شناسهٔ خبر: 71333553 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

یک سنگاب در گذر تاریخی «کمرزرین» اصفهان کشف شد

اصفهان- مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان از کشف یک سنگاب در گذر تاریخی «کمرزرین» این شهر خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی ایزد خواستی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مرمت‌کاران در روزهای اخیر حین مرمت یافته‌های باستان‌شناسی کمر زرین به یک سنگابِ مختص هدایت و تقسیم آب برخورد کردند.

وی ادامه داد: بررسی‌ها و مطالعاتِ روی این سنگاب ادامه دارد و هنوز دوره تاریخی آن تخمین زده نشده است.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: بر اساس نظر باستان شناس مقیم در کمر زرین، عملیات مرمت یافته‌های پیشین و سنگاب تازه کشف شده، در حال انجام است.

ایزد خواستی افزود: پس از اتمام مرحله نخست باستان‌شناسیِ کمر زرین در نیمه نخست سال، در مرحله تحلیل داده‌ها و مرمت یافته‌ها هستیم که هنوز هم ادامه دارد.

به گفته وی، مرمت یافته‌های تاریخی کمر زرین نیز از مهر امسال شروع شد و روند آن نیز بدون توقف استمرار دارد.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان با اشاره به اتمام عملیات باستان‌شناسی در محدوده حفاری شده کمر زرین گفت: مرمت کاران در این مکان در حال مرمت یافته‌های باستان شناسی هستند و اگر در این بین به داده‌ها و شواهد تاریخی دیگری برخورد شود، با حضور باستان‌شناسِ ناظر و مقیم، این یافته‌ها ثبت، ضبط و در باره آنها تصمیم گیری می‌شود.

وی افزود: همزمان با اقدامات مرمتی و تحلیل یافته‌های باستان‌شناسی، احداث یک پیاده‌راه در روزهای اخیر و در کنار این سایت تاریخی نیز شروع شده است.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی اصفهان افزود: طراحی این پیاده‌راه توسط سازمان نوسازی و بهسازی شهر انجام شده است و اساتید گروه‌های معماری باستان‌شناسی و مرمتِ دانشگاه هنر اصفهان مشاور و همکار ما در طرح ساماندهی گذر کمر زرین بوده‌اند.

ایزد خواستی اضافه کرد: سه حوزه اساسی شامل شناخت، طراحی و اجرا در کمر زرین دنبال می‌شود که عملیات باستان شناسی در حوزه شناختی قرار دارد.

وی افزود: فعلاً عملیات باستان‌شناسی پایان پذیرفته و اکنون طرحی که برای ساماندهی مسیر این گذر و سایت موزه طراحی و به تأیید اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی رسیده، در حال اجرا است.

به گزارش مهر، سنگاب ظرف سنگی بزرگ است که در قدیم آن را از آب پر می‌کرده‌اند و برای وضوگرفتن یا آشامیدن بکار میرفته است. محل نصب سنگاب معمولاً در حیاط مسجد یا امامزاده بوده‌است، ولی بر حسب نیاز در سایر مکان‌های عمومی هم از آن استفاده می‌کرده‌اند.