شناسهٔ خبر: 71344694 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

روایتی از دفاع مقدس در مرزهای کرمانشاه؛

کتاب «غیرت قصرشیرین» رونمایی شد

کرمانشاه- کتاب «غیرت قصرشیرین» روایت خاطرات فرمانده گردان رزمی قصرشیرین، سرهنگ بازنشسته نیروی انتظامی «شمس الدین آقایی» به قلم «رویا متکیائی» رونمایی شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کرمانشاه، کتاب «غیرت قصرشیرین» تاریخ شفاهی دفاع مقدس و روایت خاطرات فرمانده گردان رزمی قصرشیرین سرهنگ بازنشسته نیروی انتظامی «شمس الدین آقایی» به قلم «رویا متکیائی» توسط انتشارات مرصاد وابسته به اداره.کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس رونمایی شد.

کتاب «غیرت قصرشیرین» روایتی از نقش پرسنل ژاندارمری و مرزبانان در پاسگاه‌های مرزی منطقه قصرشیرین در مقابله با هجوم دشمن بعثی و حضور گردان رزمی قصرشیرین در عملیات‌های دفاع مقدس و مبارزه با ضد انقلاب در سال‌های آغاز جنگ هشت ساله است‌.

این کتاب در ۱۵۶ و چهار فصل تدوین شده و مصاحبه و نگارش آن در تاریخ ۲۸ تیرماه سال ۱۴۰۲ آغاز و تدوین آن در ۱۷ شهریور ماه سال ۱۴۰۲ به پایان رسید و در شمارگان یک هزار عدد به چاپ رسیده است.

کتاب «غیرت قصرشیرین» جزو کتاب‌های تاریخ شفاهی دفاع مقدس محسوب می‌شود که نقش مهمی در ثبت اتفاقات و رویدادهای جنگ تحمیلی دارند.

کتاب «غیرت قصرشیرین» رونمایی شد

مراسم رونمایی از کتاب «غیرت قصرشیرین» با حضور سردار خوشبخت مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و سردار محمد رستمی جانشین فرمانده انتظامی استان کرمانشاه برگزار شد که بر اهمیت جمع‌آوری و ثبت خاطرات و رویدادهای دفاع مقدس تأکید شد.

در بخشی از کتاب «غیرت قصرشیرین» آمده است: «یک آر پی جی که سپاه در اختیار ما گذاشته بود در دست داشتیم و یک تفنگ ۱۰۶ که از مرکز هنگ گرفته بودیم در همان ساعات اولیه شروع تهاجم عراق تعدادی زخمی از نیروهای ژاندارمری داشتیم و یک سرباز هم شهید شد پاسگاه گیسکه به تصرف دشمن درآمد و کاری از دست ما بر نمی‌آمد، به دنبال آن شهر سومار سقوط کرد. با وجود رشادت‌های پرسنل ژاندارمری در روزهای اول نگ و تلاش‌های فراوان برای حفظ مرزها، دشمن با تمام قوای خود شهرهای سومار و قصر شیرین را تصرف کرد. نقش پرسنل ژاندارمری در روزهای اول جنگ با کمک جوانمردان مرزنشین، شاید تاکنون در هیچ کتابی به طور شایسته به آن پرداخته نشده است.»