وی ادامه داد: برگزاری همایش فرصتهای سرمایهگذاری گردشگری سلامت ایران (خرمشهر و آبادان نشاندهنده سیاست دولت سیزدهم در افزایش تعاملات بینالمللی، گسترش ارتباطات با کشورهای همسایه و استفاده از ظرفیتهای پزشکی ایران برای توسعه گردشگری سلامت است.
میدری افزود: با توجه به توانمندیهای پزشکی ایران در سطح جهانی، بهویژه در پیوند اعضا و سایر جراحیهای پیشرفته، این سیاست میتواند درهای جدیدی برای درآمدزایی ارزی، اشتغالزایی، و توسعه زیرساختهای درمانی و گردشگری کشور بگشاید.
وزیر رفاه با اشاره به سیاست دولت در تقویت ارتباطات بینالمللی و توسعه گردشگری سلامت افزود: دولت سیزدهم، براساس دستور رئیسجمهور، برنامهای جدی برای توسعه روابط بینالمللی و گسترش همکاری با کشورهای منطقه دارد. یکی از ابزارهای مهم این سیاست، تقویت گردشگری سلامت است که علاوه بر منافع اقتصادی، باعث افزایش دیپلماسی عمومی و فرهنگی نیز خواهد شد.
میدری با اشاره به جایگاه برجسته ایران در خدمات پزشکی و درمانی گفت: ایران در برخی از حوزههای پزشکی، از جمله پیوند اعضا، ناباروری، جراحیهای قلب، زیبایی و ارتوپدی، در ردههای برتر جهانی قرار دارد. بسیاری از بیماران از کشورهای همسایه و حتی فراتر از منطقه برای دریافت این خدمات به ایران سفر میکنند.
وی با اشاره به نقش ویژه مناطق مرزی در توسعه گردشگری سلامت ادامه داد: آبادان و خرمشهر بهعنوان قطبهای جدید گردشگری سلامت معرفی شدهاند. با توجه به نزدیکی جغرافیایی این مناطق به کشورهای عربی خلیجفارس و عراق، میتوان از این ظرفیت بهصورت هدفمند استفاده کرد و دولت قصد دارد زیرساختهای گردشگری سلامت را در سایر مناطق مرزی ایران نیز توسعه دهد
وزیر رفاه به حضور و مشارکت گسترده بخش خصوصی تصریح کرد: در این همایش، نمایندگان مجلس، استاندار خوزستان و فعالان اقتصادی بخش خصوصی حضور داشتند، که نشان از همافزایی میان دولت و بخش خصوصی برای توسعه این صنعت دارد. براین اساس صندوق بازنشستگی تأمین اجتماعی، بهعنوان یک نهاد کلیدی، سیاستهایی را برای سرمایهگذاری در گردشگری سلامت اتخاذ کرده است.
میدری با اشاره به رفع موانع تجاری و تسهیل ورود گردشگران سلامت گفت: دولت قصد دارد موانع تجاری، اداری و ویزایی را کاهش دهد تا ورود بیماران خارجی سریعتر و راحتتر انجام شود. همچنین تأکید بر حقوق بشر و ضرورت دسترسی به خدمات درمانی میتواند به رفع برخی تحریمهای بینالمللی در این حوزه کمک کند.
وی با اشاره به اینکه اتصال هوایی و زمینی قویتر با کشورهای همسایه از دیگر راهکارهایی است که دولت دنبال میکند، به بعد فرهنگی و تمدنی گردشگری سلامت اشاره کرد و گفت: ایران و کشورهای همسایه دارای پیشینه تمدنی مشترک هستند و این امر میتواند در گسترش روابط گردشگری و درمانی مؤثر باشد.
وزیر رفاه تصریح کرد: برخلاف برخی موانع سیاسی و اقتصادی که رقبا و مخالفان ایجاد میکنند، ایران همچنان میتواند از ظرفیتهای پزشکی و فرهنگی خود برای افزایش تعاملات بهره ببرد.
میدری در ادامه به فرصتهای موجود در این زمینه پرداخت و گفت: افزایش درآمد ارزی از طریق ورود بیماران خارجی و ارائه خدمات درمانی، اشتغالزایی در بخشهای پزشکی، گردشگری و حملونقل، تقویت برند بینالمللی ایران در حوزه پزشکی، افزایش تعاملات فرهنگی و دیپلماسی عمومی از طریق پذیرش بیماران خارجی و توسعه زیرساختهای درمانی و گردشگری در مناطق مرزی میتواند موجب رشد اقتصادی این مناطق شود.
وزیر رفاه با اشاره به چالشهای پیشرو در این حوزه گفت: تحریمهای مالی و بانکی میتواند مانع تراکنشهای مالی بینالمللی شود.
میدری همچنین در حاشیه همایش مقدماتی بین المللی فرصتهای سرمایهگذاری در گردشگری پزشکی اظهار کرد: یکی از محورهای اصلی توسعه منطقهای و ایجاد عدالت منطقهای در کشور تقویت گردشگری است. توسعه گردشگری سلامت محور میتواند زمینههای افزایش اشتغال در مناطق مرزی کشور را فراهم کند.
وی تصریح کرد: توسعه گردشگری سلامت محور با محوریت ارائه خدمات درمانی در مرحله اول در شهرهای خرمشهر، آبادان استان خوزستان و در ادامه مسیر در سایر مناطق مرزی کشور پیگیری میشود.
میدری ادامه داد: تهیه سند توسعه گردشگری سلامت محور با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت میراث فرهنگی؛ گردشگری و صنایع دستی، مسئولان استانی خوزستان، نمایندگان و سفرای خارجی مقیم تهران به ویژه از کشورهای همسایه و خلیج فارس متناسب با ظرفیتهای خاص هر منطقه و با محوریت بخش خصوصی دنبال میشود.
وزیر رفاه تأکید کرد: توسعه گردشگری سلامت محور مبتنی بر ارائه خدمات درمانی بخش خصوصی است و بخش دولتی در این حوزه نقش تسهیلگری ایفا میکند. هلدینگ گردشگری تامین اجتماعی (هگتا) به عنوان تسهیل گر گردشگری سلامت در کشور بوده و میتواند در حوزه توسعه و تقویت ظرفیت تخصصی پیوند اعضا که در ایران در دنیا سرآمد است، مؤثر باشد.
وی از پیگیری ویژه اتصال راه آهن خرمشهر -بصره در دولت چهاردهم خبرداد و گفت:کاهش موانع تجاری از مهمترین راهبردهای دولت چهاردهم است. همچنین گسترش تعاملات تجاری، ایجاد بازارهای بین المللی و پیوندهای عمیق فرهنگی کشورهای منطقه و همسایه ایران بر تمامی توطئههای دشمنان غلبه خواهد کرد.
انتهای پیام