شناسهٔ خبر: 71328596 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

وزیر فرهنگ: موسیقی ایرانی بی‌تردید نشان روشن فرهنگ و هنر ایرانی است

سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به چهلمین جشنواره موسیقی فجر گفت: موسیقی ایرانی، بی تردید نشان روشن فرهنگ و هنر ایرانی است که در نغمه‌ها و نواهای منحصر بفرد به گوش جهانیان رسیده است. سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به چهلمین جشنواره موسیقی فجر گفت: موسیقی ایرانی، بی تردید نشان روشن فرهنگ و هنر ایرانی است که در نغمه‌ها و نواهای منحصر بفرد به گوش جهانیان رسیده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه فرهنگ و هنر برنا؛ سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به چهلمین جشنواره موسیقی فجر گفت:

«هنر با فطرت آدمی پیوند دارد و ضمیر انسان را به تعالی و تجلی سوق می‌دهد. موسیقی در زمره هنرهایی است که می‌تواند جان آدمی را صیقل دهد،  از این روست که در میان اهل حکمت و معرفت، بزرگانی از دیرباز تا امروز در اهمیت جایگاه موسیقی سخن گفته‌اند و این هنر را چراغ راهی برای یافتن حقیقت جان دانسته‌اند.

موسیقی ایرانی، بی تردید نشان روشن فرهنگ و هنر ایرانی است که در نغمه‌ها و نواهای منحصر بفرد به گوش جهانیان رسیده است. امروز، موسیقی هنر گفت‌وگوست. گفت‌وگویی بی مرز که در سپهر هنر امکان بروز و ظهور می‌یابد و از  موانع پیش روی ساحت‌های دیگر مصون است.

زبان ساز و نغمه سخن آنگاه که به هم‌کلامی می‌رسند، ادراک مردم دنیا از غرب تا شرق را مسحور خویش می‎کنند. موسیقی گفت‌وگوی بی‌واسطه با مردم جهان است که با گوش جان این اعجاز را می‌شنوند. هنرمندان موسیقی ما بهترین حاملان و سفیران فرهنگ ایرانی در جهان پیرامون‌مان هستند. 

مایه خرسندی است که جشنواره موسیقی فجر در منزلگاه چهلم، ایستاده و استوار، میراث ارزشمند ما را در بازتولیدهای خلاقانه هنرمندان جوان و چیره‌دستی اساتید پیشکسوت، به مردم عرضه می‌کند.

موسیقی امروز با همه نوآوری‌هایی که در دل سنت موسیقایی ما شکل گرفته، وظیفه سترگی را بر دوش دارد و افزون بر حفظ این میراث گرانقدر، تداوم آن برای آیندگان را به پیش می‌برد و جشنواره موسیقی فجر یکی از این مسیرهای این تداوم فرهنگی است. 

آنچه امروز به نام موسیقی ایران می‌شناسیم، از گستردگی و وسعتی کم نظیر برخوردار است که همه مرزهای فرهنگی ایران را در برمی‌گیرد. از موسیقی ردیفی دستگاهی گرفته تا موسیقی رنگارنگ اقوام، تا موسیقی پاپ و کلاسیک، جملگی می توانند در همدلی، هم‌افزایی و وفاق جامعه ایران ایفای نقش کنند.

وقتی که نغمه‌ای از نغمات اقوام را می شنویم، گویی همه مردم ایران یکصدا و یکدل شده‌اند و این نوید درخشانی برای جایگاه و رسالت هنر در این زمانه است که قادر است از رهگذر این هنر ارزشمند، مردم یک جامعه بزرگ را گرد هم بیاورد.

موسیقی ایرانی همیشه در نمایش جمال و جلال فرهنگ و هنر ایرانی کوشیده است و هر جای جهان که نغمه ای از ساز ایرانی و آواز ایرانی با کلام یکی از بزرگان شعر و ادب این سرزمین نواخته و شنیده می شود، معنایی جز این ندارد که اندیشه و هنر ایرانی در جهان جاری شده است. 

از تمامی همکاران ارجمندم در دفتر موسیقی، دبیرخانه جشنواره، دبیر محترم و همه هنرمندان گرامی که در این جشنواره حضور دارند، صمیمانه سپاسگزارم و برای این عزیزان آرزوی موفقیت و بهروزی دارم.

همچنین نادره رضایی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد در پیامی برای چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر نوشت:

«موسیقی کشف است؛ کشف آهنگین هستی. موسیقی ستایش است؛ ستایش خالق در صورت نغمه‌ها. موسیقی امروز ما که برآمده از تاریخ است و بزرگان فلسفه و ادبیات ما آن را ستوده‌اند و از آن بارها سخن گفته‌اند، میراث و گنجینه ای گرانمایه از نغمات و ترانه‌ها و اصوات دلنشینی است که در همه اقوام این سرزمین جاری بوده است. در کار روزانه و در شادی و سوگ. در همه لحظه‌های زندگی مردم ایران. 
جشنواره موسیقی فجر که اکنون به چهل سالگی رسیده است، در جایگاهی ایستاده که می‌توانیم از آن به عنوان مهم ترین و پخته ترین رویداد موسیقایی ایران یاد کنیم. جشنواره‌ای که با بخش‌های مختلف خود می‌تواند رنگ آمیزی جذابی از نغمات را برای مردم نمایش دهد و در گونه‌های اصیل و پاپ و‌... با همراهی هنرمندان، شنیدنی ترین آواها و شگفت آور ترین نواها را به گوش برساند. 

جشنواره موسیقی فجر اکنون قد راست می‌کند و به بانگ بلند از مردم ایران و اهالی موسیقی دعوت می‌کند تا در ضیافت بزرگ تصنیف و نوا بیایند و بشنوند که مولانا فرمود: بکوبید دهل ها و دگر هیچ مگویید / چه جای دل و عقل است که جان نیز رمیده است. 

جایگاه موسیقی در میان اقوام ما چنان رفیع و بلند است که صدای مردم ایران است و این همان انگیزه و هدف جشنواره موسیقی فجر است که بتواند وفاق و همدلی را در میان مردم برافرازد. چرا که هر قوم و اقلیمی را در این سرزمین با نواهای موسیقی‌اش می‌شناسیم. از کوهستان‌های شمالی زاگرس در میان مردم آذری زبان تا در دل زاگرس و کردها و لرها و در جنوب گرم و سواحل پرشور خلیج فارس و در میان بلوچ ها و خراسانی‌ها که از آن خشک سیم و خشک پوست آوای دوست را به گوش می‌رسانند، هر آوایی را که می‌شنویم با فرهنگ و اقلیم و مردمان ناحیه همسان است و گویی که در آن دیار زاده شده و پروریده و به ما رسیده است؛ همین گونه تا ساحل زیبای خزر و مردمان ترکمن و مازندران و گیلان و همه آنها که در کناره کویر دستی بر ساز دارند و حنجره ای در آواز. 

جشنواره موسیقی فجر، با صدا و ساز بانوان هنرمند آراسته شده است و نغمه سازشان را در جشنواره می‌شنویم که از گوشه و کنار این سرزمین آمده‌اند و هنر خود را پیش روی ما می‌نهند.

جشنواره موسیقی فجر می‌تواند جریان موسیقی کشور را تداوم بخشد و با برنامه ریزی مدون در معاونت امور هنری تلاش می‌کنیم تا موسیقی ایران را همواره در اوج نگه داریم و فضا را برای برگزاری کنسرت‌های پر مخاطب در سراسر کشور مهیا گردانیم. جشنواره موسیقی فجر طلیعه و نوید این است که موسیقی بخش مهمی از هنر در سرزمین پهناور ایران است و همه اقوام ایرانی صاحب موسیقی در شکل‌گیری جریان موسیقایی کشور سهیم‌اند و با حمایت تمام از گروه‌های موسیقی، می‌خواهیم که صدای موسیقی در همه شهرهای کشورمان جاری باشد. 

امیدوارم که چهلمین جشنواره موسیقی فجر، خوش‌ترین صداها و نغمات را برای مردم گرامی و عزیز به یادگار بگذارد. دست هنرمندان را به گرمی می‌فشارم و به برای همه آنها روزهای پرباری در جشنواره آرزومندم و از همه همکاران گرامی در ستاد برگزاری جشنواره سپاسگزارم.

انتهای پیام/