حجتالاسلام قاسم رجبی در گفتوگو با ایسنا ضمن تبریک ولادت امام زمان ( عج) و نیمه شعبان به ویژگیهای منتظر واقعی در عصر غیبت پرداخت و اظهار کرد: مهدویت از مفاهیم ریشه دار اسلام به ویژه مذهب شیعه اثنی عشری است لذا ویژگیهای منتظران واقعی امام زمان(عج) را باید از منظر آیات و روایات ائمه معصومین (ع) بدست بیاوریم.
وی با بیان اینکه آشنایی جوانان با مهدویت و امام زمان (عج) بسیار حائز اهمیت است، افزود: مؤمنان و منتظران واقعی در دروان غیبت آقا امام زمان (عج) باید آگاه به ویژگیهای دوران غیبت و کیفیت انتظار باشند و خود را ملزم به انجام وظایف و تکالیف آن بدانند.
مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد گلستان ادامه داد: منتظر بودن قواعد و ویژگیهای خاصی دارد که اگر منتظران با وظایف خود آشنا نباشند و به آن عمل نکنند انتظار ظاهری آنها نتیجهای ندارد.
وی معرفت و شناخت نسبت به امام زمان، تمسک به ریسمان ولایت، تهذیب نفس و احساس حضور، ایجاد سنخیت با آن حضرت و ارتباط به وسیله دعا و نیایش را از ویژگیهای یک منتظر واقعی دانست و گفت: عدم آشنایی و عمل به وظایف در دوران انتظار از سوی افراد باعث میشود همچنان امام زمان (عج) تنها بماند و غیبتش طولانی شود.
حجتالاسلام رجبی تصریح کرد: با دقت در روایات ائمه معصومین (ع) مشخص میشود که در فرهنگ اهلبیت(ع) انتظار فراتر از یک حالت روانی محض بوده است و خود را در عملکرد مؤمنان نشان میدهد لذا انتظار یک عمل است و فرد منتظر باید عامل به ویژگیهای منتظر باشد.
وی با بیان اینکه اولین و مهمترین وظیفهای که هر شیعه منتظر برعهده دارد، کسب معرفت نسبت به وجود مقدس امام و حجت زمان خویش است، افزود: فهم و شناخت امام عصر (عج) و شناساندن ایشان به جامعه برای ما تکلیف شرعی است زیرا هر کس بمیرد و امام زمانش را نشناخته باشد، به مرگ جاهلی مرده است.
حجتالاسلام رجبی با بیان اینکه زدودن ویژگیهای ناپسند و آراستن خود به اخلاق نیکو از وظایف مهمی است که هر شیعه منتظر بر عهده دارد، گفت: در روایتی از امام صادق (ع) آمده است: «مَنْ سَرَّهُ أَنْ یَکُونَ مِنْ أَصْحابِ الْقائِمِ، فَلْیَنْتَظِرْ، وَ لْیَعْمَلْ بِالْوَرَعِ وَ مَحاسِنِ الْأَخْلاقِ، وَ هُوَ مُنْتَظِرٌ» هر کس دوست دارد از یاران حضرت قائم (ع) باشد، باید منتظر باشد و در این حال به پرهیزکاری و اخلاق نیکو رفتار کند.
مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد گلستان با بیان اینکه شناخت به معنای فهم مقامات و اعتراف به مقامات معنوی و معرفتی امام از جمله توانایی شفا، شفاعت است، تصریح کرد: فهم امام و فهماندن این مقامات به جامعه نیاز به تبیین و تلاش مستمر بهویژه از سوی نخبگان اجتماع دارد.
وی در خاتمه بر وظیفه مردم در ترویج فرهنگ مهدویت تأکید و خاطرنشان کرد: گفتمان منجی باید از جانب جمهوری اسلامی به دنیا عرضه و غالب شود و تحقق این مهم نیز نیازمند فعالیت بیشتر و گستردهتر است.
انتهای پیام