شناسهٔ خبر: 71344513 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

در گفت‌وگو با ایبنا مطرح شد؛

«نرجسانه»؛ پاتوقی برای قبیله کتابخوان

همدان - مجموعه «نرجسانه» پاتوق برای دختران دیار هگمتانه است که در حوزه کتابخوانی «قبیله کتابخوان» در آن فعالیت دارد.

صاحب‌خبر -

محدثه حیدری جوان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در همدان، با بیان اینکه مجموعه نرجسانه یک پاتوق امن برای دختران است که از سال ۱۳۹۸ با هدف تربیت دختران مؤمن، انقلابی، توانمند و مسئولیت‌پذیر کار خود را آغاز کرد، افزود: این مجموعه توانست طی سال‌های فعالیت خود به خوبی در بین دختران شهر جا باز کند.

وی ادامه داد: در تلاش بودیم که در مجموعه بستری فراهم شود که دختران در آنجا هویت خود، مهارت‌های فردی و اجتماعی و توانمندی‌های خود را به خوبی شناخته و اعتماد به نفس پیدا کنند.

حیدری جوان با بیان اینکه تمرکز بر اخلاق اجتماعی و رشد اعتقادی در مرحله اول مورد توجه بود، عنوان کرد: مجموعه نرجسانه با هدف تربیتی فعالیت دارد و تلاش کرد دختر مسلمان در جایگاه اجتماعی خودش و در آینده جایگاه مادری دارای اثرگذاری مطلوب باشد.

«نرجسانه»؛ پاتوقی برای قبیله کتابخوان

وی با اشاره به اینکه رویکرد تربیت محور اساس مجموعه نرجسانه است، گفت: تلاش شد تا علاوه بر توجه به معنویات و رشد اعتقادی به جنبه‌های عاطفی، اجتماعی، علمی، هویتی و هر موضوعی که مورد نیاز دختران نوجوان هست را دنبال کنیم.

مسئول مجموعه نرجسانه بیان کرد: برگزاری کارگاه‌های مهارتی، ازدواج، هویت شناسی دختران، چگونگی کنترل احساسات و… بخشی از فعالیت‌های مجموعه است.

وی با اشاره به اینکه در زمینه فعالیت‌های کتابخوانی نیز واحد کتاب مجموعه ما به اسم «قبیله کتابخوان» فعال است گفت: بر این اساس میز کتاب هر هفته در هیئت هفتگی ما برقرار است و امانت کتاب نیز داریم.

حیدری با اشاره به برپایی مسابقات کتابخوانی به مناسبت‌های مختلف به ویژه دختران خاطرنشان کرد: تحلیل کتاب یکی دیگه از برنامه‌هاست و معرفی کتاب و فروش همزمان نیز در مراسم‌های بزرگ داریم.

وی یادآور شد: در حقیقت مجموعه نرجسانه یک مرکز تربیتی است که در فضای مجموعه، دختران احساس امنیت، احترام و ارزشمندی دارند و به هویت بخشی دختران نوجوان کمک می‌کند.

«نرجسانه»؛ پاتوقی برای قبیله کتابخوان

وی اظهار کرد: از ابتدای تاسیس با چالش‌هایی روبرو بودیم زیرا مجموعه ما نخستین پاتوق دخترانه شهر همدان بود و ما هیچ الگو و تصویر عملی نداشتیم.

مسئول گروه نرجسانه پذیرش جامعه برای اینکه یک مجموعه مختص دختران فعالیت داشته باشد و اینکه بتوانیم بستر متنوع و غنی از موارد مختلف ایجاد کنیم که بتوانیم جذب دختران نوجوان را داشته باشیم، بخشی از مسائل و چالش‌هایی بود که در ابتدا با آن مواجه بودیم و توانستیم با موفقیت این مسائل را پشت سر بگذاریم.

حیدری جوان با تاکید بر اینکه نتیجه کار تربیتی، دراز مدت و نیازمند استمرار است و ما بعد از چند سال فعالیت شاهد رشد دختران مجموعه در زمینه‌های متعدد علمی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی هستیم گفت: برتر شدن مجموعه در رویداد هوای نو نشان دهنده ایجاد اعتماد به نفس و استقلال، توانمند و پویایی دختران مجموعه است.

«نرجسانه»؛ پاتوقی برای قبیله کتابخوان

وی با بیان اینکه ۲۰۰ خادم در واحدهای فرهنگی، رسانه، فضاسازی، محتوا، کتاب و… فعالیت دارند و این نکته برای ما مهم است که میدان‌دار و گرداننده مجموعه دختران و بانوان باشند گفت: محتوایی که در برنامه‌ها ارائه می‌شود متناسب با ذائقه و سلیقه دختران نوجوان است و در جلسات هفتگی هیئت نیازهای دختران و مسائلی که با آن رو به رو هستند را مدنظر قرار می‌دهیم.

وی ادامه داد: در طول سال ویژه برنامه‌هایی مانند برنامه گلارام، اجتماع دختران حاج قاسم، اجتماع بنات الحسین، اعتکاف تخصصی، احیای شب نیمه شعبان و… برگزار می‌شود افزود: مجموعه نرجسانه هیئتی پویا و تک بعدی نبودن از ملاک‌هایی بوده که داوران به آن توجه داشتند.

حیدری‌جوان با اذعان بر اینکه آینده مجموعه نرجسانه روشن است افزود: پیامی به همه دختران دارم مبنی بر اینکه توجه کنند هیچ محدودیتی برای پیشرفت و رشد دختران وجود ندارد و با تلاش می‌توانند به هر موفقیتی دست یابند.

وی عنوان کرد: با تلاش شبانه‌روزی تیم اجرایی مجموعه نرجسانه در سومین رویداد ملی مهرواره هوای نو در بخش هیئت و بانوان در سطح کشور برگزیده انتخاب شد.