شناسهٔ خبر: 71354963 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

استاندار مازندران: برای برگزاری همایش «زن در تاریخ محلی ایران» آماده همکاری هستیم

ساری- ایرنا- استاندار مازندران گفت: همه ظرفیت‌های فرهنگی و اجرایی استان برای گردآوری آثار علمی و پژوهشی مرتبط با نقش و اثرگذاری زنان این استان و برگزاری همایش ملی «زن در تاریخ محلی ایران؛ پهنه شمال» در مازندران به کار گرفته می‌شود و با آمادگی کامل به برپایی هرچه بهتر این رویداد ملی علمی فرهنگی در ساری کمک می‌کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، مهدی یونسی رستمی امروز -پنجشنبه- در دیدار با تعدادی از اعضای هیئت‌موسس انجمن زنان پژوهشگر تاریخ ایران و مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان با تاکید بر توانایی زنان در عرصه‌های مختلف به ویژه مدیریت اظهار کرد: زنان در سطوح مدیریتی همواره موجب بهبودی، اصلاح و تغییرات مثبت می‌شوند.

وی با اشاره به حضور پررنگ زنان در بخش‌های مختلف به ویژه در اقتصاد منطقه شمال از گیلان تا گلستان افزود: زنان مازندرانی از گذشته‌های دور تاکنون نقشی بی‌بدیل و تحسین‌برانگیز در عرصه‌های گوناگون داشتند و همواره در زمینه اثرگذاری در خانواده و جامعه زبانزد خاص و عام بوده‌اند.

نماینده عالی دولت در مازندران خاطرنشان کرد: قریب به اتفاق زنان در عرصه کار و اجتماع، علاوه بر توانایی‌های حرفه‌ای و تخصص، از ویژگی‌هایی نظیر نظم و تعهد و امانت‌داری برخوردارند که گاهی این ویژگی‌ها عملکرد آن‌ها را متمایز از مردان می‌کند.

یونسی رستمی با قدردانی از انجمن زنان پژوهشگر تاریخ ایران برای انجام فعالیت‌های پژوهشی و فرهنگی پیرامون نقش زنان پهنه شمال در تاریخ ایران، افزود: شناسایی و شناساندن زنان موثر در رشته‌های مختلف از کشاورزی و دامداری تا موسیقی و صنایع دستی که با فرهنگ و آداب و سنن این خطه آمیخته شده، ‌ کار ارزشمندی است که این انجمن طی سال‌ها فعالیت خود پیگیری کرده و خرسندیم که قرار است چنین همایش علمی مهمی را این بار به مرکزیت مازندران و در گستره شمال کشور برگزار کند.

وی افزود: با همه ظرفیت‌های علمی و اجرایی موجود در استان در کنار برگزاری این رویداد علمی و پژوهشی هستیم و تلاش می‌کنیم که به بهتر برگزار شدن این همایش فرهنگی اجتماعی کمک کنیم.

رییس مرکز اسناد و کتابخانه ملی مازندران نیز در این نشست با بیان این‌که پتانسیل‌های استان در حوزه تاریخ زنان کمتر شناخته شده است، گفت: انتظار داریم همه مجموعه‌های فرهنگی مازندران پای کار باشند تا زنان تاریخ‌ساز و قدرتمند استان‌های شمالی برای نسل امروز و همگان معرفی شوند.

محمد فوقی با اشاره به اسناد تاریخی مازندران درباره زنان بانفوذ این استان اظهار کرد: همه ما وظیفه داریم در شناساندن تاریخ پر فراز و فرود این خطه و فرهنگ غنی زنان و مردان آن کوشا باشیم.

در این نشست یکی از اعضای هیئت موسس انجمن زنان پژوهشگر تاریخ ایران نیز درباره ۲۵ سال فعالیت این انجمن در کشور و اقدامات و فعالیت‌های آن نکاتی را مطرح کرد.

به گزارش ایرنا، همایش ملی «زن در تاریخ محلی ایران؛ پهنه شمال» که تا کنون پیش‌همایش‌های آن در گلستان و گیلان برگزار شد، اردیبهشت ۱۴۰۴ در ساری برگزار می‌شود. این همایش که فراخوان آن چندی پیش منتشر شد از سوی انجمن زنان پژوهشگر تاریخ ایران و انجمن تاریخ ایرانی و با مشارکت معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، باشگاه اندیشه، انجمن ملی زنان کارآفرین، سازمان اسناد و کتابخانه ملی، نشر تاریخ ایران و انجمن ایرانی مطالعات تاریخ برگزار می‌شود.

مباحث نظری و روش‌شناسی مرتبط با نسبت تاریخ محلی و تاریخ زنان، زنان و تاریخ‌نگاری، زنان و کنش‌گری سیاسی، زنان و اقتصادی، زنان و فرهنگ و ادب و هنر، زنان و دانش، زنان و پوشش، زنان و معماری، زنان و نهادهای مدنی، زیست زنانه، مادرانگی زنان و مدیریت نقش‌ها، زنان و محیط زیتس، نابرابری‌های جنسیتی، زنان سرپرست خانوار، مواجهه زنان با خشونت، زنان و مهاجرت، زنان و زبان، زنان و زیست شهری و روستایی، زنان و رسوم، زنان حاملان میراث ناملموس، زنان و خودآگاهی و زنان و جنگ(از منظر آسیب‌شناسی) محورهای این همایش ملی پژوهشی هستند.