شناسهٔ خبر: 71343126 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

غرفه گردشگری فارس، دروازه‌ای به سوی فرصت‌های جدید/بازدیدکنندگان چه گفتند؟

شیراز - ایرنا - غرفه استان فارس که در هجدهمین نمایشگاه گردشگری تهران با المان تخت جمشید و دروازه ملل طراحی شده عرصه‌ای برای به نمایش گذاشتن آثار هنرمندان برجسته فارس در حوزه‌ صنایع‌دستی و هنرهای تجسمی است و به عنوان محلی برای بازدیدهای مستمر مدیران و متولیان گردشگری مورد توجه قرار گرفته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع وابسته تهران از روز سه‌شنبه ۲۳ تا جمعه ۲۶ بهمن در نمایشگاه بین‌المللی تهران در حال برگزاری است و استان فارس با برخورداری از ۵۰۳ متر فضا یکی از بزرگترین غرفه‌های نمایشگاه را به خود اختصاص داده و با همه توان برای معرفی جاذبه‌های گردشگری در تلاش است.

این غرفه که با المان تخت جمشید و دروازه ملل طراحی شده عرصه‌ای برای به نمایش گذاشتن آثار هنرمندان برجسته فارس در حوزه صنایع‌دستی و هنرهای تجسمی و محلی برای بازدیدهای مستمر مدیران و متولیان گردشگری است؛ مدیرانی که با حضور در این غرفه تمام تلاش خود را برای حمایت از گردشگری فارس و تعامل با کشورهای همسایه جهت انعقاد قراردادهای بزرگ در این عرصه به کار گرفته‌اند.

برنامه‌های جدید برای توسعه گردشگری تاجیکستان و ایران

اخیراً هم مدیر نمایشگاه بین‌المللی شهر دوشنبه تاجیکستان در این غرفه حضور یافت و ضمن بازدید از دستاوردهای هنرمندان فارس در این رویداد آمادگی خود را جهت گسترش همکاری‌های گردشگری این کشور با ایران اعلام کرد.

امید سعیداف از برنامه‌های جدید برای توسعه همکاری‌های گردشگری میان تاجیکستان و ایران سخن گفت و با اشاره به حضور شرکت‌های گردشگری تاجیکستان در نمایشگاه بین‌المللی تهران، این رویداد را فرصتی ارزشمند برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری دو کشور دانست.

وی گفت: همواره به دنبال توسعه تعاملات گردشگری با ایران هستیم و حضور در نمایشگاه تهران گام مهمی برای تحقق این مهم است؛ این نمایشگاه زمینه مناسب برای معرفی جاذبه‌های گردشگری تاجیکستان و همچنین آشنایی با ظرفیت‌های ایران در این حوزه فراهم کرده است.

او بر اهمیت توسعه تورهای گردشگری میان دو کشور تاکید کرد و افزود گفت: گروهی متشکل از ۳۰ گردشگر از تاجیکستان از نمایشگاه تهران بازدید کردند و قرار است پس از این بازدید به جزیره کیش و شهر تاریخی شیراز سفر کنند تا از نزدیک با فرهنگ و میراث تاریخی ایران آشنا شوند؛ درصدد هستیم شرایطی فراهم کنیم تا این تورها به صورت منظم و گسترده‌تر برگزار شود.

سعیداف که معتقد است ایران دارای صنایع‌دستی و جاذبه‌های فرهنگی بسیار غنی است، پیشنهاد داد: نمایشگاه‌های مشترک صنایع‌دستی، فرهنگی و گردشگری ایران در تاجیکستان برگزار شود؛ برگزاری نمایشگاه‌هایی در دوشنبه می‌تواند به معرفی این ظرفیت‌ها کمک کند و موجب جذب گردشگران بیشتری به ایران شود.

او بر لزوم کاهش هزینه‌های سفر و ایجاد تسهیلات برای گردشگران تأکید کرد و گفت: یکی از چالش‌های پیش روی گردشگران، هزینه‌های بالای سفر است؛ برای حل این مشکل در حال مذاکره با شرکت‌های هواپیمایی برای ارائه تخفیف‌های ویژه و کاهش هزینه‌های بلیط هستیم؛ همچنین تدابیری برای تسهیل سفر و ارائه بسته‌های مسافرتی با قیمت مناسب اتخاذ شده است.

مدیر نمایشگاه درباره ظرفیت‌های بالای گردشگری ایران و تاجیکستان گفت: هدف ما ایجاد یک مسیر پایدار برای توسعه گردشگری میان دو کشور است؛ برگزاری فستیوال‌های مشترک، ایجاد تورهای موضوعی، معرفی جاذبه‌های کمتر شناخته‌شده و تقویت زیرساخت‌های گردشگری از جمله اقداماتی است که می‌تواند به رشد این صنعت کمک کند.

نقاط قوت غرفه فارس

یکی از نخستین مقامات کشوری که از غرفه استان فارس بازدید کرد رییس مرکز سرمایه‌گذاری و امور اقتصادی وزارت میراث فرهنگی بود؛ علی اصغر شالبافیان در این بازدید به ظرفیت‌های استان فارس در عرصه گردشگری و نقاط قوت غرفه فارس در نمایشگاه اشاره کرد و گفت: استان فارس استانی است که از جنبه میراث فرهنگی پیشینه بسیار زیادی دارد یکی از اصلی‌ترین قطب‌های گردشگری داخلی و خارجی کشور محسوب می‌شود.

او ادامه داد: مهمترین پایگاه‌های میراث فرهنگی کشور در استان فارس واقع شده؛ در حوزه صنایع دستی هم بسیاری از تولیدات و هنرمندان فارس در کشور شناخته شده هستند؛ در واقع بسیاری از صنایع دستی کشور که ثبت جهانی و ثبت ملی شدند متعلق به استان فارس هستند.

رییس مرکز سرمایه‌گذاری و امور اقتصادی وزارت میراث فرهنگی اضافه کرد: خوشبختانه با ابتکار و تلاشی که صورت گرفته غرفه استان فارس در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری توانسته بهره زیادی از همه این ظرفیت‌ها ببرد؛ یکی از خلاقیت‌هایی که در طراحی و اجرای غرفه در نظر گرفته شده ممزوج کردن هر کدام از ابعاد مختلف میراث فرهنگی و صنایع دستی در قالب ظرفیت‌های گردشگری است.

او یادآور شد: یک خلاقیت دیگر هم که در غرفه استان فارس صورت گرفته و می‌تواند الگوی سایر استان‌ها شود موضوع آشنا کردن نوجوانان و جوانان با ظرفیت‌های میراث فرهنگی در قالب سایت باستان‌شناسی است که این کار ارزشمند بسیار جذاب است.

رییس مرکز سرمایه‌گذاری و امور اقتصادی وزارت میراث فرهنگی افزود: جوانان می‌توانند از این طریق با یک سری از رشته‌های دانشگاهی که در آینده می‌خواهند انتخاب کنند آشنا شوند و با دغدغه کمتری انتخاب رشته کنند؛ همچنین آنها از این طریق با ارزش‌های ملی کشور آشنا خواهند شد.

وی بر اهمیت مشارکت دادن دانش‌آموزان در گروه‌های مختلف صنایع‌دستی و آیینی تأکید کرد و گفت: از دیگر ویژگی‌های خوب غرفه فارس بهره گرفتن از خبرنگاران این استان است؛ در واقع انعکاس رسانه‌ای ظرفیت نمایشگاه با تدبیر مدیرکل میراث فرهنگی فارس میسر شده و برخی از اصحاب رسانه فارس برای انعکاس این رویداد در این نمایشگاه حضور یافتند.

سرمایه‌گذاری هزارمیلیارد ریالی در گردشگری استان فارس

از دیگر بازدیدکنندگان غرفه فارس مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران بود که او هم در این بازدید از آغاز یک پروژه سرمایه‌گذاری به ارزش هزار میلیارد ریال در منطقه اردکان استان فارس خبر داد و گفت: در نشست مشترکی با نماینده مردم اردکان و سپیدان در مجلس شورای اسلامی، ظرفیت‌های این منطقه برای توسعه گردشگری بررسی و مقرر شد که این سرمایه‌گذاری در حوزه تفریحات و سرگرمی‌های گردشگری انجام شود.

علی همتی تمرکز بر ایجاد مراکز تفریحی جدید در استان فارس را ضروری دانست و گفت: پیشنهاداتی مانند احداث پل معلق و مجموعه اسکای فلای در دست بررسی است؛ همچنین در ورودی شهر شیراز، منطقه‌ای به مساحت ۳۰۰ هکتار برای اجرای پروژه‌های تفریحی و گردشگری در نظر گرفته شده است.

او از رونمایی پلتفرم جامع معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت گردشگری کشور خبر داد و تأکید کرد که این زیرساخت برای نخستین بار به منظور ایجاد شفافیت و تسهیل فرآیند سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری راه‌اندازی شده است.

به گفته همتی این پلتفرم امکان جستجوی فرصت‌های سرمایه‌گذاری را به صورت منطقه‌ای، استانی، شهرستانی و بر اساس حوزه‌های مختلف گردشگری فراهم می‌کند و سرمایه‌گذاران می‌توانند با تعیین دامنه سرمایه‌گذاری خود، بهترین گزینه را شناسایی و مستقیماً با مجموعه‌های سرمایه‌پذیر ارتباط برقرار کنند.

مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران درباره افتتاح بازار هنر شیراز گفت که این مجموعه به یکی از قطب‌های گردشگری استان تبدیل خواهد شد و در حال حاضر هم حدود ۸۰ صنعت مرتبط با صنایع‌دستی به صورت متمرکز گرد هم آمده‌اند.

او از تدوین بسته‌های سرمایه‌گذاری بی‌نام در استان فارس خبر داد و گفت: این بسته‌ها تمامی مجوزهای لازم را از قبل دریافت کرده‌اند تا سرمایه‌گذاران بدون مواجهه با پیچیدگی‌های بروکراتیک، مستقیماً وارد فاز اجرایی شوند.

همتی بر اهمیت جذب سرمایه‌گذاران خارجی تأکید کرد و گفت: برای ورود سرمایه‌گذاران خارجی نیازمند بسترهای قانونی و تضمین سرمایه‌گذاری از سوی نهادهای اقتصادی کشور هستیم؛ یکی از چالش‌های اساسی، موضوع قیمت‌گذاری دستوری است که باعث کاهش جذابیت سرمایه‌گذاری در این حوزه شده است.

مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران، سپیدان را به‌عنوان اولین منطقه هدف برای سرمایه‌گذاری دانست و گفت: افزون بر شناسایی فرصت‌های مناسب، همکاری با مدیران محلی در دستورکار است و هر منطقه‌ای که ظرفیت‌های مناسب و حمایت مدیران را داشته باشد، در اولویت سرمایه‌گذاری قرار خواهد گرفت.

مجلس آماده حمایت از توسعه گردشگری و صنایع‌دستی فارس

حسنعلی محمدی نماینده مردم شهرستان فسا در مجلس شورای اسلامی هم از دیگر بازدیدکنندگان غرفه فارس بود که در این بازدید بر حمایت مجلس از توسعه گردشگری و صنایع‌دستی تأکید کرد.

وی از اهمیت جایگاه استان فارس در تمدن و فرهنگ ایران و جهان اسلام سخن گفت و افزود: استان فارس به‌عنوان مهد تمدن و تدین از ظرفیت‌های بی‌نظیری بهره می‌برد؛ لذا ابن استان باید در عرصه بین‌المللی بیشتر شناخته شود، فرآیندهای موجود باید تسهیل شوند تا بازدیدکنندگان و گردشگران بیشتری به این استان جذب شوند.

محمدی درباره اقدامات قانونی در حمایت از صنایع‌دستی و فرش هم گفت: چندین لایحه مرتبط از سوی دولت به مجلس تقدیم شده که در کمیسیون صنایع در حال بررسی است؛ یکی از مهم‌ترین مسائل، موضوع بیمه هنرمندان صنایع‌دستی و قالیبافان است که پس از بررسی‌های کارشناسی، وارد صحن مجلس خواهد شد که امیدواریم این مصوبه ارزشمند تصویب شود.

غرفه گردشگری فارس، دروازه‌ای به سوی فرصت‌های جدید/بازدیدکنندگان چه گفتند؟

نماینده مردم شهرستان‌های آباده، بوانات، خرم‌بید و سرچهان در مجلس شورای اسلامی، استان فارس نیز با حضور در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع وابسته تهران، از غرفه استان فارس بازدید کرد و با فعالان، کارشناسان و مسئولین این حوزه به گفتگو پرداخت.

رحیم زارع در این بازدید توجه به توسعه همه‌جانبه گردشگری در استان فارس را یک ضرورت دانست و گفت: فارس با داشتن آثار تاریخی بی‌نظیر نماد تمدن و فرهنگ غنی ایرانیان هستند، جاذبه‌های طبیعی چشمگیر و متنوع، صنایع دستی و هنرهای سنتی اصیل و فرهنگ غنی مردم، می‌تواند به یکی از قطب‌های اصلی گردشگری در سطح ملی و بین‌المللی تبدیل شود.

او که معتقد است توسعه گردشگری تنها به بازدید از آثار تاریخی و جاذبه‌های طبیعی محدود نمی‌شود، افزود: باید به ابعاد مختلف گردشگری از جمله گردشگری فرهنگی، مذهبی، سلامت، ورزشی، روستایی و عشایری نیز توجه شود و برای تحقق این امر، لازم است که با همکاری و تعامل بخش خصوصی و دولتی، زیرساخت‌های لازم برای جذب گردشگر از جمله هتل‌ها، اقامتگاه‌ها، راه‌های دسترسی، مراکز اطلاع‌رسانی و خدمات گردشگری مناسب فراهم شود و با معرفی جاذبه‌های گردشگری استان در سطح ملی و بین‌المللی جذب گردشگران داخلی و خارجی در دستور کار قرار بگیرد.

نماینده مردم شهرستان‌های آباده، بوانات، خرم‌بید و سرچهان درباره حمایت‌های مجلس از بخش خصوصی گفت: بخش خصوصی با سرمایه‌گذاری و نوآوری خود می‌تواند نقش مهمی در توسعه گردشگری استان ایفا کند و ما نیز از هیچ تلاشی برای حمایت از این بخش دریغ نخواهیم کرد؛ می‌بایست تسهیلات و مشوق‌های لازم برای سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری فراهم و موانع و مشکلات پیش روی فعالان این عرصه برطرف شود.

تمرکز بر جذب گردشگران خارجی

بدین‌ترتیب غرفه فارس در دو روز نخست میزبان مدیران و بازدیدکنندگان مختلفی بود که با هدف بررسی آخرین دستاوردها و ظرفیت‌های گردشگری استان فارس در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران حضور یافتند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس استقبال بازدیدکنندگان از آیین‌ها، رسوم محلی و صنایع‌دستی فارس را بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: گروه‌های آیینی، هنرمندان صنایع‌دستی و انجمن راهنمایان گردشگری استان، نقش مهمی در معرفی جاذبه‌های فرهنگی و تاریخی فارس دارند.

محمد ثابت اقلیدی سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های گردشگری را از اولویت‌های این استان برشمرد و گفت: با نگاهی حرفه‌ای و همکاری متخصصان این حوزه برنامه‌ریزی برای توسعه روابط گردشگری، به‌ویژه در حوزه‌های تاریخی، ادبی و سلامت در حال انجام است.

او اضافه کرد: آرامگاه سعدی، تخت جمشید و سایر جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی فارس، مورد توجه ویژه گردشگران خارجی قرار دارد و تمام تلاش خود را برای توسعه همکاری‌های دوجانبه با کشورهای همسایه و معرفی ظرفیت‌های گردشگری استان به کار گرفته‌ایم.

هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع وابسته تهران سه شنبه ۲۳ بهمن با حضور مسعود پزشکیان رییس جمهور و مشارکت ۷۰۰ شرکت داخلی و خارجی در سالن خلیج فارس نمایشگاه بین المللی تهران افتتاح شد.

با حضور ۱۲ کشور از جمله امارات، ترکیه، تاجکستان، تایلند، ماداگاسکار، برزیل، اندونزی، قطر و روسیه حدود ۳۹۵ متر مربع از مساحت این نمایشگاه به غرفه‌های خارجی اختصاص یافته است.

رئیس‌جمهوری با حضور در سالن ۳۸B از غرفه‌های مختلف در این سالن بازدید و با غرفه‌داران و فعالان صنعت گردشگری از نزدیک گفت‌وگو کرد.

در نمایشگاه گردشگری به منظور توسعه صنعت گردشگری، بسته‌های سرمایه گذاری به متقاضیان ارائه می‌شود و اقوام با لباس‌های بومی در نمایشگاه حاضر و موسیقی سنتی و برنامه‌های آیینی اجرا می‌کنند.

در نمایشگاه گردشگری ۲۰ کارگاه آموزشی با ۲۷ استاد ممتاز در حوزه گردشگری و ۱۰ پنل آموزشی برگزار می‌شود. همچنین از انجمن‌های دانشجویی در رشته های مختلف، نمایندگان دانش آموزان خلاق و دانشجویان خارجی که در داخل کشور مشغول تحصیل هستند به عنوان سفیر آن کشورها برای بازدید از نمایشگاه دعوت می شود تا گردشگری به عنوان یک بحث کلان در کشور نهادینه شود.