شناسهٔ خبر: 71329012 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سهم سدهای هرمزگان از بارش‌های اخیر بیش از هفت میلیون مترمکعب شد

بندرعباس - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان گفت: بر اثر بارندگی‌های اخیر، در مجموع هفت میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب آب وارد مخازن سدهای بزرگ این استان شد.

صاحب‌خبر -

جمشید عیدانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طی بارندگی های اخیر سدهای شمیل و نیان یک میلیون مترمکعب، استقلال میناب پنج میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب، سرنی میناب نیز ۹۰۰ هزار مترمکعب آبگیری شد و سد جگین نیز در این مدت ذخیره آبی نداشته است.

وی با اشاره به اینکه آب ورودی به سدهای هرمزگان ناچیز بوده و تاثیرات زیادی بر مخازن و حوضه‌های آبریز نداشته است، اظهار کرد: بیشترین بارندگی اخیر در پایین دست سدها بوده و وضعیت سدها همچنان نامطلوب است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای هرمزگان اظهار کرد: این درحالی است که در پاییز امسال سدهای شمیل و نیان با ظرفیت ۹۸ میلیون مترمکعب و سرنی میناب با ۳۱ میلیون مترمکعب به‌دلیل نبود نزولات جوی و بارش طی چند سال اخیر، از مدار خارج شد و سد استقلال میناب نیز با ۲۴۰ میلیون مترمکعب به حجم مرده و غیرقابل برداشت رسید.

مدیرعامل آب منطقه ای هرمزگان اظهار کرد: هرمزگان یکی از استان‌های گرم و خشک و کم‌بارش کشور با پایین‌ترین میزان بارندگی است که می‌طلبد هم مردم و هم صنایع و کشاورزان پای‌کار بیایند تا مشکلات کمبود منابع آب برطرف‌ و فرهنگ مصرف بهینه منابع آبی در جامعه گسترش پیدا کند.

عیدانی ضمن تشریح وضعیت منابع آبی هرمزگان اظهار کرد: وجود منابع آبی که خود یک نعمت الهی است سبب رونق کشاورزی و حیاتی در هر سرزمین است و در استان هرمزگان این منابع با وجود سدها و منابع آبخیزداری حفظ و صیانت می‌شود.

وی اضافه کرد: در سال آبی گذشته با وجود بارش‌ها اما به منابع آبی سطحی و زیرسطحی استان هرمزگان اضافه نشد و مشکلاتی برای کشاورزی روبرو شدیم که با مدیریت این منابع بیشتر این مشکلات مرتفع شد.

گفتنی است؛ ۱۹ هزار حلقه چاه آب در استان هرمزگان نیز وجود داشت که از این تعداد سه هزار و ۵۰۰ حلقه چاه غیرمجاز بوده که از سال ۱۳۸۵ تاکنون ۷۳۲ حلقه چاه باهدف تعادل بخشی به منابع آبی استان از مدار مصرف خارج شده است؛ ۱۳۸ حلقه از این چاه‌ها طی سال گذشته و امسال مسدود شده که آب منطقه‌ای هرمزگان این برنامه را در نیمه دوم سال آبی نیز دنبال می‌کند.

در حال حاضر سالانه ۲۵۰ میلیون مترمکعب از منابع مختلف برای تامین آب آشامیدنی مردم هرمزگان تولید، انتقال و توزیع می‌شود؛ از این میزان ۴۰ درصد از طریق چاه‌ها، ۳۵ درصد از طریق آب شیرین‌کن‌ها و ۲۵ درصد نیز از محل منابع سدها و بخشی از چشمه‌ها است؛ هرمزگان با ۱۴ شهرستان و ۱۴ جزیره در خلیج همیشه فارس، بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت دارد و از آن به عنوان پایتخت اقتصادی و دروزاه پیشرفت ایران یاد می‌شود.