به گزارش خبرنگار ایرنا، منوچهر حبیبی روز چهارشنبه در جلسه ستاد تنظیم بازار استان کرمانشاه افزود: حضور تیم های بازرسی و نظارتی در این ایام باید نسبت به گذشته متفاوت باشد اما در حال حاضر چنین چیزی نمیبینیم و گزارشهای مردمی آن را تایید نمیکنند.
وی با بیان اینکه ضرورت نظارت بر بازار در برخی ایام مانند ماه مبارک رمضان و ایام پایانی سال ۲ چندان میشود، اظهار کرد: ذخیرهسازی کالاهای اساسی مانند گوشت قرمز، مرغ منجمد، شکر، برنج بر عهده دستگاههای متولی از جمله جهاد کشاورزی، صمت، تعاونی روستایی و پشتیبانی امور دام است و باید در این زمینه پاسخگو باشند و انتظار میرود در این زمینه پیشبینی و ذخیرهسازی لازم صورت گیرد.
استاندار کرمانشاه در ادامه گفت: ذخیرهسازی باید در بدبینانهترین حالت ممکن باشد چرا که احتمال دارد براساس شرایطی از جمله بارش برف و سیل امکان واردات کالایی به استان وجود نداشته باشد و از این رو ذخیره سازی باید انجام شود.
حبیبی عنوان کرد: دستگاههای اجرایی برای تنظیم بازار ورود پیدا میکنند و دخالتی در آن ندارند اما رسالت ذخیره سازی بر عهده ما است.
وی بیان کرد: خرید میوه شب عید باید باکیفیت باشد و موجب تنظیم بازار شود لذا نیاز واقعی استان شناسایی و از استانهای تامینکننده خریداری و در سردخانهها نگهداری شود.
استاندار کرمانشاه گفت: نمایندگانی از صمت، تعزیرات، جهاد کشاورزی و فرمانداری در قالب یک تیم بازدید و ارزیابی از سردخانهها و انبارها به منظور بررسی وضعیت ذخیرهسازی برای ایام پیش رو داشته باشند؛ همچنین در شهرستانها نیز این رصد و کنترل انجام شود و گزارش کاملی از وضعیت استان در جلسه ستاد تنظیم بازار ارائه گردد.
حبیبی در ادامه با اشاره به افزایش قیمت نامتعارف سیب زمینی، افزود: عامل اصلی این افزایش قیمت، احتکار و عدم پیشبینی دستگاههای مسوول دلیل بعدی است ما نباید در محصولی مانند سیب زمینی نیز غافلگیر شویم لذا ایراد هم به دستگاههای نظارتی به دلیل پیشبینی نکردن موضوع و هم دستگاههای مسوول وارد است و عدم نظارت و ضعف در این حوزه نیز مزید بر علت خواهد بود.
وی گفت: محصولی مانند سیبزمینی نباید چالشی در استان بوجود آورد و وقت مسوولان را بجای برنامهریزی اساسی برای توسعه استان بگیرد لذا هر میزان از محصول سیبزمینی در انبارها وجود دارد باید به تناسب وارد بازار شود بجز میزانی که براساس تشخیص سازمان جهاد کشاورزی برای بذر مورد نیاز است.
حبیبی ادامه داد: با توجه به در پیش بودن ماه مبارک رمضان و ایام پایانی سال و افزایش خرید مردم، نیازها پیشبینی شود.
استاندار کرمانشاه عنوان کرد: اگر برخوردی به واسطه کم فروشی، گرانفروشی با افراد خاطی می شود به مردم اطلاعرسانی گردد؛ تیمهای نظارتی و بازرسی بیشتر شود و خروجی آن در بازار دیده شود؛ از بسیج اصناف نیز تقاضا داریم ورود جدی به بازار داشته باشد که بتوان بازار را از شرایط ملتهب کنونی خارج و کنترل کنیم.
او همچنین خطاب به مدیران گفت: مصاحبهها با احتیاط صورت گیرد و مستند، دقیق و واقعی باشد؛ مردم همه ما را به عنوان دولت میبینند و چندگانگی مردم را آزار میدهد.
استان کرمانشاه افزون بر ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان و ۲ هزار و ۵۹۰ روستا دارد.