به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز زنجان؛ در فصول سرد، بدن بیشتر در معرض ویروس سرماخوردگی و آنفولانزا قرار دارد. تابش نور خورشید کمتر است، بنابراین سیستم ایمنی بدن کاهش مییابد.۹ خوراکی برای داشتن سلامتی در زمستان
این روزها روزهای سرد هوا و ایام همراه با سوز و سرمای استخوان سوز هوا در اقصی نقاط کشور است؛ به طوری که اکنون همه مناطق کشور درگیر برودت و سردی هوای شدید هستند و مردم سعی دارند کمترین زمان ممکن را در بیرون از خانه سپری کنند.
با تغذیه مناسب در زمستان میتوانید از بروز چنین مشکلاتی پیشگیری کنید.
روغن زیتون
بر روی سالاد خود روغن زیتون بریزید و یا غذاهای خود را با روغن زیتون سرخ کنید. زیرا روغن زیتون فعالیت و تحرک سلولهای بدن را بالا میبرد.
این عمل در زمستان بسیار به سلولهای شما کمک میکند و باعث میشود شما احساس سرما نداشته باشید.
در مطالعهای که بر روی ۱۸ زن انجام شد این نتیحه به دست آمده است. به هنگام سرو غذای ظهر و ناهار این افراد مقداری روغن زیتون اضافه شده است و مشاهده شده است که در این مدت این افراد سرمایی فصل زمستان را کمتر احساس کرده و نسبت به افرادی که در غذای شان روغن زیتون استفاده نشده بود.
در هر ۱۰۰ گرم از روغن زیتون ۶۷۳ کالری وجود دارد. البته لازم به ذکر است این مقدار متغییر است، زیرا بستگی به میزان خالصی یا ناخالصی روغن زیتون شما دارد.
ماهی:
نه تنها ماهی بلکه تمام مواد خوراکی که از دریا به دست میآیند بسیار برای بدن مفید هستند بخصوص در فصل زمستان به خوردن این مواد غذایی توصیه میشود.
زیرا ماهی دارای امگا ۳ میباشد، و پروتئین زیادی دارد.
در فصل زمستان توصیه میشود ۳ بار در هفته ماهی مصرف کنید. تا مواد لازم به بدنتان برسد.
سفیدهی تخم مرغ:
تخم مرغ همیشه به عنوان یک منبع خوب و سرشار از پروتئین محسوب میشود، این مادهی خوراکی سرشار از پروتئین میباشد.
توصیه میشود تخم مرغ را به هنگام صبح میل کنید، زیرا هنگامی که صبح میل میکنید انرژی بیشتری را در طول روز دارید.
برای مثال اگر میخواهید املت درست کنید توصیه میکنیم که از سفیدهی بیشتری استفاده کنید تا زرده.
مثلا اگر ۴ عدد سفیده استفاده میکنید توصیه میکنیم که ۲ عدد زرده استفاده کنید.
اگر به زیره حساسیت ندارید و به زیره علاقه دارید میتوانید کمی زیره به آن اضافه کنید.
زردهی تخم مرغ دارای ۷۰ کالری میباشد، اما سفیدهی تخم مرغ دارای ۵۵ کالری است. البته به اندازهی تخم مرغ بستگی دارد.
پس بهتر است که سفید هی تخم مرغ را به زرده ترجیح دهید و بیشتر آن را مصرف کنید.
سیب زمینی:
سیب زمینی سرشار از فیبر است و فیبر مادهی مفید و لازم برای بدن میباشد و همین طور هضم غذا را بهتر میکند. سیب زمینی به دلیل فیبری که دارد باعث میشود که معده شما زودتر پر شود و شما به دلیل اینکه حجم معده تان پر شده است، غذای کمتری را بخورید.
بهتر است سیب زمینیهای را آب پز یا تنوری کنید. در این صورت کالری سیب زمینی افزایش پیدا نمیکند.
کالری سیب زمینی که سرخ شده باشد نسبت به کالری سیب زمنی که آب پز شده باشد باور کردنی نیست:
یک سیب زمینی صد گرمی تنوری یا آب پز برابر با ۸۵ کالری دارد در صورتی که این مقدار برای صد گرم سیب زمینی سرخ شده برابر با ۴۰۵ کالری است.