شناسهٔ خبر: 71355845 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: حوزه | لینک خبر

هم‌اندیشی و تبادل‌نظر در باب آینده روشن بشریت است

حوزه/ گردهمایی پیروان ادیان توحیدی با حضور نمایندگان برجسته ادیان مسلمان، زرتشتی، ارامنه و کلیمی برگزار شد که فرصتی مغتنم برای تبادل نظر، هم‌اندیشی و یافتن نقاط مشترک در دیدگاه‌های ادیان مختلف پیرامون موضوع منجی و نقش آن در ترسیم آینده‌ای روشن برای بشریت فراهم آورد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، گردهمایی پیروان ادیان توحیدی ۲۵بهمن‌ماه در فضایی آکنده از معنویت و همبستگی، با محوریت اندیشه منجی‌گرایی به همت دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، پس از برگزاری چندین نشست تخصصی و ارائه سخنرانی‌های متعدد، با صدور بیانیه‌ای به کار خود پایان داد؛ این رویداد مهم که با حضور نمایندگان برجسته ادیان مسلمان، زرتشتی، ارامنه و کلیمی برگزار شد، فرصتی مغتنم برای تبادل نظر، هم‌اندیشی و یافتن نقاط مشترک در دیدگاه‌های ادیان مختلف پیرامون موضوع منجی و نقش آن در ترسیم آینده‌ای روشن برای بشریت فراهم آورد.

لزوم بازگشت به خویشتن و توجه به تاریخ و فرهنگ غنی ایران

بهزاد نیک‌دین، رهبر و نماینده زرتشتیان اصفهان، در سخنانی روشنگرانه، به دو هویت استوار ایرانی و اسلامی اشاره کرد و این دو هویت را تار و پود فرهنگ و تمدن ایران زمین دانست.

وی با تاکید بر نقش بی‌بدیل امام خمینی (ره) در احیای این دو هویت در بهمن ماه سال ۱۳۵۷، اظهار کرد: همبستگی میان هویت اسلامی و ایرانی، عامل مقاومت و اتحاد ملت ایران در برابر توطئه‌های دشمنان است.

نیک‌دین با تاکید بر لزوم بازگشت ایرانیان به خویشتن و توجه به تاریخ و فرهنگ غنی خود، خاطرنشان کرد: اگر ایرانیان به خود بازگردند و به تاریخ و فرهنگ خود توجه کنند، به‌خوبی مشاهده خواهند کرد که ما جلوتر از بسیاری از ملت‌ها هستیم.

رهبر زرتشتیان اصفهان با اشاره به اینکه گفتار تمام پیامبران در سه واژه خلاصه می‌شود، این سه واژه را "گفتار نیک، پندار نیک و رفتار نیک" عنوان کرد و افزود: این سه واژه تنها در واژه انسانیت جمع خواهد شد و می‌تواند راهنمایی برای زندگی بهتر باشد.

وی در ادامه به اهمیت عمل به دستورات ادیان و تفکر در رابطه با حقیقت اشاره کرد و ادامه داد: در اسطوره‌های زرتشتیان و متون اوستا، به موعود و منجی عالم بشریت اشاره شده است، هر انسانی شایسته اندیشه، رفتار و گفتار نیک است، اما چون همه ما جایزالخطا هستیم و امکان اشتباه داریم، جامعه نیاز به یک سوشیانت دارد تا ما را از خطاها و مشکلات نجات دهد.

رهبر و نماینده زرتشتیان اصفهان گفت: باید بر سر در سازمان ملل متحد این سه واژه "پندار نیک، کردار نیک و رفتار نیک" حک شود تا به تشکیل جامعه‌ای بهتر و عادلانه‌تر کمک کند.

اشتراکات ادیان در ایمان و اعتقاد به ظهور منجی

خاخام سلیمان صدیق‌پور، پیشوا و نماینده کلیمیان اصفهان، با استناد به متون مقدس یهودی، به اشتراکات ادیان در ایمان و اعتقاد به ظهور منجی اشاره کرد و اظهار داشت: همه ادیان پایه و اساس‌شان، ایمان است و هر فرد که ایمان داشته باشد، این ایمان در او تجلی پیدا می‌کند.

وی افزود: یکی از اصول دین یهودیت، اعتقاد به ظهور منجی و حضرت مهدی است و اگر به صورت ظاهری منتظر منجی بود و در عمل اعتقادی نداشت و فکر درستی نداشت، ظهور اتفاق نخواهد افتاد.

پیشوا و نماینده کلیمیان اصفهان ادامه داد: اخلاق‌مداری به ما ایمان به منجی را یادآوری می‌کند و ما را به تقویت فضیلت‌هایی چون راستی، بخشش و احترام به یکدیگر فرامی‌خواند و به همین سبب، ما پیروان ادیان، در قبال ساختن جهانی عادلانه‌تر و اخلاقی‌تر مسئولیم، برای همکاری در این راستا، تعهداتی داریم.

صدیق‌پور گفت: از جمله تعهدات ما گفت‌وگوی مستمر که از طریق ایجاد شبکه‌ای از رهبران دینی و پژوهشگران برای تبادل نظر دربارهٔ چالش‌های جهانی ، آموزش و آگاهی‌بخشی که از طریق انتشار متون مشترک دربارهٔ منجی‌گرایی و برگزاری کارگاه‌های بین‌الادیانی برای جوانان انجام می‌گیرد، مبارزه با خشونت که با همکاری برای کاهش نفرت‌افکنی و تبعیض از طریق تبلیغ ارزش‌های مشترک ادیان صورت می‌پذیرد و حمایت از مستضعفان که از طریق اجرای پروژه‌های انسان‌دوستانه با مشارکت نهادهای دینی برای بهبود زندگی نیازمندان به تحقق می‌پیوندد، است.

صدیق پور همچنین از همه انسان‌های نیک‌اندیش، بدون در نظر گرفتن مرزهای دینی و جغرافیایی، دعوت کرد تا با تکیه بر اشتراکات اخلاقی خود، برای ساختن جهانی هماهنگ با آرمان‌های منجی موعود تلاش کنند و به این باور برسند که انتظار تنها یک باور نظری نیست، بلکه فراخوانی است برای عمل امروز در مسیر فردایی روشن.

لزوم آشنایی با باورها و اشتراکات ادیان در عصر ارتباطات

هایک ساریان، نماینده ارمنیان، در سخنانی با اشاره به عصر ارتباطات، آشنایی و شناخت ادیان توحیدی، از باورها، نقطه‌های همسو و غیر همسو را از واجبات این دوره و عصر دانست.

وی با تاکید بر اینکه در این دوره که بسیار درگیر مشکلات هستیم، بیشتر به منجی نیاز داریم، افزود: باید باورها و اشتراکات ادیان الهی را بدانیم که همگی آنان بر منجی و ظهور اعتقاد دارند و بر این باورند جامعه‌ای بسیار عالی رخ خواهد داد.

ساریان با اشاره به اینکه در ادیان ابراهیمی، در کتاب انجیل، بر نفی شرک و خودپرستی و باور به ظهور تاکید دارد، افزود: بسیار نقاط همسو با اسلام و تشیع وجود دارد، تمامی مردم از هر قوم و نژاد منتظر منجی و قیام موعود هستند و انتظار فرج در همه ادیان بر این باور استوار است که یک منجی ظهور خواهد کرد و تمام جامعه را از غم و ناامیدی نجات خواهد داد.

نماینده ارمنیان با اشاره به بازگشت حضرت مسیح (ع) در آخرالزمان، ادامه داد: طبق دین ارمنی، زمانی که حضرت مسیح بازگردد، روح تمام مردگان به سمت ایشان خواهد رفت و زندگان نیز در یک بدنی جدید تبدیل خواهند شد و دجال و شیطان به جهنم فرستاده خواهند شد و دنیا برای زندگی الهی مردم نیز آماده خواهد شد و زندگی واقعی ما در آن زمان شروع خواهد شد.

وی تسلیم در برابر خدا، حرکت به سمت او و انجام اعمال و دستورات الهی را باعث ظهور منجی و آمادگی دنیا برای زندگی الهی دانست و تاکید کرد که کلام خدا به ما هشدار دهد که ایمان و عمل واقعی ما، ما را به سمت خدا میبرد و نباید گذاشت دشمنان در ما نفوذ کنند.

زمینه سازی برای ظهور و تولید قدرت برای منجی، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر

اکبر صالحی، معاون استاندار اصفهان ، با تاکید بر ضرورت زمینه سازی برای ظهور و تولید قدرت برای منجی، اظهار کرد: موعود با وحدت و یگانگی رخ خواهد داد و نقاط ارزشمند را تقویت کرد. فطرت انسان به سمت خداجویی و عدالت است و مبنای آن صمیمیت و دوستی است.

وی اعتقاد به انتظار فرج و ضرورت زمینه سازی برای ظهور دانست و گفت: اعتقاد به فرج از آموزه‌های مهم ادیان الهی است و باید بر لزوم تلاش برای ایجاد جهانی عادلانه و صلح‌آمیز تاکید کرد.

در نهایت این همایش، نمایندگان ادیان مختلف بیانیه‌ای را امضا کردند که به شرح زیر است:

ما، نمایندگان ادیان توحیدی (مسلمانان، ارامنه، زرتشتیان و کلیمیان)، در گردهمایی پیروان ادیان با موضوع «منجی‌گرایی در ادیان توحیدی» در شهر تاریخی اصفهان، نماد همزیستی مسالمت‌آمیز ادیان و فرهنگ‌ها، گرد هم آمدیم تا با بررسی مشترکات و تفاوت‌های باور به منجی موعود، گامی به سوی همدلی و همکاری بین‌الادیانی برداریم. این بیانیه، بازتابی از اشتراکات و تعهدات ماست:

۱. باور به ظهور منجی؛ امید مشترک بشریت:

در اسلام، انتظار مهدی موعود (عج)، تجلّی وعدۀ الهی برای استقرار عدالت و صلح در سراسر جهان است.

در مسیحیت ارامنه، بازگشت عیسی مسیح، نماد رهایی نهایی انسان‌ها از ظلم و گناه است.

در زرتشت، ظهور سوشیانت، پیروزی نهایی نور بر تاریکی و بازسازی جهان را نوید می‌دهد.

در یهودیت، آمدن ماشیح، تحقق عدالت الهی و آشتی جهانیان را به ارمغان خواهد آورد.

ما باور داریم: امید به آینده‌ای روشن، محور وحدت‌بخش پیروان ادیان است و این باور، نیروی محرکۀ مبارزه با یأس و نابرابری‌هاست.

۲. اصول مشترک برای تحقق صلح جهانی:

عدالت: منجی موعود در هر دین، نماد برقراری عدالتی است که کرامت انسانی و حقوق بشر را پاس می‌دارد.

صلح: پایان خشونت و جنگ، آرمانی است که همۀ ادیان در انتظار تحقق آنند.