شناسهٔ خبر: 71334398 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: دولت.آی‌آر | لینک خبر

توسعه حمایت‌ها از زیست‌بوم نوآوری کشور، در دستور کار دولت چهاردهم/ عبور تسهیلات پرداختی به دانش‌بنیان از مرز 11 همت

در چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران و با گذشت بیش از 6 ماه از آغاز فعالیت دولت چهاردهم، تسهیلات پرداختی صندوق نوآوری و شکوفایی به دانش‌بنیان‌ها از مرز 11 هزار میلیارد تومان (11 همت) عبور کرد و پیش‌بینی می‌شود این رقم تا پایان سال 1403 به 16 هزار میلیارد تومان (16 همت) برسد.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، بدون شک، تصویب قانون «حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات» در سال 1389 و قانون مترقی «جهش تولید دانش‌بنیان» در سال 1401، اقداماتی کم‌نظیر در توسعه حمایت‌ها از زیست‌بوم نوآوری و فناوری کشور محسوب شده و حمایت جدی مجموعه نظام از این زیست‌بوم و به‌ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان را نشان می‌دهد.

صندوق نوآوری و شکوفایی که مولود قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است، متولی اصلی تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان کشور محسوب شده و مجموعه دولت و مجلس در دوره‌های مختلف تلاش کرده‌اند با افزایش سرمایه صندوق، زمینه خدمت‌رسانی بهتر به شرکت‌های دانش‌بنیان در سراسر کشور را فراهم کنند.

صندوق نوآوری و شکوفایی فعالیت خود را سال 1392 با سرمایه 3 همتی (3 هزار میلیارد تومان) آغاز کرد و به تبع افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه نیازمندی‌های این شرکت‌ها، سال 1402 سرمایه صندوق به 10 هزار میلیارد تومان (10 همت) افزایش پیدا کرد.

همزمان با آغاز فعالیت دولت چهاردهم و در ادامه این مسیر حمایتی از زیست‌بوم نوآوری کشور، نخستین آیین‌نامه برنامه هفتم توسعه در دولت چهاردهم که مربوط به اعتبار مالیاتی است، ابلاغ شد. بر این اساس، کمک به افزایش سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی یا مشارکت در انجام طرح‌هایی که با مدیریت این صندوق انجام می‌شود، (موضوع ماده 99 برنامه هفتم پیشرفت)، مشمول اعتبار مالیاتی می‌شود.

در گام بعدی و در آستانه چهل و ششمین فجر انقلاب اسلامی، با تصویب هیات دولت و تایید شورای نگهبان، سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی به 50 هزار میلیارد تومان (50 همت) افزایش پیدا کرد. این افزایش سرمایه که در یک بازه زمانی 3 ساله انجام خواهد شد، کمک موثری در توسعه ارائه تسهیلات و خدمات به بیش از 10 هزار شرکت دانش‌بنیان فعال در کشور محسوب می‌شود؛ شرکت‌هایی که در حوزه‌های مختلف از جمله پزشکی، دارویی، تجهیزات پیشرفته، هوش مصنوعی، کشاورزی، صنایع غذایی، ماشین‌آلات و ... در جهت کمک به حل مسائل کشور و رفع نیازهای مردم تلاش می‌کنند.

نگاهی به عملکرد صندوق نوآوری و شکوفایی از آغاز فعالیت دولت چهاردهم

صندوق نوآوری و شکوفایی از لحاظ منابع مالی و سرمایه، با همراهی دولت و مجلس در شرایط بسیار مطلوبی قرار دارد و تأثیرات مثبت افزایش سرمایه صندوق را می‌توان در میزان خدمات مالی ارائه‌شده به شرکت‌های دانش‌بنیان به خوبی مشاهده کرد.

تسهیلات پرداختی صندوق نوآوری و شکوفایی به دانش‌بنیان‌ها از مرز 11 هزار میلیارد تومان (11 همت) عبور کرده و پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال 1403 این رقم به 16 هزار میلیارد تومان (16 همت) برسد.
درحال حاضر، خدمات صندوق در 4 دسته اصلی تسهیلات، ضمانت‌نامه، سرمایه‌گذاری و توانمندسازی به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه می‌شود و بیش از 90 خدمت در این 4 دسته تعریف شده‌اند. 

در حوزه تسهیلات که اصلی‌ترین خدمت ارائه‌شده به شرکت‌های دانش‌بنیان محسوب می‌شود، 1002 فقره تسهیلات به مبلغ 11075 میلیارد تومان (11 همت) به دانش‌بنیان‌ها پرداخت شده است.

در حوزه صدور ضمانت‌نامه که شامل صدور ضمانت‌نامه‌های پیمان، گمرکی، تعهد پرداخت (ضمانت دریافت وام) و پذیرش رکن ضامن انتشار اوراق صکوک است نیز 540 فقره ضمانت‌نامه به مبلغ 5351 میلیارد تومان (5.3 همت) به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه شده است.

همچنین در حوزه سرمایه‌‍‌گذاری 2754 میلیارد تومان (2.7 همت) و در حوزه توانمندسازی نیز در مجموع 94 میلیارد تومان در قالب 5725 فقره انواع خدمات (آموزش و مشاوره، حفظ و توسعه بازار، توسعه و مدیریت فناوری) به دانش‌بنیان‌های سراسر کشور ارائه شده است. 

با همراهی دولت و مجلس شورای اسلامی، صندوق نوآوری و شکوفایی تلاش می‌کند از طریق منابعی که در اختیار دارد، زمینه بهره‌مندی تمامی شرکت‌های دانش‌بنیان‌ در سراسر کشور را از خدمات متنوع صندوق فراهم کرده و در راستای کمک به حل مسائل و رفع نیازهای کشور، گام بردارد.

انتهای پیام