شناسهٔ خبر: 71332478 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رئیس کمیسیون فرش اتاق ایران مطرح کرد

ظرفیت اشتغال و صادرات منحصر بفرد صنعت فرش

رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق ایران گفت: صنعت فرش کشور و هنر فرش بافی در ایران یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است که نماد فرهنگی ایران است. صنعت فرش زنجیره اشتغال و ظرفیت صادراتی فوق‌العاده‌ای دارد.

صاحب‌خبر -

مرتضی حاجی آقامیری امروز، ۲۴ بهمن در حاشیه بیست و یکمین نمایشگاه بین‌المللی فرش دستبافت و دستبافته‌های داری و غیر داری استان فارس بیان کرد: صنعت فرش از مردمی‌ترین حوزه‌های اقتصادی در کشور ماست که به همین دلیل یک حوزه راهبردی در اقتصاد کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: وضعیت صادرات فرش دستبافت ایران نسبت به سه دهه گذشته بسیار بد و متاثر کننده است و این در حالی است که این میزان در چند سال اخیر به پایین‌ترین میزان رسیده است.

آقامیری اظهار کرد: مهم‌ترین چالش ما در صنعت فرش، مسئله تحریم‌های بین‌المللی است و با توجه به اینکه آمریکا به عنوان ۴۴ درصد مقصد فرش دستبافت ایران، تحریم‌های ظالمانه‌ای را بر کشور ما تحمیل کرده است و با این حساب ما ۴۴ درصد بازار جهانی پیش روی این صنعت مهم کشورمان را از دست داده‌ایم.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران با اشاره به موانع داخلی و معضلات صادرات فرش نیز اضافه کرد: موضوع مهم پیمان‌سپاری ارزی یکی از مهم‌ترین مشکلات حوزه صادرات فرش است که یکی از عوامل اصلی کاهش شدید میزان صادرات این کالای مهم ایرانی است.

وی ادامه داد: با وجود اینکه تحریم‌ها بر بخش‌های مختلف صادرات کالاهای ما تاثیرگذار بوده است و مشکلاتی نیز در داخل کشور وجود دارد اما همچنان ظرفیت برای فرش ایرانی در بازارهای جهانی وجود دارد.

حاجی آقامیری با اشاره به بیمه قالی‌بافان و فعالان صنایع دستی نیز گفت: متاسفانه بیمه قالیبافان و فعالان صنایع دستی قانون مصوب دارد و اعتبار آن باید از سوی دولت تامین شود اما اجرایی نمی‌شود. بیمه قالیبافان حداقل حق شهروندی و انگیزه برای ادامه کار فعالان این حوزه است و امیدواریم دولت به این موضوع توجه کند.

رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران تصریح کرد: اگر به دنبال تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی در کشور و بر اساس هدفگذاری برنامه هفتم رشد ۲۳ درصد سالیانه در صادرات غیرنفتی در کشور هستیم، باید به الزامات این موضوع توجه شود و موانع حوزه کسب و کار و تولید و تجارت به ویژه در حوزه های مردمی اقتصاد مرتفع شود.

وی درباره حوزه صنایع‌دستی هم افزود: صنایع‌دستی نیز همچون فرش ظرفیت مناسبی برای کشور ما است چراکه از ۴۰۰ رشته شناخته‌شده صنعت در جهان ۳۰۰ رشته در ایران فعال است و این درحالی است که هیچ استانی در کشور نیست که فرش و صنایع‌دستی در آن فعال نباشد.

حاجی آقا میری بیان کرد: سراسر پهنه جغرافیایی ما در این حوزه فعالیت می‌کنند و این نشان می‌دهد که اگر از همه ظرفیت‌های خود را در کشور به‌کارگیریم، میزان اشتغال و ارزآوری در کشور ما افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: حوزه‌های فرش و صنایع دستی ظرفیت‌های جهانی برای اقتصاد ما دارند لذا دولت و مجلس باید به بخش خصوصی فعال در این حوزه توجه ویژه داشته باشند، از همفکری آنها استفاده کند و با راهکارهای قابل اجرا موانع این حوزه‌ها را کاهش دهد.

انتهای پیام