به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از شرکت توانیر، مصطفی رجبیمشهدی در همایش سراسری پلیس امنیت اقتصادی با اشاره به ارتباط ناترازی و افزایش مصرف برق با ماینرهای غیرمجاز در کشور اظهار کرد: ظرفیت تولید برق نیروگاهها اول انقلاب هفت هزار مگاوات بود که در حال حاضر از ۹۴ هزار و ۵۰۰ مگاوات فراتر رفته و ۱۳ برابر شده است.
وی از رشد ۲۳ برابری مصرف برق از سال ۵۷ تاکنون خبر داد و گفت: بخشی از دلیل این افزایش مصرف، مربوط به بخش مولد و توسعه بوده اما این افزایش مصرف در بخش غیرمولد با یک شیب خیلی تند خود را نشان داده است.
مدیرعامل توانیر ادامه داد: ماینرهای غیرمجاز پدیده شومی است که این ارزانی برق به آن دامن زده و تجاوز آشکار به حقوق عامه مردم است.
برق مورد نیاز استخراج یک بیت کوین برابر مصرف ۴۴۰ واحد مسکونی
رجبیمشهدی در توضیح میزان مصرف برق هر یک دستگاه ماینر خاطرنشان کرد: هر یک دستگاه ماینر به اندازه یک کولر گازی مصرف برق دارد، استخراج یک بیت کوین معادل ۴۴۰ واحد مسکونی در تهران برق مصرف میکند، یعنی اگر کسی بخواهد یک بیت کوین استخراج کند، همانند آن است که ما برق یک محله ۵۰۰ نفری را قطع کنیم تا در یک بازه زمانی یک ماهه یک واحد بیت کوین تولید شود.
وی حتی کشف یک دستگاه ماینر غیرمجاز را با توجه به مصرف پیوسته و خیلی زیاد آن مهم و ارزشمند دانست و ادامه داد: از پلیس امنیت اقتصادی میخواهیم همچنان که تاکنون در این راه همراه و یاور صنعت برق بودهاند در ادامه نیز با جدیت تلاش کنند تا بتوانیم این پدیده شوم را ریشه کن کنیم.
مدیرعامل شرکت توانیر از کشف و ضبط ۲۴۰ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز با مصرفی معادل ۸۰۰ مگاوات خبر داد و تاکید کرد: برای تأمین این ۸۰۰ مگاوات باید یک هزار و ۲۰۰ مگاوات نیروگاه بسازیم.
وی پیشبینی کرد که حداقل سه برابر این مقدار کشف شده، ماینر غیرمجاز به ویژه در مناطق گرمسیر به واسطه نرخ پایین تعرفه برق در حال فعالیت باشند.
رجبیمشهدی با بیان اینکه برآوردها نشان میدهد تا سه هزار مگاوات برق غیرمجاز و ناشی از استفاده غیرمجاز از ماینرها در کشور وجود دارد، گفت: اگر بتوانیم این تعداد ماینر را کشف کنیم، معادل سه نیروگاه اتمی بوشهر است که ساخت آن ۱۰ سال زمان میبرد، در حالی که ماینرها به سادگی هرچه تمامتر از طریق لنجها و مبادی غیرمجاز به طور قاچاق وارد کشور شده و با اتصال به شبکه سراسری برق کشور موجب تضییع حقوق بیتالمال و در عین حال و تشدید ناترازی برق نیز میشوند.
وی تصریح کرد: به طور قطع همکاری پلیس امنیت اقتصادی در کشف و جمعآوری ماینرها و تجهیزات مرتبط با این پدیده و در نهایت تحویل آن به مقامات قضائی خیلی میتواند به صنعت برق در کاهش ناترازی کمک کند.