به گزارش خبرنگار جامعه دفاعپرس، امیر سرتیپ دوم پزشک «محسن رجایینژاد» رئیس کنگره ملی سرطان و تغذیه صبح امروز (چهارشنبه) در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار داشت: ما به عنوان یکی از دانشگاههای مسئول در زمینه توسعه علم و لازم دیدیم که با توجه به کمبودها و نقایص در زمینه سرطان، این کنگره برگزار شود.
امیر سرتیپ دوم رجایینژاد با بیان اینکه سرطان دومین عامل مرگ و میر در کشور است، ادامه داد: سرطان یکی از مشکلات بخشهای بهداشت و درمان است و بسیاری از کشورها با این بیماری درگیر هستند. ما علاوه بر درمان، باید به پیشگیری و موضوع تغذیه و سبک زندگی بپردازیم تا مانع از شیوع این بیماری شویم.
رئیس کنگره ملی سرطان و تغذیه تاکید کرد: با افزایش سن افراد در جامعه، آلودگی هوا، تغذیه ناماسب و استفاده از سموم شیمیایی و کودها در افزایش سرطان تاثیرگذار است؛ لذا ضرورت دارد در جهت پیشگیری از سرطان تدابیر بیشتری اندیشیده شود.
وی یکی از عوامل ابتلا به سرطان را سبک زندگی افراد و عوامل محیطی برشمرد و گفت: در دانشگاه علوم پزشکی ارتش اقداماتی را در زمینه آموزش، سبک زندگی و عوامل تاثیرگذار در زمینه پیشگیری از بیماری سرطان صورت دادیم و امیدواریم این پژوهشها و اقدامات موثر باشد.
رجایینژاد در ادامه با اشاره به تحریمهای ناجوانمردانه علیه کشورمان و اقدامات لازم در جهت تدارک دارو برای درمان سرطان، گفت: در طول سالهای گذشته، شرکتهای دارویی پیشرفتهای زیادی در حوزه تولید داروهای مرتبط با انواع بیماریها داشتند و خوشبختانه در زمینه تدارک دارو برای بیماران عزیز سرطانی مشکل آنچنانی وجود ندارد.
وی در ادامه، یکی از مراکز تهیه داروهای سرطانی را داروخانههای ارتش معرفی کرد و افزود: علاوه بر بیماران عزیز در مبتلا شده در ارتش، سایر بیماران از بخشهای دیگر نیز به این داروخانهها مراجعه دارند؛ همچنین برنامه ریزیهای دیگری نیز انجام شده تا در بیمارستانهای مرتبط با درمان سرطان از جمله بیمارستان امام رضا (ع) که از مراکز اصلی درمان سرطان در کشور است، داروخانههای مرتبط دیگری برای تهیه داروهای مرتبط با سرطان ایجاد شود تا زمینه تسهیل تهیه اینگونه داروها برای بیماران عزیز فراهم شود.
رئیس کنگره ملی سرطان و تغذیه در ادامه درباره تمهیدات لازم در جهت درمان سرطان به خانوادههای ارتشی عنوان کرد: بیمهها بیشتر باید در این زمینه پاسخگو باشند، اما در بیمههای نیروهای مسلح کمیسیونهای خاصی تشکیل شده و از متخصصین ماهر در این زمینه بهره برده میشود و کمک میکند تا تهیه داروها برای بیماران عزیز تهیه شود.
وی با بیان اینکه علم درمان سرطان در حال تحول بوده و هر روز شاهد پیشرفت در رمینه درمان این بیماری هستیم، افزود: خوشبختانه بیمه نیروهای مسلح در زمینه کمک به تهیه دارو و درمان سرطان پیشرو است و بیماران دغدغه زیادی در این حوزهها ندارند؛ همچنین بسیاری از داروهای گران نیز تحت پوشش بیمهها قرار دارند.
رجایینژاد در ادامهی تبیین تمهیدات ارتش در زمینه مقابله با سرطان عنوان کرد: با توجه به اینکه دانشگاه علوم پزشکی ارتش و مراکز درمانی و بیمارستانهای آجا از مراکز اصلی پیشگیری و درمان بیماری سرطان است، شاهد مراجعه بیماران خارج از طرف قرارداد با دیگر بیمهها برای درمان هستیم و با آن عزیزان خدمات میدهیم. تلاش داریم با توسعه بخشهای درمانی و تبدیل بیمارستانها به مرکز جامعه درمان سرطان به این عزیزان خدمات بیشتری ارائه دهیم.
وی با بیان اینکه جزو کشورهای پیشرو در زمینه درمان سرطان هستیم، ادامه داد: ما در زمینه تختهای مرتبط با درمانهای پیشرفته و پیوند و سلول درمانی دچار مشکل بوده و محدودیت داریم و برخی در نوبت هستند. این یکی از برنامههای توسعه محور دانشگاه و بیمارستانها است تا در زمینه درمان بیماران سرطانی مشکلی نداشته باشیم.
رجایینژاد با بیان اینکه برای درمان سرطان از کشورهای متعددی مراجعهکننده داریم، یادآور شد: با تمهیدات صورت گرفته در سالهای آینده در مراکز درمانی ارتش شاهد پیشرفتهای بیشتری در حوزه درمان سرطان خواهیم بود.
وی در ادامه درخصوص همکاری بخش بهداشت و درمان ارتش با وزارت بهداشت و سایر مراکز درمانی گفت: دانشگاه علوم پزشکی آجا زیرمجموعه ارتش بوده و ماموریتمحور است. ما همکاری نزدیکی با مجموعههای درمانی و وزارت بهداشت داریم و آموزشهای ما مطابق با استانداردهای وزارتخانه مربوطه است؛ همچنین آموزش و پژوهش دانشجویان ما طبق استانداردهای تعریف شده و بین المللی است و اهداف بلندمدتی را تعریف کردیم.
رئیس کنگره ملی سرطان و تغذیه خاطرنشان کرد: پزشکان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی ارتش بسیار متبحر، متخصص و جامعهنگر هستند و فارغالتحصیلان این دانشگاه در بسیاری از مراکز درمانی و بهداشتی کشور در جهت خدمترسانی به مردم عزیز کشورمان خوش درخشیدند.
انتهای پیام/ 271
∎