شناسهٔ خبر: 71341314 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

خوزستان؛

بازکردن عروق کرونری با روش روتابلاتور امکانپذیر شد

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: امکان اجرای شیوه باز کردن عروق کرونری با روش روتابلاتور (الماس چرخنده) برای بیماران قلبی فراهم شد.

صاحب‌خبر -

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر حبیب حی‌بر در خصوص شیوه باز کردن عروق کرونری با روش روتابلاتور گفت: در روش مداخله‌ای روتابلاتور اترکتومی (Rotablator Atherectomy) از یک ابزار کوچکِ الماس‌نشان شبیه به مته که سرعت دَورانی بالایی دارد، برای تراشیدن پلاک‌های سخت شده کلسیمی درون رگ که موجب اختلال در خون‌رسانی شده‌اند، استفاده می‌شود.

وی افزود: با این روش پیشرفته، پلاک‌های کلسیم به ذرات بسیار ریز تبدیل و با جریان خون از عروق قلبی خارج می‌شوند.

حی‌بر در خصوص مراحل انجام این عمل پیشرفته می‌گوید: از طریق شریان کشاله ران، کاتتر روتابلاتور (الماس چرخنده) به سمت عروق قلبی و محل انسداد عروق کرونری هدایت شده و سپس تراش پلاک توسط این دستگاه انجام می‌شود.

استاد قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه این عمل نیاز به بیهوشی ندارد و با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود، ادامه داد: طول مدت بستری در بیمارستان، معمولا یک روز است و بیمار فردای روز عمل می‌تواند زندگی طبیعی خود را از سر بگیرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اضافه کرد: روش روتابلاتور اترکتومی می‌تواند برای درمان پلاک‌های کلسیمی که با آنژیوپلاستی معمولی قابل درمان نیستند، بسیار مفید باشد. اکنون این روش در اختیار بیماران خوزستانی قرار گرفته و در بیمارستان گلستان اهواز قابل انجام است.