شناسهٔ خبر: 71334951 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دولت.آی‌آر | لینک خبر

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر :

شاهد تجارت غیرقانونی موادمخدر در فضای مجازی هستیم/ برنامه‌ریزی برای افق جدید در مسیر مدیریت، درمان و پیشگیری از اعتیاد

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: کشت، برداشت، خرید و فروش و قاچاق موادمخدر روز به روز پیچیده‌تر می‌شود و در فضای مجازی شاهد تجارت غیرقانونی موادمخدر هستیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، حسین ذوالفقاری در مراسم افتتاحیه هفدهمین کنگره دانش اعتیاد در مرکز همایش‌های بین‌المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن درود و گرامیداشت یاد شهدای مبارزه با موادمخدر و افرادی که در این راه تلاش کردند و امروز در بین ما نیستند، اظهار کرد: نخستین مسئولیت بنده در حوزه کاری، مسئولیت در یک کمپ ترک اعتیاد بود که هنوز خاطرات آن زمان را فراموش نمی‌کنم.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر بیان کرد: زمانی در دهه ۶۰ تصور می‌کردیم که موضوع مواد مخدر را باید در طی دو تا سه سال، تمام کنیم اما وقتی جلوتر آمدیم فهمیدیم که این موضوع پیچیدگی‌های زیادی دارد و فقط مربوط به کشت موادمخدر و … نیست.

وی با اشاره به پیچیدگی‌ها و مشکلات زیاد در حوزه موادمخدر، گفت: آمادگی داریم که در ستاد مبارزه با مواد مخدر قطعاً از تمام تجارب و اندیشه‌های موجود در این زمینه استفاده کنیم.

ضرورت ایجاد شبکه ملی و هاب دانش اعتیاد

ذوالفقاری با تأکید بر اینکه این نشست می‌تواند کمک شایانی در این رابطه داشته باشد، خاطرنشان کرد: باید یک شبکه ملی و یک هاب دانش اعتیاد ایجاد شود، همچنین افراد زیادی بودند که در این حوزه دارای تجارب گران‌بها بودند که اساساً اکنون هیچ ارتباطی با آن‌ها وجود ندارند، باید از آن‌ها نیز استفاده شده و در واقع اطلاعات و دانش موجودشان را به اشتراک بگذارند.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به بحث تولید و مصرف موادمخدر، سیر روزافزون تولید موادمخدر و انواع مواد مخدر موجود، گفت: بر اساس اعلام مسئولان سازمان ملل متحد شاهد افزایش ۲۴ درصدی اعتیاد در دنیا هستیم.

شاهد تجارت غیرقانونی موادمخدر در فضای مجازی هستیم

وی افزود: کشت، برداشت، خرید و فروش و قاچاق موادمخدر روز به روز پیچیده‌تر می‌شود و در فضای مجازی شاهد تجارت غیرقانونی موادمخدر هستیم.

ذوالفقاری گفت: در جلساتی که دو هفته اخیر با دوستان داشتم و جلسات پیش‌رو به دنبال این هستیم که ببینیم در این حوزه چه کرده‌ایم، اقدامات انجام شده چه نتیجه‌ای داشته و چه باید بکنیم که اثربخشی قابل سنجش باشد.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر، استفاده از تجارب داخلی و جهانی را یک اصل دانست و یادآور شد: خیلی نمی‌توانیم معطل شویم، موضوع تنوع درمان یکی از مسائل ما و موضوع نوآوری‌های علمی یکی دیگر از مسائل است.

وی با تأکید بر اینکه نمی‌توانیم حالت ایستایی داشته باشیم، افزود: می‌توانیم از حالا برای آینده برنامه‌ریزی کنیم.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به ظرفیت‌های زیاد موجود، تصریح کرد: مشکل اساسی، عدم سازماندهی، کنار هم قرار دادن و ایجاد هم‌افزایی بین این ظرفیت‌ها است.

موادمخدر یکی از سه مسائل اصلی خانواده‌ها و جامعه است

ذوالفقاری، موادمخدر را یکی از سه مسائل اصلی خانواده‌ها و جامعه دانست و بیان کرد: در علم مدیریت و علوم رفتاری تا زمانی که تغییر نگرش روی ندهد شاهد تغییر رویکرد و رفتار نخواهیم بود برای همین خیلی‌ها می‌دانند سیگار مضر است اما سیگار می‌کشند زیرا باور آن‌ها نشده است.

وی ادامه داد: در بحث درمان به تنوع درمان اعتقاد داریم و بر این باوریم که سطوح درمان متفاوت است و ستاد آمادگی دارد از دوستان در این حوزه کمک بگیرد.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه معتقدیم باید درمان را سازمان‌دهی کرد، گفت: خط فرمان این است که یک سیاست و برنامه، پس از شروع، جای خود را در عمل نشان دهد، مگر ما کم تولید علم و دانش و سیاست داریم، برنامه هفتم توسعه فرصت‌های خوبی پیش‌روی ما گذاشته اما مشکل سازمان‌دهی و اجرای تصمیمات است.

ذوالفقاری با اشاره به یادآوری زمان کرونا گفت: کار اصلی این است که اقدامات را روی مسیر و ریل خود قرار دهیم، بعد اندیشه‌ها در مسیر کار خود را انجام می‌دهند و در مسائل مختلف کشور همین گونه است.

وی افزود: روزهای نخست کرونا، مسافرت ممنوع و سپس بحث فاصله‌گذاری اجتماعی مطرح شد، آن زمان موضوع رنگ‌بندی را اجرایی کردیم، این موضوع را زمانی که در بیمارستان تحت درمان بودم، طراحی کردم و آن را ارائه دادم، پس از رنگ‌بندی نیز به سمت دو پلت‌فرم رفتیم و چهار سکو ایجاد کردیم.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: در نهایت به این رسیدیم که صرفاً افراد بیمار محدود شوند و مابقی به فعالیت خود بپردازند، کار بسیار زیبایی صورت گرفت که تمام این اقدامات مذکور در اثر هم‌اندیشی، عملیاتی کردن و سازمان‌دهی بود.

ذوالفقاری تصریح کرد: ریاست محترم جمهور در این حوزه اشراف و ایده‌های جدیدی دارند، اکنون نیز ما در حال ارزیابی اقدامات در حوزه پیشگیری، تولید و قاچاق و درمان هستیم تا بتوانیم با درنظر گرفتن سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری همچنین برنامه هفتم توسعه و رویکرد ابلاغی به بنده توسط جناب آقای دکتر پزشکیان، افق جدیدی در مسیر مدیریت، درمان و پیشگیری از اعتیاد به صورت همه‌جانبه داشته باشیم.

انتهای پیام