شناسهٔ خبر: 71349880 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیر حوزه‌های علمیه کشور:

مهدویت، نقطه پایانی توحید و رسالت است

تبریز- ایرنا- مدیر حوزه‌های علمیه کشور گفت: مهدویت، کانون نهایی و نقطه پایانی خط توحید، رسالت و امامت بوده و ریشه در تاریخ رسالت و امامت دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، آیت الله علیرضا اعرافی روز پنجشنبه در مراسم عمامه گذاری طلاب حوزه‌های علمیه آذربایجان شرقی اظهار کرد: مهدویت، هم در اندیشه‌های انسانی و هم در ادیان الهی ریشه محکمی دارد و در ادیان ابراهیمی و توحیدی جلوه‌گر است.

وی ادامه داد: به طور ویژه در دین اسلام و مذاهب و فرق مختلف اسلامی، مهدویت دارای معارف بلند و ریشه تابناک است.

اعرافی افزود: در مکتب تشیع و خاندان نبوت نیز مهدویت از درخشش و تشخص بیشتری برخوردار است و قیام برای عدالت و رهایی از شرک و آزادی بشر در اندیشه‌های تشیع ریشه دوانده است.

وی با بیان اینکه مهدویت در اندیشه شیعه به معنی انتظار و رستاخیز و طلوع انسان کامل است،گفت: در اندیشه شیعه مهدویت، کانون امید و انتظار، حرکت و تلاش و جوشش است و درون مایه اصلی انتظار همان امید است که به تحولی بزرگ منجر خواهد شد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور همچنین به اهمیت کار مروجان و مبلغان دینی اشاره کرد و گفت : مروجان باید به دنبال تبیین مهدویت باشند چون مهدویت اصالت ماست و امام عصر کانون خلقت و ناموس هستی است.

اعرافی گفت: دشمنان امروز مهدویت را هدف قرار دادند، هزاران هزار کتاب، مقاله و پایان‌نامه و ده‌ها مرکز مختلف بر روی مهدویت تمرکز کرده اند تا ریشه آن را بخشکانند و نسخه‌های بدلی را جایگزین آن کنند.

وی افزود: انتظار فرج بهترین عبادت است زیرا انتظار خود فرج و گشایش است، مستکبران گمان می‌کنند با هجوم به غزه و انسان کشی و قساوت می توانند بر قیام مهدوی فائق آیند غافل از اینکه اندیشه های مهدوی بسیار محکم تر از اینهاست.

اعرافی بیان کرد: ملت ایران و آذربایجان هیچگاه از راه مهدوی، راه شهیدان و انقلاب اسلامی و مسیری که امامین انقلاب تعیین کرده اند به عقب برنخواهند گشت.

وی به مولفه‌های حوزه‌های علمیه اشاره کرد و گفت: نخستین مولفه دروازه‌های علمیه علم، دانش و خردورزی است حوزه‌های علمیه تکیه بر تاریخ عظیمی دارند و بیش از هزار سال است که در جایگاه تولید علم و خرد و اندیشه قرار دارند.

اعرافی گفت: در روزگاری که دانشگاه‌ها نبودند حوزه‌های علمی مراکز اصلی تولید علم و دانش بودند و دستگاه عظیم علمی و تاریخی به شمار می رفتند و این مولفه بسیار مهمی برای حوزه هاست.

وی ادامه داد: اخلاق، معنویت، عبادت، حس معنوی، مردمی بودن از دیگر مولفه های حوزه ها در طول تاریخ بوده و در سیاست ورزی و سیاست گذاری تاثیرگذار بوده و هستند.

وی به جایگاه آذربایجان و تبریز ر حوزه‌های علمیه اشاره کرد و گفت: تبریز و آذربایجان جایگاهی رفیع، ممتاز و کم نظیری در طول تاریخ دارند که در مورد حوزه ها نیز این چنین است و باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.

اعرافی گفت: منزلت و موقعیت حوزه های علمیه با تبریز و آذربایجان گره خورده و عقیده دارم سهم تبریز و عالمان این شهر در سال علوم و معارف اسلامی درجه یک است.

وی ادامه داد: حوزه‌های آذربایجان همواره در قله‌ها حرکت کردند و عالمان آن همواره در قله بودند و کسانی که امروز پای در این مسیر می‌گذارند و ملبس به لباس روحانیت می‌شود باید بداند که به سلسله عظیمی می‌پیوندند.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور با بیان اینکه تبریز آذربایجان در قلمرو علوم اسلامی سرآمدان زیادی را تربیت کرده است گفت: آذربایجان در علوم و معارف اسلامی و شیعه همواره در قله‌ بوده از این رو جایگاه حوزه‌های این استان باید ارتقا یابد و به قله‌های بالاتری برسد.

حوزه‌های علمیه آذربایجان شرقی جزو برترین‌های کشوری است

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز نیز در این مراسم اظهار کرد: حوزه‌های علمیه این استان همواره جزو برترین‌های کشور هستند.

حجت الاسلام والمسلمین احمد مطهری اصل ادامه داد: نباید به این عناوین قانع باشیم و باید برای اجرای کامل فرامین رهبری بیش از پیش تلاش کنیم.

وی ادامه افزود: باید تلاش کنیم تا بخشی از مجد و عظمت حوزه های این استان را که نتیجه تلاش علمای بزرگ است احیا و دل رهبری را شاد و خشنود کنیم.

به گزارش ایرنا، در این مراسم که در مصلی بزرگ تبریز برگزار شد تعدادی از طلاب حوزه های علمیه آذربایجان شرقی عمامه گذاری کرده و به لباس مقدس روحانیت ملبس شدند.