته‌های گذشته تاکنون روزانه ۴۰ تا ۶۰ کانتینر تامسون اقلام از مازندران به کشورهای منطقه صادر می شود که به طور حتم این روند در ماه های آینده هم ادامه می یابد.

عبدالله مهاجر دارابی افزود: اکنون در کنار روسیه نارنگی ژاپنی، نارنگی محلی و پرتقال خونی و تامسون مازندران به کشور ازبکستان و دیگر کشورهای منطقه صادر می شود و کشورهای حاشیه خلیج فارس هم خواستار واردات این میوه استان هستند.

وی با بیان این که، در سال‌های گذشته به طور متوسط ۲۵۰ تا ۲۷۰ هزار تن انواع مرکبات از مازندران به کشورهای مختلف جهان صادر شده است، گفت: پیش بینی می شود که در سال جاری جهش قابل توجه تری در صادرات این قلم میوه داشته باشیم.

عضو اتاق بازرگانی کشور با اشاره به فراهم شدن زیرساخت ها برای صادرات مرکبات استان تا سقف یک میلیارد دلار به کشور چین، بیان کرد: صادرکنندگان استان با پشتیبانی وزارت جهاد کشاورزی خود را برای اجرای این ماموریت مهم صادراتی کشور آماده است.

رونق صادرات مرکبات مازندران به کشورهای منطقه با رعایت استانداردهای جهانی

صدور گواهی قرنطینه

ناظر گمرکات مازندران از الزام صدور گواهی قرنطینه برای صادرات مرکبات در استان و جلوگیری از ارسال محموله های بی کیفیت خبر داد.

امیر جمشیدی در حاشیه نشست کمیته شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی مازندران پیشنهاد الزام صدور گواهی قرنطینه مبدأ برای تمامی محصولات صادراتی و به خصوص مرکبات استان به کشورهای هدف، به‌منظور کنترل و نظارت بر کیفیت محصولات صادراتی را ارائه داد.

وی موضوع نظارت بر کیفیت مرکبات صادراتی و جلوگیری از ارسال محصولات بی‌کیفیت به بازارهای هدف، ازجمله مهم‌ترین محورهای گفتگو اعلام کرد.

ناظر گمرکات مازندران در این نشست بر اهمیت استانداردسازی فرآیند صادرات و حفظ اعتبار تجاری محصولات استان در بازارهای بین‌المللی تأکید کرد.

وی افزود: نمایندگان بخش خصوصی و مسئولان دولتی به بررسی چالش‌های اجرایی این طرح پرداخته و مقرر شد تصمیم‌گیری نهایی پس از ارزیابی کارشناسی انجام شود.

رونق صادرات مرکبات مازندران به کشورهای منطقه با رعایت استانداردهای جهانی

طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

برداشت مرکبات مازندران با ارقام زودرس نارنگی از هفته آینده آغاز خواهد شد و اکنون باغداران در حال آماده شدن برداشت نارنگی های زود رس در سطح حدود۱۱ هزار هکتار هستند.

مازندران با دارا بودن ۱.۵ درصد از اراضی کشور و ۲.۵ درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه بیش از هفت میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می کند که ۱۰ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

به طور متوسط در یک هکتار باغ مرکبات ۳۰ تن محصول برداشت می شود.