شناسهٔ خبر: 71358575 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

رایزنی نخست وزیر هند با ماسک درباره فضا و استارلینک

نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، در واشنگتن با ایلان ماسک درباره فضا و «حکمرانی خوب» گفت‌و‌گو کرد.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، شامگاه پنجشنبه در واشنگتن با ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، دیدار کرد. مودی در شبکه ایکس (توییتر سابق) اعلام کرد که آنها در این دیدار درباره موضوعاتی از جمله فضا، فناوری و نوآوری گفت‌و‌گو کردند. 

وزارت امور خارجه هند نیز در بیانیه‌ای جداگانه اعلام کرد: «آن‌ها همچنین درباره فرصت‌هایی برای تعمیق همکاری در فناوری‌های نوظهور، کارآفرینی و حکمرانی خوب گفت‌و‌گو کردند.» 

روز چهارشنبه، رویترز گزارش داد که مودی قرار است در سفر این هفته خود به ایالات متحده با ماسک، مدیرعامل و بنیان‌گذار اسپیس‌ایکس، دیدار کند و ورود استارلینک به بازار جنوب آسیا می‌تواند موضوع بحث باشد. 

استارلینک، زیرمجموعه اسپیس‌ایکس، مدت‌هاست که می‌خواهد در هند فعالیت خود را آغاز کند و در ماه‌های اخیر با شرکت موکش آمبانی، میلیاردر هندی، بر سر نحوه اعطای طیف برای خدمات ماهواره‌ای دچار اختلاف نظر شده است. دولت هند با ماسک موافق است که طیف باید اختصاص داده شود و نه به مزایده گذاشته شود، اما درخواست مجوز استارلینک همچنان در حال بررسی است. 

دیدار نخست وزیر هند با ماسک

تصمیم قریب‌الوقوع هند در مورد استارلینک، بخش داخلی اینترنت ماهواره‌ای این کشور را تحت تأثیر قرار داده و استراتژی تنظیم‌مقررات آن در مورد ارتباطات مبتنی بر فضا را به یک موضوع کلیدی در تلاش این کشور برای تحرک فعالیت‌های فضایی تجاری و تبدیل شدن به یک نیروی رقابتی در عرصه جهانی تبدیل کرده است. 

ماسک، که به عنوان یک «کارمند ویژه دولت» تلاش‌های اختلال‌گرایانه‌ای را برای کاهش هزینه‌های بیش از حد سازمان‌های فدرال رهبری می‌کند، اغلب به عنوان یک حلقه کلیدی بین رهبران دولتی و اسپیس‌ایکس عمل می‌کند. اسپیس‌ایکس با شبکه گسترده استارلینک و پرتاب‌های فالکون ۹ خود که بخش عمده‌ای از جهان غرب برای دسترسی به فضا از آن استفاده می‌کنند، بر صنعت فضایی جهانی تسلط دارد. 

تصمیمات بزرگ در مورد فناوری و مسائل فضایی در گذشته پس از سفر‌های دولتی مودی گرفته شده‌اند. هند در سال ۲۰۲۳ پس از دیدار‌های مودی با جو بایدن، رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده در واشنگتن، توافقنامه‌های آرتمیس— مجموعه‌ای از دستورالعمل‌ها برای فعالیت‌های مدرن فضایی- ایالات متحده را امضا کرد. 

انتظار می‌رود مودی در طول سفر دو روزه خود به ایالات متحده با رئیس‌جمهور دونالد ترامپ نیز دیدار کند و بحث‌ها درباره تجارت و امتیازات تعرفه‌ای در صدر دستور کار قرار داشته باشد. با این حال، به گفته منابع آگاه، او بعید است در این سفر با سایر مدیران عامل کسب‌وکار‌ها دیدار کند. 

دیدار ماسک با مودی خشم برخی دموکرات‌ها را برانگیخت که می‌گویند نقش تأثیرگذار این مدیر میلیاردر در دولت ترامپ باعث ایجاد تعارض منافع می‌شود. 

کریس مورفی، سناتور دموکرات و عضو کمیته روابط خارجی سنا، در پستی در شبکه ایکس درباره گفت‌و‌گو‌های ماسک با مودی نوشت: «ماسک عملاً به عنوان وزیر امور خارجه عمل می‌کند و او با یک رهبر کلیدی خارجی دیدار می‌کند نه برای درخواست امتیازاتی که به نفع آمریکایی‌ها باشد، بلکه برای امتیازاتی که او را ثروتمند کند.» 

با توجه به نقش‌های قدرتمند متعدد ماسک، مشخص نیست که او در چه سمتی با مودی دیدار کرده است. 

ترامپ روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت: «فکر می‌کنم او احتمالاً دیدار کرده است، زیرا می‌دانید که او یک شرکت را اداره می‌کند.» 

وقتی از ترامپ پرسیده شد که آیا مودی با ماسک به عنوان یک مدیرعامل یا نماینده دولت ایالات متحده دیدار کرده است، او گفت: «او به زودی با من دیدار خواهد کرد، من این سوال را از او خواهم پرسید.»

منبع: رویترز