شناسهٔ خبر: 71342718 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

آنچه در نشست فعالان اقتصادی بوشهر با رئیس جمهور گذشت؛

از امضای تفاهم نامه ۲.۶ میلیارد دلاری تا درخواست های چاره اندیشی برای رونق بوشهر

بوشهر – ایرنا – جمعی از فعالان اقتصادی استان بوشهر در نشست چهارشنبه شب با مسعود پزشکیان در چهارمین سفر استانی رئیس جمهور و هیات دولت به بیان مطالب و خواسته‌های خود پرداختند که امضای ۱۱ تفاهم نامه اقتصادی زمینه ساز رونق اقتصادی و اشتغال در این استان خواهد شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، در این نشست چندن تن از فعالان اقتصادی استان بوشهر به بیان نقطه نظرات و دیدگاه‌های خود در بخش اقتصادی و زیرساختی پرداختند.

راهکارهای رییس اتاق بازرگانی بوشهر برای بهبود اوضاع اقتصادی استان

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر گفت: ۵۲ درصد از سواحل خلیج فارس در استان بوشهر قرار دارد و اگر تصور می شود که سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد دریا محور و اهداف برنامه هفتم توسعه و همچنین برنامه های دولت چهاردهم در این استان اجرایی می شود باید تاکید شود که محدودیت ها و کاستی های زیرساخت های بندری، ریلی و بزرگراهی بوشهر به گونه ای است که سیاست های ابلاغی قابل اجرا نیست.

خورشید گزدرازی افزود: بوشهر از معدود استان هایی است که به شبکه ریلی وصل نیست و آزاد راه شیراز- بوشهر روی کاغذ مانده است و لایروبی بندر بوشهر صورت نگرفته است و امکان پهلوگیری کشتی های بالای ۵۰ هزار تن نیز در بندر مرکز این استان وجود ندارد.

وی تاکید کرد: منطقه آزاد تجاری و صنعتی بوشهر از دوران مصدق تا بعد از انقلاب اسلامی مورد تایید و تاکید کارشناسان بوده است و در سال ۱۴۰۰ این منطقه آزاد در دولت مصوب و ابلاغ شد اما تاکنون اجرایی نشده است که با توجه به محدودیت منابع مالی دولت پیشنهاد می شود تا زیرساخت های مورد نظر این منطقه از محل تخصیص حداقل ۳۰ درصد درآمدهای گمرکی و سایر ظرفیت های مشابه تامین شود.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر افزود: برقراری امکان انتقال کالا از منطقه یک به منطقه دو اقتصادی بوشهر از مصوبات معطل مانده دولت قبل است که ضروری است اقدام عاجلی به عمل آید.

گزدرازی ادامه داد: با پیگیری صورت گرفته از نهاد ریاست جمهوری مجوز ۲۳۶ هکتار اراضی بندر نگین از طرف سازمان محیط زیست صادر شده است که با توجه به محدودیت شدید اراضی تقاضای صدور مجوز یاد شده برای کل ۵۱۰ هکتارمنطقه را داریم.

از امضای تفاهم نامه ۲.۶ میلیارد دلاری تا درخواست های چاره اندیشی برای رونق بوشهر

وی بیان کرد: مکلف نمودن وزارت خانه های صمت، جهاد کشاورزی ، اقتصاد و امور دارایی جهت احیای تخفیفات سود بازرگانی در بازه زمانی مشخص از دیگر خواسته هایی است که زمینه ساز رونق و گره گشایی از فعالیت بازرگانان و تجار خواهد شد.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر تاکید کرد: با توجه به سوابق و تجربه های گذشته و فاصله بین بندر بوشهر و بندر دمام عربستان درخواست می شود استان بوشهر به عنوان معین تجاری با این کشور تعیین شود.

گزدرازی گفت:با توجه به ارتباطات مهم اقتصادی و سیاسی کشور ایران با کشور قطر و با عنایت به اینکه ۷۵ درصد صادرات ایران به کشور قطر از بنادر استان بوشهر صورت می گیرد، تسهیل امر تجارت با کشور قطر از ضرورت اجتناب ناپذیری برخوردار است.

مشکل صنعت متانول در اثر ناترازی انرژی

مدیرعامل پتروشیمی زاگرس به نمایندگی شرکت های پتروشیمی نیز در این نشست با اشاره به اینکه خوارک صنعت متانول گاز طبیعی است گفت: ۱۲ مجتمع تولید پتروشیمی کشور با ظرفیت ۱۵.۷ میلیون تن و ارزآوری ۲.۱ ملیارد دلار در سال امروز با توجه به ناترازی انرژی دچار مشکلاتی شده است.

متین دیداری با بیان اینکه به طور متوسط سالانه ۲۷ درصد صادرات غیرنفتی مربوط به پتروشیمی‌ها است اظهار داشت: تامین دو میلیون تن کود شیمیایی اوره به بخش کشاورزی از دیگر مزایای پتروشیمی هاست.

وی ادامه داد: در حوزه خوراک پتروشیمی‌ها براساس قانون، نرخی که در سال ۹۴ تعیین شده برمبنای هاب‌های مصرف کننده و تولید کننده است و در این ارتباط ۲ هاب اروپایی مصرف کننده تاثیر بسزایی در تعیین نرخ‌ها دارد که جا دارد اصلاح شود.

توقیف حساب ۱۴ پتروشیمی از سوی نماینده مالیاتی

مدیرعامل پتروشیمی زاگرس ادامه داد: درراستای اجرای قوانین مالیاتی دستور توقیف حساب ۱۴ پتروشیمی در منطقه عسلویه در راستای پرداخت مطالبات گاز داده شده است و این موضوع روند تولید صنعت پتروشیمی را دچار مخاطره کرده است.

وی از رییس جمهور درخواست کرد دستور ویژه‌ای داده شود تا به هیچ عنوان بدون هیچ بهانه‌ای تولید در صنعت متوقف نشود.

وی یادآور شد: در حوزه مالیاتی و دارایی بالغ بر چندین همت ارزش افزوده از مالیات داریم اما بازپرداخت و تهاتر نمی‌شود و این امر چرخه صنعت را دچار مشکل کرده است.

از امضای تفاهم نامه ۲.۶ میلیارد دلاری تا درخواست های چاره اندیشی برای رونق بوشهر

مدیرعامل پتروشیمی زاگرس با اشاره به این قانون که این واحدهای صنعتی ۱۰ درصد از عوارض کرایه حمل محصول با عنوان استفاده از ناوگان خارجی دریافت می‌شود گفت: حتی اجازه آزاد سازی کشتی‌های ما در بنادر عسلویه داده نمی‌شود.

دیداری افزود: پروژه‌هایی در صنعت پتروشیمی با ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی وجود دارد و نیاز است که از محل ارز صادراتی این واحدها این پروژه‌ها تکمیل شود.

الزام توجه دولت به تقویت زیرساخت گردشگری در استان بوشهر

یکی از فعالان حوزه گردشگری، بومگردی و تولید صنایع دستی استان بوشهر در خصوص شناورهای گردشگری، نخلستان گردی و سرمایه‌گذاری در بافت تاریخی بوشهر گفت: نبود زیرساخت‌های بندری برای پهلوگیری شناورهای گردشگری ازجمله مشکلات در این بخش است.

اعظم صمصامی افزود: همچنین محدودیت مشوق‌های مالی از جمله تسهیلات کم بهره برای ساخت شناورهای گردشگری، تخصیص نیافتن سوخت یارانه‌ای، نبود مجوزهای لازم برای واردات شناورهای گردشگری خارجی سبب شده سرمایه گذاران کمتری در این بخش ورود کنند.

وی تاکید کرد: نخلستان‌های استان سهم بسزایی در سفره مردم از اشتغال در بخش کشاورزی و تولید صنایع دستی دارد که نمونه شاخص و بارز آن در شهر آبخش با تمرکز ۱.۵ میلیون اصله نخل به عنوان رتبه یک خاورمیانه و همچنین عنوان ثبت شهر ملی حصیر در کشور را دارد.

وی آبیاری نخیلات بوشهر با توجه به خشکسالی‌های پیاپی را از مهمترین مشکلات این بخش عنوان کرد و از رییس دولت چهاردهم خواست با تزریق اعتبار کافی پروژه آبیاری تحت فشار نخلستان به سرانجام برسد.

صمصامی برضرورت آسفالت کردن جاده‌های بین مزارع برای تردد راحت گردشگران و ماشین آلات و ادوات کشاورزی تاکید کرد.

از امضای تفاهم نامه ۲.۶ میلیارد دلاری تا درخواست های چاره اندیشی برای رونق بوشهر

وی در خصوص ۲۷ هکتار بافت تاریخی بوشهر و سرمایه گذاری در این بافت گفت: بافت تاریخی شهر بوشهر به عنوان بزرگترین و شاخص‌ترین بافت تاریخی ساحلی کشور شناخته می‌شود اما سرمایه‌گذاران در این بخش با محدودیت سهم اعتبارات برای بازسازی و مرمت بناهای تاریخی، کاهش دوره مشارکت از هفت به پنج سال و وجود نداشتن مدیریت واحد برای گرفتن مجوزهای لازم برای سرمایه گذاران اماکن گردشگری روبرو هستند به نحوی که این سرمایه گذاران برای مجوزهای خود از ۱۷ دستگاه باید استعلام بگیرند و این روند طولانی بسیار دلسرد کننده و ملال آور است.

چاره اندیشی دولت وفاق ملی برای صنعت آبزی‌پروری

مالک کشتی صیادی، پرورش دهنده، عمل‌آور و صادرکننده برتر میگو گفت: استان بوشهر قطب صنعت پرورش میگو و آبزی پروری کشور است .

اسماعیل مومنی با اشاره به ضرورت توجه دولت چهاردهم به توسعه اقتصاد دریامحور یادآور شد: به دلیل برداشت‌ها و برخی سوء مدیریت‌ها در سال‌های گذشته امروز ذخایر دریایی روبه نابودی است.

وی اضافه کرد: ایجاد ایستگاه‌های مصنوعی و بازسازی ذخایر برای حفظ ذخایردریایی استان نیاز به عزم راسخ و بودجه‌ای مستقل دارد.

این پرورش دهنده میگو در استان بوشهر از رییس جمهور خواست پتروشیمی‌های مستقر در استان ملزم شوند منابع مالی آنها نیز در بانک‌های استان متمرکز شوند تا بخش صنعت تولید و آبزی پروری استان که به دلیل بیماری‌ها در سال‌های اخیر از نظر منابع آسیب دیده‌اند پشتیبانی شود.

قطع برق استخرهای پرورش؛ مرگ آبزی پروری را به دنبال دارد

این پرورش دهنده همچنین از رییس جمهور خواست وزارت نیرو را مکلف کند که برق واحدهای پرورش میگو را در زمان تولید قطع نکنند چون این کار موجب مرگ صنعت آبزی پروری و خسران سرمایه تولید کننده در این بخش می‌شود.

یکی از فعالان حوزه کشاورزی استان بوشهر افزود: فقدان سد های ذخیره ای در این استان باعث شده سالانه میلیاردها متر مکعب نزولات آسمانی وارد دریا شود در حالی که در استان‌های دیگر همین آب از استانی به استان دیگر منتقل می‌شود و این امر ضرورت سرعت بخشی در ساخت سدها را دوچندان کرده است.

محمد حیدری یادآور شد: مردم استان بوشهر اقتصاد کشور را تامین می‌کنند آیا سزاوار است به خاطر نبود بودجه سدهای در دست احداث تعطیل و پروژه آبخیزداری در شهرستان جم که میزبان کارکنان صنعت نفت است پس از سال‌ها نیمه کاره رها شود.

وی گفت: آیا این سزاوار است که براساس آمار بانک مرکزی رتبه منابع بانکی در استان بوشهر در بالاترین رتبه اما در پرداخت تسهیلات این استان در رتبه آخر قرار داشته باشد.

طرح جامع نخیلات راهگشا اما در حد یک برنامه باقی‌مانده

وی اضافه کرد: طرح جامع نخیلات این استان با هفت میلیون اصله نخل همچنان بی نتیجه باقیمانده است.

این فعال بخش کشاورزی در استان بوشهر از رییس جمهور پرسید باتوجه به نبود ثبات اقتصادی آیا مردمی که با هزاران امید به پای صندوق های رای آمدند می‌توانند نسبت به مهار این تورم افسارگسیخته امیدی داشته باشند؟.

امضای ۱۱ تفاهم نامه

امضای ۱۱ تفاهم نامه از مهمترین برنامه‌های سفر رییس جمهور به استان بوشهر بود که در نشست فعالان اقتصادی استان با رییس جمهور به صورت نمادین ۲ تفاهم نامه به امضای استاندار و شرکت‌های طرف قرارداد به امضا رسید.

یکی از این ۲ تفاهم نامه شامل امضای تفاهم نامه مدیرعامل شرکت پتروپالایش گروه بهمن با سرمایه گذاری ۲.۶ میلیارد دلاری و اشتغالزایی ۲ هزار نفر در منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهراست.

تفاهم نامه دوم نیز بین استاندار بوشهر و مدیرعامل شرکت گروه توسعه انرژی نفت گاز لاوان با سرمایه گذاری ۳۶۲ میلیون دلار و اشتغالزایی ۳۵۰ نفر در استان بوشهر به امضا رسید.