شناسهٔ خبر: 71335911 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

صنعت فرش از ظرفیت اشتغال و صادرات منحصربفردی برخوردار است

شیراز- ایرنا- رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران، صنعت فرش و هنر فرش بافی را نماد فرهنگی و را از مهمترین ظرفیت‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشورمان دانست و گفت: این صنعت از ظرفیت اشتغال و صادرات منحصر بفرد و فوق العاده ای برخوردار است.

صاحب‌خبر -

به گزارش چهارشنبه ایرنا، مرتضی حاجی آقامیری در آیین افتتاح بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی فرش دستبافت در شیراز افزود: صنعت فرش از مردمی ترین حوزه های اقتصادی در کشور است و به همین دلیل یک حوزه راهبردی در اقتصاد کشور محسوب می شود.

وی ادامه داد: وضعیت صادرات فرش دستبافت ایران نسبت به سه دهه گذشته بسیار متاثر کننده است و این میزان طی سال های اخیر به پایین ترین میزان رسیده است.

او اظهار کرد: مهمترین چالش ما در صنعت فرش، مساله تحریم های بین المللی است و با توجه به اینکه آمریکا مقصد ۴۴ درصد مقصد فرش دستبافت ایران است، تحریم های ظالمانه سبب شده که ما صنعت فرش ما ۴۴ درصد بازار جهانی پیش روی خود را از دست بدهد.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، با اشاره به موانع داخلی و معضلات صادرات فرش نیز گفت: موضوع مهم پیمان سپاری ارزی یکی از مهمترین مشکلات حوزه صادرات فرش و از عوامل اصلی کاهش شدید میزان صادرات این کالای مهم ایرانی است.

حاجی آقامیری ادامه داد: با تاثیرگذاری تحریم ها بر بخش‌های مختلف صادرات کالاهای کشور و برخی دیگر مشکلات، اما همچنان ظرفیت برای فرش ایرانی در بازارهای جهانی وجود دارد.

صنعت فرش از ظرفیت اشتغال و صادرات 
 منحصربفردی برخوردار است

لزوم اجرایی شدن بیمه قالیبافان و فعالان صنایع دستی
وی، در خصوص وضعیت بیمه قالیبافان و فعالان صنایع دستی نیز گفت: به رغم اینکه بیمه قالیبافان و فعالان صنایع دستی قانون مصوب دارد و اعتبار آن باید از سوی دولت تامین شود، اما همچنان اجرایی نشده است.

او اظهار کرد: بیمه قالیبافان حداقل حق شهروندی و انگیزه برای ادامه کار فعالان این حوزه است که امیدواریم دولت به این موضوع توجه کند.

رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران گفت: اگر به دنبال تحقق رشد اقتصادی هشت درصدی و رشد ۲۳ درصد سالیانه در صادرات غیرنفتی کشور (بر اساس هدفگذاری برنامه هفتم) هستیم، باید به الزامات این موضوع توجه شود و موانع حوزه کسب و کار، تولید و تجارت به ویژه در حوزه های مردمی اقتصاد مرتفع گردد.

حاجی آقامیری، صنایع‌دستی را نیز مانند فرش از ظرفیت های مناسب برای کشور دانست و افزود: از ۴۰۰ رشته شناخته‌ شده صنعت در جهان ۳۰۰ رشته در ایران فعال است و هیچ استانی در کشورمان نیست که فرش و صنایع‌دستی در آن فعال نباشد.

وی ادامه داد: قطعا اگر تمام ظرفیت‌های خود را در کشور به کار گیریم، میزان اشتغال و ارزآوری در کشور ما از حوزه های فرش و صنایع دستی افزایش خواهد یافت.

او اظهار کرد: این حوزه ها ظرفیت های جهانی برای اقتصاد ما دارند و لذا دولت و مجلس باید به بخش خصوصی فعال در این زمینه توجه ویژه داشته باشند و ضمن استفاده از نظرات و دیدگاه های آنها، با راهکارهای قابل اجرا موانع این حوزه ها را مرتفع کنند.

بیست و یکمین نمایشگاه تخصصی فرش دستباف و دستبافت های داری و غیرداری تا بیست و هشتم بهمن ماه جاری، از ساعت ۱۶ تا ۲۱ در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی فارس واقع در شهرک گلستان شیراز پذیرای بازدید کنندگان است.