شناسهٔ خبر: 71358376 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی:

اعتبارات موجود، پاسخگوی مرمت تمامی آثار تاریخی بردسکن نیست

مدیر اداره میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع‌دستی بردسکن گفت: متاسفانه اعتبارات دولتی موجود، پاسخگوی مرمت تمامی آثار تاریخی شهرستان بردسکن نیست.

صاحب‌خبر -

حسین علیزاده در گفت‌وگو با ایسنا از وجود ۲۷۴ اثر تاریخی، مذهبی، فرهنگی، تفریحی در شهرستان خبر داد و افزود: شهرستان بردسکن علاوه بر آثار تاریخی، دارای چهار امامزاده سیدهاشم (ع(، سید طاهر الحسینی و امامزاده سید هاشم سرنخواب و امامزاده الله‌آباد است.

وی با اشاره به اینکه تعداد آثار تاریخی بردسکن از برخی شهرستان‌های خراسان رضوی بیشتر است، بیان کرد: تاکنون ۳۶ اثر از اماکن تاریخی و مذهبی، ملموس و غیرملموس شهرستان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

مدیر اداره میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع‌دستی بردسکن با بیان اینکه برای ثبت ۲۴ اثر دیگر در فهرست آثار ملی پرونده تشکیل و مستندات مورد نیاز تهیه و به استان ارسال شده است، خاطرنشان کرد: برج کشمر، مناره فیروزآباد، مقبره عبدل‌آباد، رباط کبودان از مهم‌ترین آثار تاریخی شهرستان‌ها هستند که همه‌ساله گردشگران بسیاری از آنها بازدید می‌کنند.

وی بردسکن را یکی از بهترین شهرستان‌ها برای گردشگران مذهبی دانست و تصریح کرد: کفه نمکی، کویر، منطقه کوهپایه بردسکن و... از مهم‌ترین اماکن طبیعی این شهرستان هستند.

علیزاده، پاراگلایدر را یکی دیگر از جاذبه‌های منطقه در روستای زیرک آباد دانست و افزود: بدون شک با زیرساخت‌هایی که در شهرستان فراهم شده در آینده شاهد حضور گردشگران بیشتری در شهرستان خواهیم بود.

وی ادامه داد: گرچه برای حفاظت هر چه بهتر از آثار تاریخی در شهرستان با مشکلاتی مواجه‌ایم اما از سویی ۴۵ انجمن میراث فرهنگی فعال در شهرستان داریم که کمک بسیار خوبی به ما می‌کنند، از سویی یگان حفاظت بردسکن نیز به طور مداوم از آثار تاریخی بازدید دارند.

مدیر اداره میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع‌دستی بردسکن با بیان اینکه از تیرماه تاکنون چهار گروه حفار غیرمجاز در قالب ۱۵ نفر شناسایی و دستگیر شده‌اند، بیان کرد: خوشبختانه به خوبی از آثار تاریخی شهرستان حفاظت و با متخلفین بر اساس قانون برخورد می‌شود.

وی در ادامه تمامی اماکن تاریخی شهرستان را نیازمند مرمت دانست و خاطرنشان کرد: بر اساس اعتباری که به شهرستان تخصیص پیدا می‌کند امسال توانستیم از ۳۵۰۰ مترمربع مناره فیروزآباد ۲۵۰۰ مترمربع آن را محوطه‌سازی و حصارکشی کنیم. همچنین ۱۰۰۰ مترمربع از اطراف برج علی‌آباد کشمر نیز محوطه‌سازی شده است.

علیزاده با اشاره به اینکه به زودی خانه صنایع‌دستی در محوطه برج علی‌آباد کشمر راه‌اندازی خواهد شد، گفت: همچنین امسال قسمتی از مسجد جامع سیف‌آباد محوطه‌سازی شده است.

وی اعتباراتی که برای مرمت آثار تاریخی به شهرستان تخصیص پیدا می‌کند را بسیار ناچیز دانست و افزود: اعتبارات شهرستان تنها جوابگوی ۶۵ درصد مرمت آثار و بناهای تاریخی است.

مدیر اداره میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع‌دستی بردسکن همچنین کمبود اعتبار را یکی از مهم‌ترین مشکلات شهرستان دانست و گفت: برای حفاظت و مرمت بهتر آثار تاریخی برخی از آنها مثل رباط کبودان به بخش خصوصی واگذار شده است. خوشبختانه ۷۰ درصد مرمت این بنا انجام و همچنان ادامه دارد.

 وی از واگذاری موزه مفهومی شهرستان به بخش خصوصی خبر داد و اظهار کرد: مرمت و نگهداری این بناها نه تنها به حفظ هویت فرهنگی و تاریخی این منطقه کمک می‌کند، بلکه می‌تواند به توسعه گردشگری و رونق اقتصادی شهر نیز منجر شود.

علیزاده در ادامه با دعوت از تمامی گردشگران و مسافران برای حضور در شهرستان و بازدید از اماکن تاریخی بیان کرد: برای ماندگاری مسافران در شهرستان طی سال‌های اخیر اقدامات بسیار خوبی انجام شده است.

وی با اشاره به فعالیت ۶ اقامتگاه بوم گردی، دو مهمان‌پذیر و یک سفره‌خانه سنتی و... در شهرستان گفت: برای اقامت مسافران و گردشگران هیچ مشکلی در شهرستان نداریم.

علیزاده در ادامه مساحت این شهرستان را ۷۶۲۵ کیلومترمربع اعلام کرد و افزود: بردسکن، یکی از شهرهای تاریخی و فرهنگی استان خراسان رضوی، با دارا بودن بناهای تاریخی ارزشمند و جاذبه‌های گردشگری فراوان، به عنوان مقصدی جذاب برای گردشگران شناخته می‌شود.

مدیر اداره میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع‌دستی بردسکن افزود: بناهای تاریخی بردسکن، گنجینه‌های فرهنگی این منطقه به شمار می‌روند. این بناها نه تنها نمایانگر تاریخ و فرهنگ غنی این سرزمین هستند، بلکه می‌توانند به عنوان جاذبه‌های گردشگری مورد توجه قرار گیرند.

انتهای پیام