شناسهٔ خبر: 71343807 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

افزایش ۱۳ درصدی صادرات کالا از گمرک خسروی

کرمانشاه- ایرنا - ناظر گمرکات استان و مدیرکل گمرک از افزایش ۱۳ درصدی ارزش صادرات کالا از گمرک خسروی در ۱۰ ماهه سپری شده از سال جاری خبر داد.

صاحب‌خبر -

علی اصغر عباس زاده روز پنجشنبه به ایرنا توضیح داد که در این مدت ۷۷۷ میلیون و ۹۷۶ هزار دلار کالا به وزن یک میلیون و ۶۰۲ هزار تن از گمرک خسروی به کشور عراق صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش ۱۳ درصد و از لحاظ وزن پنج درصد رشد داشته است.

وی افزود: این میزان کالاهای صادراتی از گمرک خسروی شامل صادرات کالاهای اظهار شده در آن گمرک و کالاهای صادراتی دیگر گمرکات کشور است که از طریق گمرک خسروی (عبوری) به عراق ارسال می شود.

ناظر گمرکات استان و مدیرکل گمرک کرمانشاه در ادامه گفت: از مجموع صادرات کالای خروجی از گمرک خسروی ۵۰۵ میلیون و ۱۹۴ هزار دلار آن به وزن یک میلیون و ۶۹ هزار تن کالاهای اظهار شده در آن گمرک است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از حیث ارزش رشدی هشت درصدی و از لحاظ وزن افزایش چهار درصدی داشته است.

عباس زاده عمده کالاهای صادراتی اظهاری در گمرک خسروی را کلینکر سیمان، سنگ آهن، میوه و تره بار، میلگرد آجدار، شمش و ورق فولادی، انواع کاشی، سنگ مرمریت و محصولات پلاستیکی عنوان کرد.

ناظر گمرکات استان و مدیرکل گمرک کرمانشاه میزان صادرات کالاهای دیگر گمرکات کشور که از طریق گمرک خسروی (عبوری) به کشور عراق ارسال شده است را ۲۷۲ میلیون و ۷۸۲ هزار دلار کالا به وزن ۵۳۳ هزار تن عنوان کرد و افزود: این میزان کالای ارسالی از دیگر گمرکات کشور به مقصد عراق در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از لحاظ ارزش ۲۴ درصد و از حیث وزن هفت درصد افزایش داشته است.

وی عمده کالاهای صادراتی عبوری از این گمرک را کاشی و سرامیک، سیمان سفید، تخم مرغ ،کیک و بیسکویت، شیشه جام و لبنیات عنوان کرد.

کرمانشاه ۲ مرز رسمی و ۵ بازارچه مرزی دارد

استان کرمانشاه در مجموع ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرسی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر می‌شود.

شهرستان مرزی قصرشیرین افزون بر ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، مرزهای رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام می‌شود.

مرز خسروی دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.