شناسهٔ خبر: 71327109 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

ورود ماهانه پنج هزار لیتر مواد شیمیایی به رودخانه هراز صحت دارد؟

ساری- ایرنا- اداره کل محیط زیست مازندران اعلام کرد که خبر منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر ورود ماهانه پنج هزار لیتر مواد شیمیایی از نوع فرمالین از مزارع پرورش ماهی به رودخانه هراز صحت ندارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، در پی انتشار شایعاتی در فضای مجازی مبنی بر ورود ماهانه پنج هزار لیتر فرمالین از مزارع پرورش ماهی به رودخانه هراز و ایجاد فاجعه زیست‌محیطی، اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران امروز چهارشنبه به منظور تنویر افکار عمومی توضیحاتی در این زمینه ارائه داد.

رودخانه هراز یکی از مهم‌ترین و پرآب‌ترین رودخانه‌های شمال کشور است که نقش حیاتی در تأمین منابع آبی و حفظ اکوسیستم طبیعی منطقه دارد.

به دلیل اهمیت این رودخانه، آن به‌طور مستمر تحت پایش و نظارت دقیق کارشناسان محیط زیست قرار دارد تا از هرگونه آلودگی و تخریب اکوسیستم آن جلوگیری شود.

اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران با انجام پایش‌های دوره‌ای و نظارت‌های دقیق، اقدامات کنترلی و مدیریتی لازم را به‌طور مداوم در دستور کار خود قرار داده و بر تمامی فعالیت‌هایی که ممکن است بر کیفیت آب و سلامت زیستگاه‌های این رودخانه تأثیر بگذارد، نظارت دارد.

در خصوص استفاده از فرمالین در مزارع پرورش ماهی، این ماده صرفاً برای کنترل بیماری‌های انگلی در استخرهای تکثیر پرورش ماهی تحت نظارت دامپزشکان و بر اساس دوزهای مجاز مصرف می‌شود.

ورود ماهانه پنج هزار لیتر مواد شیمیایی به رودخانه هراز صحت دارد؟

استفاده بیش از حد این ماده می‌تواند برای خود ماهیان پرورشی سمی و زیان‌بار باشد؛ بنابراین، پرورش‌دهندگان با رعایت استانداردهای علمی از آن استفاده می‌کنند. میزان مصرف فرمالین در هر واحد پرورش ماهی بسته به عوامل متعددی مانند ظرفیت تولید، نوع گونه پرورشی و حجم استخرها متفاوت است و تخمین یک عدد کلی برای تمامی مزارع بدون ارائه مستندات علمی غیر دقیق و غیر قابل استناد است.

ادعای ورود پنج هزار لیتر فرمالین در ماه با توجه به دبی بالای رودخانه هراز که به‌طور متوسط ۱۲ مترمکعب در ثانیه است، نیازمند ارائه مستندات علمی و نتایج آزمایشگاهی معتبر است. تاکنون در پایش‌های دوره‌ای محیط زیست، وجود مقادیر بالاتر از حد استاندارد این ماده در رودخانه هراز گزارش نشده است.

اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران ضمن همکاری با ادارات کل شیلات و دامپزشکی استان، بر نحوه مصرف و مدیریت پسماندهای واحدهای پرورش ماهی نظارت داشته و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، مطابق ضوابط قانونی اقدام خواهد کرد.

اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران به‌عنوان متولی حفظ محیط زیست، همواره از تحقیقات علمی، گزارش‌های مستند و مستدل و نظرات کارشناسی در حوزه پایش و کنترل آلودگی‌های زیست‌محیطی استقبال کرده و آماده بررسی دقیق و کارشناسی هرگونه مستندات معتبر در این خصوص است.

ورود ماهانه پنج هزار لیتر مواد شیمیایی به رودخانه هراز صحت دارد؟

به گزارش ایرنا، رودخانه پر آب و خروشان هراز که در ارتفاع چهار هزار و ۳۷۵ متری پالان گردن در ۶۶ کیلومتری جنوب شرقی چالوس، با نام لار جاری می‌شود پس از دریافت آب های مهم دیگر همانند آب سفید، الرم، آب چهل بره، آب سیاه پلاس، آب امام پهنک، سه سنگ، دیو آسیاب، ورارود، دلی چای و چشمه ملک و عبور از ده پلور به سمت دریای خزر جاری می‌شود.

رودخانه هراز تا رسیدن به دریای خزر میزبان رودهای و چشمه های دیگر مانند لاسم، تلخ رود، آب رزان، آب مشک انبار، آب پردمه، شیرکلارود، چلورود و هلی‌چال هستند. طول رود هراز ۱۸۵ کیلومتر است و از کنار بلندترین قله ایران دماوند می‌گذرد که قسمت زیادی از این مسیر لاریجان نام دارد.

رودخانه هراز که سالانه متوسط حدود یک میلیارد متر مکعب آب روان دارد تامین کننده آب اراضی ۱۱۰ هزار هکتار از اراضی شالیزارهای معروف به دشت هراز است که این میزان نیمی از سطح زیر کشت برنج استان مازندران را تشکیل می دهد و آب این اراضی باید از رودخانه هراز تامین شود. دشت هراز شالیزارهای شهرستان های آمل، بابل، فریدونکنار، محمودآباد و بابلسر را در بر می گیرد.