شناسهٔ خبر: 71336202 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

کمتر از ۲درصد از پایان‌نامه‌ها تقاضامحور هستند

نائب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: در زمان حاضر کمتر از دودرصد از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشگاهی کارفرمامحور و تقاضا‌محور هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، پیام باقری؛ نائب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران امروز، چهارشنبه، در آئین اختتامیه چهارمین جشنواره ملی امیرکبیر که در اتاق بازرگانی استان البرز برگزار شد، گفت: ارتباط مؤثر میان صنعت، دانشگاه و جامعه برای بهره‌برداری از ظرفیت‌های علمی کشور در این جشنواره حائز اهمیت است.

وی مطرح کرد: ما در زنجیره‌ای قرار داریم که یک‌طرف آن تولید علم و صنعت و طرف دیگر تقاضا و مصرف قرار دارد اما اجزای این زنجیره به‌درستی به یکدیگر متصل نیستند و نبود ارتباط مؤثر میان حوزه علمی، دانشگاهی و صنعتی تهدیدی جدی برای آینده کشور محسوب می‌شود.

نائب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به جایگاه ایران در تولید علم جهانی عنوان کرد: ایران در رتبه 15 جهانی تولید علم قرار دارد اما در مقایسه با این دستاورد، از حیث ارتباط میان دانشگاه و صنعت در رتبه 120 قرار داریم که این شکاف مانع بهره‌برداری مؤثر از ظرفیت‌های علمی کشور است.
وی گفت: در زمان حاضر، کمتر از دو درصد از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشگاهی کارفرمامحور و تقاضا‌محور هستند، این مشکل نشان می‌دهد که دانشگاه‌ها به نیازهای واقعی صنعت توجه کافی ندارند، برای حل این مشکل باید پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها به‌طور هدفمند به‌سمت حل چالش‌های صنعت هدایت شوند.

باقری با تأکید بر نقش مهم اتاق‌های بازرگانی در تجاری‌سازی پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی خاطرنشان کرد: اتاق‌های بازرگانی می‌توانند با تقویت ارتباطات میان صنعت و دانشگاه و هدایت پروژه‌های علمی به‌سمت نیازهای واقعی بازار، نقشی اساسی در حل مسائل اقتصادی کشور ایفا کنند.

وی بیان کرد: این جشنواره فرصتی است تا صنعت و دانشگاه کنار هم قرار گیرند و بتوانند مشکلات اقتصادی کشور را حل کنند. جشنواره امیرکبیر پیام‌های اصلی خود را در ساماندهی و شکل‌گیری گفتمان نتیجه‌محور، پیوند عملی صنعت و دانشگاه و حل مسائل کشور از طریق هدفمند کردن پروژه‌های علمی مطرح کرده است.

در پایان این مراسم، از 16 نفر برگزیده و شایسته تقدیر چهارمین دوره جشنواره ملی امیرکبیر در گروه‌های مختلف از جمله فنی و مهندسی، کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست، علوم پزشکی، دامپزشکی و علوم دامی، علوم انسانی، علوم پایه و هنر و معماری تجلیل شد و استاد شایسته تقدیر در حیطه ارتباط با صنعت و دو کارفرمای شایسته تقدیر در این دوره معرفی شدند.

انتهای پیام/+