جوان آنلاین: بهروز افخمی با اشاره به توفیق فیلم «موسی کلیمالله» بیان کرد که ساخت سریال، پروژهای بزرگ و ترسناک است و اگر به جای حاتمیکیا بود، چنین کاری نمیکرد.
به گزارش «جوان»، بهروز افخمی درباره فیلمهای مورد نظرش در جشنواره فیلم فجر در گفتوگو با مهر اظهار داشت: فیلم «موسی کلیمالله» یک فیلم کامل است. این فیلم، اثری سروتهدار و درست است که قابلیت اکران دارد.
وی اضافه کرد: احتمالاً این فیلم در اکران موفق و پرفروش خواهد شد، چراکه در همین نمایش محدودی که در جشنواره داشت، خانمها واکنشهای خوبی نسبت به آن نشان دادند و با آن درگیر شدند. افخمی درباره تولید سریال «موسی» و موفقیت آن نیز عنوان کرد: ساخت سریال کاملاً بستگی به درک، دریافت و پرداخت ابراهیم حاتمیکیا دارد. او در مقابل یک کار بزرگ، چالشی و ترسناک قرار گرفته است؛ کاری که من اگر جای او بودم، انجام نمیدادم. وی درباره اینکه چقدر چنین سریالی میتواند موفقیتهای سریالهای تاریخی را در منطقه تکرار کند، گفت: مشخص نیست، اما امیدوارم سریال خوبی دربیاید، چون فیلمش خوب شده و درباره سریال هم کنجکاوی زیادی وجود دارد. افخمی در ادامه یادآور شد: در عین حال باید توجه داشت که موفقیت در بین مردم با موفقیت به عنوان یک فیلمساز پخته که میتواند با موضوعات برخوردی شخصی داشته باشد، متفاوت است. ابراهیم حاتمیکیا در این اثر، فیلمی شخصی درباره مادرانگی ساخته است. موضوع فیلم، ترس از به دنیا آمدن فرزند است که در بین زنان شایع است، بهویژه زمانی که یک موجود برگزیده و انتخاب شده برای به دنیا آمدن باشد که از طریق وحی مشخص میشود.
وی در بخش دیگر درباره کیفیت پایین کمدیهای جشنواره تصریح کرد: با توجه به وضعیت کنونی سینمای ایران به نظر میرسد کمدیهای امسال از کیفیت مطلوبی برخوردار نیستند و پیشبینی میشود که فروش بالایی نداشته باشند. با این حال ژانر کمدی همچنان نقش مهمی در سرپا نگه داشتن سینما ایفا میکند. تهیهکنندگان نیز به این موضوع واقف هستند و احتمالاً تلاش خواهند کرد با تولید آثار کمدی باکیفیت و با حضور افراد متخصص، رونق را به سینما بازگردانند. وی درباره بخش ویژه جشنواره گفت: نکته قابل توجه این است که جشنواره امسال با نمایشهای ویژه خود، جان تازهای گرفته است. فیلمهایی مانند «پیر پسر» با ایجاد هیجان، توانستهاند توجهات را به خود جلب کنند، در حالی که فیلمهای بخش مسابقه نتوانستهاند چنین تأثیری داشته باشند. وی درباره اکران عمومی فیلمی مثل «پیر پسر» بیان کرد: برای اکران عمومی این فیلمها چالشهایی وجود دارد. با توجه به ممیزی و میزان بالای خشونت در این آثار، احتمالاً با سانسور مواجه شوند. به نظر میرسد که این نوع فیلمها با سانسور، کیفیت خود را از دست میدهند و ممکن است کارگردان در برابر آن مقاومت کند.
افخمی اضافه کرد: در مورد خشونت در سینما باید توجه داشت که خشونت، جزو ذاتی سینماست و مخاطب برای تماشای آن به سینما میرود. سانسور خشونت، نه از نظر اخلاقی و نه از نظر شرعی، توجیهی ندارد. نمایش خشونت میتواند باعث رهایی ذهنی و تنبه مخاطب شود و هیچ پشتوانه معقولی برای ممنوعیت آن وجود ندارد. وی در پایان درباره دیگر فیلمهای جشنواره گفت: در مورد پدیده جشنواره میتوان به فیلم «بچه مردم» اشاره کرد که به شکلی غیرمنتظره و با ترکیبی از فانتزی و داستانپردازی ایرانی، اثری قابل توجه از آب درآمده و فیلمی روشن و امیدبخش است. از این حیث این فیلم نقطه مقابل فیلم «رها» ست که اگرچه فیلمی سیاه و تلخ است، اما سیاهنما و سیاسی نیست.
بهروز افخمی:
اگر جای حاتمیکیا بودم، سریال «موسی کلیمالله» را نمیساختم!
فخمی درباره تولید سریال «موسی» و موفقیت آن نیز عنوان کرد: ساخت سریال کاملاً بستگی به درک، دریافت و پرداخت ابراهیم حاتمیکیا دارد. او در مقابل یک کار بزرگ، چالشی و ترسناک قرار گرفته است.
صاحبخبر -
∎