شناسهٔ خبر: 71343009 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفا آنلاین | لینک خبر

امر غیرممکن درمان برای بازنشستگان

ساده‌ترین نیازهای زندگی ازجمله دارو، قربانی کسری بودجه دولت شده است

صاحب‌خبر -

شفاانلاین»سلامت» سرویس کارگری. یک فعال کارگری در انتقاد از هزینه‌های بالای درمان و گران شدن دارو گفت: کارگری که ۳۰ سال صادقانه به این مرز و بوم خدمت کرده، در زمان بازنشستگی و خانه‌نشینی به دلیل شرایط کاری غیراستاندارد و ضعف بدنی، دچار کاهش توانایی جسمانی یا بیماری‌های ناشی از کار شده اما دغدغه اصلی اینجا بیماری نیست، بلکه هزینه‌های بالای آن است که با عدم تمکن مالی و پوشش ندادن بیمه‌ها، به یک دردسر جدی تبدیل می‌شود.

به گزارش شفاآنلاین: «احسان سهرابی» با بیان اینکه «انتظار تاریخ مرگ به دلیل نداشتن پول درمان و عدم پوشش‌های بیمه‌ای، سرنوشت محتوم برخی از بازنشستگان است» اضافه کرد: باید پرسید چرا قانون الزام تامین اجتماعی برای بیمه‌شدگان اجرا نمی‌شود؟ قیمت داروها سر به فلک کشیده و هزینه‌های ویزیت پزشکان نیز مزید بر علت شده است. در مراجعه به برخی از پزشکان باید ابتدا ویزیت پرداخت شود. دکتر جهت تشخیص، دستور آزمایش می‌دهد و بعد جهت کنترل برگه آزمایش مجددا ویزیت دریافت می‌شود و بعد اعلام می‌کنند باید سونو نیز داشته باشید و باز پرداخت حق ویزیتی دیگر در برنامه قرار می‌گیرد!
هزینه‌های درمان بیماری‌ها نجومی شده است
سهرابی تاکید می‌کند که هزینه‌های درمان بیماری‌ها نجومی‌ست. او توضیح می‌دهد: پزشک به اصرار بیمار بخشی از درمان را در بیمارستان‌های دولتی انجام می‌دهد و اعلام می‌کند پرونده شما در مطب است و برای ویزیت همواره باید آنجا بیایید. آن وقت در طول درمان بخش مهمی از کار را به کلینیک‌های خصوصی ارجاع می‌دهد بدون اینکه به فرد در مورد هزینه‌هایش بگوید. برای مثال ۳۵ جلسه رادیوتراپی برای سرطان تجویز می‌کنند که هزینه هر جلسه ۷ دقیقه‌ای بیش از ۲ میلیون تومان است که باید پرداخت شود. بخش کوچکی از این رقم نجومی را بیمه تامین اجتماعی و بخش دیگر را بیمه مکمل درمان می‌پردازد و الباقی نیز باید توسط بیمار پرداخت شود.
درمان به امر غیرممکنی برای کم‌درآمدها بدل شده است
این فعال کارگری می‌افزاید: رئیس سازمان غذا و دارو اخیرا اعلام کرده قیمت ۳۷۰ قلم دارو افزایش یافته و از مجموع حدود ۳ هزار و ۸۰۰ قلم دارو، قیمت ۳۷۰ قلم افزایش یافته است. به عنوان مثال، قیمت برخی آمپول‌ها از ۶هزار تومان به ۱۹هزار تومان رسیده است. این گرانی دارو، درمان را به امر غیرممکن بدل کرده است. سهرابی ادامه می‌دهد: واقعاً نمی‌دانیم چرا دولت‌ها مسیر غلط حذف یارانه دارو و اقلام اساسی و همچنین حذف ارز ترجیحی را با شتاب در پیش گرفته‌اند. برخورد کالایی با دارو و درمان مردم، نه انسانی و درست است و نه با قانون اساسی تطابق دارد. دارو، کالای لوکس نیست بلکه کالای حیاتی است. برخورد دولت با دارو به‌ عنوان کالای مازاد یا لوکس می‌تواند خطرناک باشد و تبعات سنگینی داشته باشد. به گفته وی، ساده‌ترین نیازهای زندگی ازجمله داروی ارزان را از مردم دریغ می‌کنند با این هدف که صرفاً کسری بودجه سنگین خود را جبران کنند و منبعی برای کسب درآمد داشته باشند.
تامین اجتماعی قادر به پوشش قیمت‌های جدید داروها نیست
این فعال کارگری در ادامه تاکید می‌کند: گذشته از این مشکلات عام حوزه درمان، سازمان تامین اجتماعی به عنوان بستانکار ابدی دولت و بدهکار دائم مراکز درمانی نیز مشکلات خاص خود را دارد. این سازمان بیمه‌گر قادر به پوشش قیمت‌های افزایش یافته دارو نیست. درمان با فرانشیز را به خوبی و به صورت رایگان پوشش نمی‌دهد و در عمل به قانون الزام حتی در حد یک پایبندی و تعهد بسیار حداقلی، ناتوان است. به گفته سهرابی، یکی از مشکلات در تامین اجتماعی، کاستی‌های موجود در مراکز ملکی این سازمان است. او اضافه می‌کند: میزان خدمات درمانی ارائه شده در این مراکز کافی نیست و صف انتظار برای خدمات طولانی‌ست؛ مثلا بیماری که سنگ کلیه دارد باید ساعت‌ها در صف بایستد تا از خدمات درمانی رایگان استفاده کند و از همه اینها مهم‌تر، سطح دسترسی بیمه‌شدگان به خدمات درمانی پایین است. او در پایان اضافه می‌کند: این کاستی‌ها موجب شده کارگران بازنشسته در زمان پیری و بیماری، کاسه چه‌کنم چه‌کنم به دست بگیرند و عطای درمان را به لقای هزینه‌های سنگین آن ببخشند. با بیماری در خانه بنشینند و برای آمدن مرگ و آن روز پایان روزشماری کنند.

 

گرانی بیش از ۴۰۰ قلم داروی تحت پوشش تامین اجتماعی
غفاری: پرداختی از جیب بیماران، افزایش یافته است

سرویس کارگری. به دنبال افزایش قیمت برخی داروها،‌ معاون درمان تامین اجتماعی از افزایش قیمت بیش از ۴۰۰ قلم از داروهای تحت پوشش سازمان خبر داد.
شهرام غفاری در گفت‌وگو با ایسنا‌ اظهار کرد: به دنبال افزایش قیمت دارو طی چند وقت اخیر، سازمان‌های بیمه‌گر با تاخیر در جریان این افزایش قیمت قرار گرفتند و با یک هفته الی ۱۰ روز تاخیر، قیمت‌های جدید داروها در سامانه‌های بیمه‌گر اعمال شد و با توجه به عدم تغییر یارانه‌های دارو، سهم ریالی بیمه‌ها و بیماران افزایش یافت. وی با اشاره به میزان افزایش قیمت داروها گفت: میزان افزایش قیمت داروها از ۱۰ تا ۲۰درصد تا چند برابر متغیر است اما در مجموع این افزایش قیمت مشمول بیش از حد ۴۰۰ قلم داروی تحت پوشش تامین اجتماعی شده است. معاون درمان تامین اجتماعی افزود: اکنون هم سهم بیمه و هم سهم‌بیمه شده افزایش یافته است. وی اشاره کرد: کمافی‌السابق ۳۰درصد از قیمت داروهای سرپایی توسط بیمه‌شده و ۷۰درصد توسط بیمه‌گر و در بخش بستری ۱۰درصد توسط بیمه‌شده و ۹۰درصد توسط بیمه‌گر پرداخت می‌شود. البته بسیاری از داروها برای بیماران خاص و مزمن با فرانشیز اندک و حتی رایگان تحویل می‌شود.

لینک کپی شد لینک کوتاه: https://shafaonline.ir/001Ulx