سرویس تاریخ «انتخاب»: منصور قدر، یکی از چهره های بلندپایه ساواک و سفیر ایران در لبنان و اردن بود. حضور او در لبنان همزمان با فعالیت های امام موسی صدر و شهید چمران در این کشور بود که باعث شکل گیری خاطرات تاریخی قابل توجهی از آن دوره شده است. بنیاد مطالعات ایران در گفتگویی با منصور قدر، بخشهایی از خاطرات او را جمع اوری کرده که روزانه بخشهایی از آن را منتشر خواهیم کرد:
قدر: ملاحظه بفرمائید ما نمیتوانیم که از مسائل پشت پرده اطلاع داشته باشیم. ما نمیتوانیم دقیقاً اطلاع پیدا کرده باشیم یعنی دستگاه مظنون است که این شخص را آمریکائیها فرستادهاند که برود آنجا این کار را بکند. این در صورتی است که از عین امریه و عین مذاکرات مستحضر باشیم. ما از آن مستحضر نیستیم ولی عرض کردم که در این گونه موارد باید نتیجهگیری کرد از حاصل کار چطور ممکن است که یک دکتر فیزیک اتمی بلند شود و بیاید برود یک مرتبه تعلیمات چریکی ببیند. چطور ممکن است یک مرتبه بیاید برود در جنوب لبنان با سید موسی صدر کار بکند؟ چطور ممکن است که این شخص در فکر دادن تشکیلات نظامی، باشد بعد چطور ممکن است که او با همه این گروهها یک مرتبه در ارتباط قرار بگیرد. ملاحمله میفرمائید.
روشن است که این آدم بالبال یک آدم اوانتوریه Adventurous بوده در اصل، یک معتقداتی داشته اینکه شما فرمودید سوسیالیست. در او هیچ افکار سوسیالیستی نبود. یک مذهبی تندی بود که با چیزهای اشرافی مخالف بود. این تنها چیزی است که درباره او میتوانم بگویم هیچ تمایلات سوسیالیستی داشته باشد من در چمران چنین آثاری ندیدم من هیچوقت او را ندیدم ولی هیچوقت ندیدم که او در هیچ جا صحبتی به نفع تودهای ما یا کمونیستها یا سوسیالیستها کرده باشد ولی از اشخاص مؤمن به آن جبهه دانشجویان بود.