شناسهٔ خبر: 71339119 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

ضرورت آمادگی برای جنگ!

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی افق ایران نوشت:

به خوبی می دانم که بعد از این نوشته عده ای می نویسند که طالب جنگ هستم. اما باید بگویم که جنگ دشوارترین و هولناک ترین وضعیت برای یک ملت است. به‌ویژه برای ایران عزیز ما که زخم های عمیقی از جنگ های نابرابر بر پیکر رنجور خود دارد که آخرین آن جنگی ۸ ساله با هزینه های هنگفت بود.

با این حال، اکنون نیز چه بخواهیم چه نخواهیم، سایه جنگ بیش از هر زمانی بر سر ایران سایه افکنده است. حال برای دوری از جنگ چه باید کرد؟ راه حل چیست؟ آیا برای دوری از جنگ باید با خواسته های حداکثری آمریکای ترامپ در چارچوب سیاست «فشار حداکثری» همراه شد؟

بسیاری از ایرانیان طرفدار تعامل با آمریکا پس از انتشار یادداشت اجرایی امضا شده از سوی ترامپ و اظهارات او مبنی «توافق در ازای بمباران نشدن»، موقعیت کنونی را برای مذاکره و توافق مناسب نمی بینند. در این شرایط، چه باید کرد؟

این پرسش را باید به رجوع به آموزه ای از نیکولو ماکیاولی پاسخ داد که گفته بود: «حفظ صلح یعنی آماده شدن برای جنگ». او حتی تا آنجا پیش می رود که می گوید: «باید در زمان صلح قوی تر از جنگ خود را مسلح کنید».

بنابراین، آنچه اکنون به آن نیاز داریم، «آماده شدن برای جنگ» پیش از «آماده شدن برای مذاکره» است. این آمادگی به معنای تدارک برای شروع جنگ و بستن درب مذاکره و دیپلماسی نیست، بلکه به معنای تدارک برای جلوگیری از آغاز آن با ارسال پیام قدرت به دشمن است! چراکه که تلاش های سه ماهه تهران با ارسال سیگنال مذاکره به دلیل ادراک طرف مقابل از ناتوانی ایران برای رویارویی، پس زده شد و به نظر می رسد بیشتر پیام ضعف را به طرف مقابل مخابره کرد.

با شاخ و شانه و نقشه ای که ترامپ و نتانیاهو برای ایران و منطقه کشیده اند، کشور باید پیام قدرتمندی به آن ها مخابره کند که فراتر از محاسبات آن ها که ایران ضعیف شده و آسیب پذیر است، برای جنگ و ضربات متقابل آماده است.

به همین جهت، هم از نظر عملیاتی و هم روانی باید آماده جنگ شد. این آمادگی به معنای لفاظی و رفتن به استقبال جنگ نیست. بلکه این آمادگی باید به اندازه ای واقعی باشد که پیش از اینکه طرف مقابل آن را بپذیرد، برای خودمان واقعی باشد!

همانطور که «راب بائر» رئیس کمیته نظامی ناتو اخیرا به خوبی گفته است: «اگر نقشه ها و اهداف استراتژیک دشمن را به خوبی بشناسید و برای ارتقای اهرم های بازدارندگی خود تلاش زیادی کنید، خطر کمتری خواهید داشت و امید برای برقراری صلح بیشتر خواهد بود. به عبارت دیگر، شما حتی می توانید از جنگ جلوگیری کنید اگر به درستی آماده شوید».

در پایان، در خلال آمادگی برای جنگ، باید از دیپلماسی پنهان برای مدیریت تنش و منازعه به خوبی بهره برد و دریچه آن را باز نگه داشت.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.