شناسهٔ خبر: 71333704 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری:

۱۰ درصد شرکت‌ها و واحد‌های فناور پارک‌های علم و فناوری در حوزه صنایع خلاق فعالیت می‌کنند

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تهران و خراسان رضوی بیشترین واحد‌های خلاق در کشور را دارند و بازار اقتصادی مناسبی در این دو استان وجود دارد و نیاز دارد فن بازار‌های منطقه‌ای تخصصی در این دو استان را تقویت کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدنبی شهیکی امروز، ۲۴ بهمن‌ماه، در رویداد ملی تخصصی صنایع خلاق و فرهنگی که در پارک علم و فناوری خراسان برگزار شد، اظهار کرد: این نشست تخصصی دو روزه در حوزه صنایع خلاق و فرهنگی، با حضور ۵۹ پارک علم و فناوری کشور برگزار می‌گردد.

وی افزود: در این رویداد به بررسی الگوهایی که می‌تواند به توسعه فناوری و صنایع خلاق در کشور کمک کند و بحث خدمات پشتیبان حرفه‌ای در پارک‌ها، نهادسازی موثر و آینده صنایع خلاق در کشورمورد توجه قرار می‌گیرد.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه در پارک‌های علم و فناوری عرصه‌های مختلفی از فعالیت‌ها را داریم، عنوان کرد: موج نوینی از فناوری را شاهد هستیم که عرصه‌ای آینده‌ساز و فرصت‌ساز برای کشور است. حوزه‌هایی مانند هوش مصنوعی، کوانتوم، زیست مواد و سایر حوزه‌های نوین که می‌تواند فرصتی طلایی را برای توسعه کشور ایجاد کند.

وی بیان کرد: یکی از گنجینه‌ها به عنوان دارایی فرهنگی کشور، توجه به حوزه صنایع خلاق است که پارک‌ها باید به آن توجه کنند. حوزه صنایع خلاق یکی از بخش‌هایی است که در پارک‌های علم و فناوری جزو اولویت‌های است.

شهیکی با اشاره به اینکه ۱۰ درصد شرکت‌ها و واحد‌های فناور پارک‌های علم و فناوری در حوزه صنایع خلاق فعالیت می‌کنند، تصریح کرد: باید بتوانیم اندازه، مقیاس، نوع فعالیت و اندازه بازار این حوزه را بزرگ‌تر کنیم تا عرصه تجاری جدیدی را در پارک‌ها فراهم نماییم. تهران و خراسان رضوی بیشترین واحد‌های خلاق را در کشور دارند و بزرگترین بازار اقتصادی کشور در این دو استان متمرکز شده است. باید فن بازار‌های منطقه‌ای تخصصی این حوزه را در این دو استان تقویت کنیم.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: بیشترین ضریب فراوانی فعالیت پارک‌های علم و فناوری در حوزه صنایع خلاق مربوط به بازی‌های رایانه‌ای، واقعیت افزوده، نوآوری اجتماعی و هنر‌های تجسمی است.

شهیکی گفت: بخش قابل توجهی از فعالیت پارک‌ها مرتبط با اقتصاد هایتک بوده و حوزه صنایع خلاق در ۴۰ درصد پارک‌ها پررنگ است. هدف ما این است که شعاع حمایتی پارک‌ها فراگیر‌تر شود و هم در حوزه مزیت‌های نسبی صنایع خلاق و هم فناوری‌های نوین ورود جدی‌تری داشته باشیم. برای صادرات این واحد‌ها بدنبال شکل گیری فن‌بازار تخصصی در بخش صنایع خلاق و فرهنگی هستیم تا صادرات این عرصه را ارتقا ببخشد.