شناسهٔ خبر: 71326386 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

امید بوشهری‌ها به دستور رئیس جمهور، برای حمایت صنایع از ورزش این استان

بوشهر- ایرنا- ورزشکاران بوشهری در آستانه سفر رئیس جمهور به این استان، امیدوارند در این فرصت تصمیم‌های اتخاذ، برنامه‌های تدوین و دستورهایی صادر شود تا با اجرای آنها و حمایت صنایع توانمندی‌های جوانان که اکنون به علت‌های مختلف در حاشیه قرارگرفته از این وضعیت خارج و در عرصه‌های ملی و بین المللی فعال شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، جوانان و ورزشکاران استان بوشهر از مسائلی نظیر ضعف مدیریت، نبود زیرساخت‌های استاندارد، مشکلات مالی و حمایت صنایع بزرگ مستقر در استان بویژه پارس جنوبی، مانع رسیدن شان به جایگاهی که می‌توانست یکی از قطب‌های مهم ورزشی کشور و حتی در عرصه های بین المللی باشد، گله‌مند و نگران هستند و براین باورند سفر استانی رئیس جمهور و اعضای هیات دولت چهاردهم فرصت مناسبی است تا دغدغه‌هایشان مطرح و مورد رسیدگی قرار گیرد و راهکارهای لازم برای نجاتشان از بن بست کنونی گشوده شود.

استان بوشهر، دارای موقعیت جغرافیایی و آب‌ وهوای متنوع و مناسب و استعدادهای ورزشی کم نظیر بویژه در زمینه ورزش‌های آبی و ساحلی است اما این ظرفیت بزرگ، سال‌هاست که به دلیل برخی کم لطفی‌ها نادیده گرفته شده و به حاشیه رفته است.

هم اکنون در فوتبال چند بازیکن این استان در تیم ملی و باشگاه‌های اروپایی و آسیایی می درخشند و چند تیم نیز در لیگ‌های دسته اول و دوم کشور هستند، در ورزش‌های آبی و ساحلی نیز تیم‌های فوتبال، والیبال، قایقرانی این استان دارای مقام‌های برتر کشور و جهانی هستند که وجود بیش از ۹۰۰ کیلومتر خط ساحلی دراستان بوشهر می‌توانست این استان را به قطب ورزش‌های آبی کشور تبدیل کند، همچنین در رشته‌های دو و میدانی و رزمی استعدادهای برجسته‌ای از استان بوشهر در سطح ملی و بین المللی حضور دارند.

این درحالی است که کمبود امکانات، بی‌توجهی به ورزش پایه، مهاجرت استعدادها و بحران مالی تیم‌ها، باعث شده که ورزش این استان در سطحی پایین‌تر از ظرفیت‌های واقعی خود قرار گیرد.

کشورهای پیشرو در ورزش‌های آبی مانند اسپانیا، استرالیا و امارات، سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای روی ورزش‌های ساحلی، قایقرانی، شنا، غواصی و جت‌اسکی انجام داده‌اند؛ اما در بوشهر، حتی یک مرکز حرفه‌ای آموزش شنا و قایقرانی در سطح ملی وجود ندارد و اگر وجود داشته باشد به ثبات نرسیده است که برای بهره مندی ورزشکاران از آن باید به این مساله پرداخته شود.

بوشهر به دلیل دسترسی به آب‌های آزاد، ظرفیت بالایی برای توسعه واترپلو و شنا دارد، اما این استان تنها چند استخر نیمه‌استاندارد در شهرهای بوشهر و برازجان دارد و بسیاری از استعدادها به دلیل نبود امکانات، مسیر حرفه‌ای را نیمه‌کاره رها می‌کنند.

ورزشکاران مدال‌آور استان بوشهر از مشکلات معیشتی، مسکن، اشتغال و نبود حمایت‌های مالی گلایه دارند و قهرمانان پارالمپیکی و ملی‌پوشان این استان خواستار توجه جدی مسئولان به وضعیت شغلی، بیمه و امکانات تمرینی خود هستند.

آنان به عنوان افتخارآفرینان برای استان بوشهر و کشور، انتظار دارند صنایع بزرگی همچون پارس جنوبی و نفت و گاز مستقر در منطقه که هم اکنون بخش عمده ای از تامین درآمدهای اقتصاد ملی را بر عهده دارند درصدی را هم برای تقویت و رشد ورزش و جوانان بوشهر و حمایت از ورزشکاران و قهرمانان مدال آور این استان اختصاص دهند تا انگیزه جوانان برای ادامه مسیر حرفه‌ای شان افزایش یابد.

شغل و مسکن مطالبه ورزشکاران بوشهری

علیرضا بخت، قهرمان پارالمپیک بوشهری، درباره مطالبات ورزشکاران استان بوشهر اظهار کرد: وضعیت اشتغال جوانان ورزشکار مساعد نیست، شغل و مسکن مشکل جوانان است.

وی افزود: حقوق ماهیانه برای ورزشکاران در نظر گرفته نشده و همیشه دغدغه اشتغال و مسکن برای آنها وجود دارد.

فاطمه انصاری، ورزشکار باسابقه دو و میدانی با ۱۵ سال فعالیت حرفه‌ای که دارای مدال‌های جهانی و آسیایی است و اکنون در رشته وزنه‌برداری فعالیت دارد، گفت: وقتی از دوره نوجوانی و جوانی خارج می‌شویم، نیاز به تمکن مالی داریم تا جایی که ممکن باشد، هیات‌ها و فدراسیون‌ها هزینه‌ها را تامین می‌کنند، اما این حمایت‌ها هم محدود است.

وی افزود: پس از بازنشستگی ورزشکار، باید به این موضوع توجه شود که او تمام عمر خود را برای بالا نگه داشتن پرچم کشور و نام استانش صرف کرده است، اما در نهایت هیچ پشتوانه‌ای برای ادامه زندگی ندارد.

انصاری افزود: به‌عنوان یک ورزشکار، مطالبه‌ام این است که حمایت مالی از ما انجام شود.

وی با اشاره به اینکه مدرک کارشناسی جغرافیا دارد و اکنون نیز در مقطع کارشناسی ارشد رشته آسیب‌شناسی تحصیل می‌کند، اظهار کرد: تاکنون موفق به استخدام یا اشتغال نشده‌ام و امیدوارم در این زمینه به ورزشکاران توجه شود.

نبود فضا و امکانات تمرین و حقوق ماهانه

لیلا کبک‌زن، ملی‌پوش و دارنده مدال برنز در رشته پرتاب دیسک بازی‌های پاراآسیایی، در گفت‌وگو با ایرنا گفت: تاکنون هیچ حمایتی از من به‌عنوان یک ورزشکار انجام نشده است. با تمام سختی‌ها تلاش کرده‌ام تا ورزش کنم و مقام کسب کنم.

وی با اشاره به اینکه مدرک تحصیلی کارشناسی تربیت بدنی دارد، ادامه داد: برای اشتغال نیز هر جا مراجعه کرده‌ام، توجهی نشده و اکنون در یک مغازه به‌عنوان فروشنده لباس کار می‌کنم.

این ورزشکار افزود: سالنی برای تمرین معلولان وجود ندارد و به‌محض شروع تمرین، ممکن است بازیکنان فوتبال برای تمرین وارد شوند.

کبک‌زن ادامه داد: برای ایاب و ذهاب نیز هیچ وسیله‌ای وجود ندارد که بتواند ورزشکاران را جابه‌جا کند.، تمامی هزینه‌ها بر عهده ورزشکار است و حتی هزینه اعزام‌های داخلی را هم خودمان پرداخت می‌کنیم، در حالی که یک ورزشکار حرفه‌ای نه شغل دارد و نه درآمد، چگونه می‌تواند تغذیه مناسب داشته باشد یا هزینه رفت‌وآمدش را تامین کند؟

وی افزود: ورزشکارانی که در سطح جهانی مقام آورده‌اند، حقوق دریافت می‌کنند، اما مقام‌آوران آسیایی از این امتیاز بی‌بهره‌اند.

مشکلات مالی، بیمه و نبود حمایت، آینده مبهم ورزشکاران

علی شمشیری، دارنده مدال برنز پرتاب وزنه در بازی‌های پاراآسیایی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بدون هیچ پشتوانه مالی و بدون هیچ ارزش‌گذاری، تاکنون ورزش را ادامه داده‌ام.

وی افزود: در زمینه اشتغال، هیچ اقدامی برای ما انجام نشده است، هر جا که بگویید، مراجعه کرده‌ام، از مسئول ارشد استان و شهرستان تا دیگر مسئولان، اما همه وعده داده‌اند و هیچ کاری انجام نشده است.

شمشیری با اشاره به مشکلات شخصی خود گفت: با توجه به مشکل اشتغال، معلولیت از ناحیه چشم، نبود اعتبار و امکانات، شرایط ازدواج نیز برایم مهیا نیست.

وی ادامه داد: از روزی که از مسابقات برگشته‌ایم، حدود یک سال می‌گذرد، اما حتی هزار تومان هم به من پرداخت نشده است. وقتی پیگیری کردیم، گفتند بودجه نداریم.

شمشیری در باره پرداخت تسهیلات به ورزشکاران نیز گفت: در زمان استاندار قبلی، وعده پرداخت تسهیلات اشتغال داده شد و حتی نامه‌نگاری انجام گرفت، اما در نهایت همه این‌ها فقط وعده بود.

انیسه غریبی، از ورزشکاران برتر تیراندازی کشور، گفت: با توجه به هزینه بالای تجهیزات این ورزش، هیچ حقوقی به ما تعلق نمی‌گیرد، درحالی‌که تمام عمرمان را برای افتخارآفرینی در ورزش گذاشته‌ایم.

وی افزود: هیچ بیمه و مزایایی نداریم، این ورزش تجهیزات‌ محور است و تمامی آنها باید از خارج کشور تهیه شود که با دلار و یورو برایمان بسیار دشوار است، کاش در این زمینه کمک‌هزینه‌ای به ورزشکاران پرداخت شود.

غریبی اظهار کرد: نه از نظر اشتغال و نه از سوی اسپانسرها تحت حمایت نیستیم، آینده‌ای نامعلوم پیش روی ورزشکاران است.

وی ادامه داد: هزینه اعزام‌ها نیز بسیار سنگین است. از هیات ورزشی نیز حمایتی دریافت نمی‌کنیم و می‌گویند از تهران هیچ اعتباری اختصاص داده نشده است.

رحمان کرمی، دارنده ۱۰ مدال طلای جهانی در دسته معلولان و جانبازان، گفت: دولت دیگر از ما حمایتی نمی‌کند و مجبور شدیم خودمان انجمن تشکیل دهیم و با هزینه انجمن و اسپانسر در مسابقات شرکت کنیم.

وی افزود: در زمان اعزام به مسابقات، دو اسپانسر داشتیم کرمان موتور و همراه اول اما در روز اعزام، یکی از اسپانسرها حمایت خود را لغو کرد و تنها با حمایت کرمان موتور، هزینه رفت‌وآمد به مسابقات را تأمین کردیم، درنهایت نیز، بدون کوچک‌ترین حمایت دولتی، در بنگلادش قهرمان شدیم.

این ورزشکار گفت: مطالبات ما زیاد است، اما در جامعه ورزشی، ما را نمی‌بینند و هیچ حمایتی نمی‌شویم.

کرمی در مورد وضعیت شغلی‌اش اظهار کرد: با حقوق پنج میلیون تومانی یا مستمری دو میلیون تومانی بهزیستی، چه کاری می‌توانم انجام دهم؟

وی ادامه داد: از همه جا این مساله را پیگیری کرده‌ام حتی اداره ورزش و جوانان قول پیگیری داد، اما با گذشت یک سال و نیم، هیچ اتفاقی نیفتاده است.

انتظار فوتبال بوشهر از صنایع نفت و گاز

فوتبال در بوشهر، همواره یکی از محبوب‌ترین ورزش‌ها بوده و شاهین بوشهر و پارس جنوبی جم و ایرانجوان و تیم‌های دیگر این استان، روزگاری در لیگ برتر و مسابقات لیگ دسته اول و دوم کشور حضور داشته و دارند، اما ضعف مدیریتی، بحران مالی و نبود برنامه‌ریزی راهبری باعث شد که این تیم‌ها از سطح اول فوتبال کشور فاصله بگیرند.

بر اساس گزارش‌های منتشرشده از سوی فدراسیون فوتبال، باشگاه‌های فوتبال بوشهر طی پنج سال اخیر، از کمبود بودجه سالانه حداقل ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد ریال رنج برده‌اند، این در حالی است که تیم‌های موفق لیگ برتری، حداقل یکهزار میلیارد ریال برای یک فصل هزینه می‌کنند.

باشگاه‌های حرفه‌ای فوتبال جهان، بخش زیادی از موفقیت خود را مدیون آکادمی‌های پایه هستند، اما در بوشهر، تنها چند مدرسه فوتبال نیمه‌حرفه‌ای فعالیت دارند که فاقد برنامه استعدادیابی علمی و مربیان متخصص هستند.

از بین اینها مدرسه فوتبال پارسه برازجان که شخصی است و هیچ حمایتی دریافت نمی‌کند با هزینه شخصی برای اردوها و تعلیم و تربیت دانش آموزان و ورزشکارانش تلاش می‌کند که بااین روند ممکن است دوام آن ناپایدار باشد.

رئیس هیأت فوتبال استان بوشهر در گفت و گو با ایرنا، با تأکید بر اهمیت مدیریت کلان در توسعه فوتبال این استان اظهار داشت: اگر اکنون از داشتن تیمی در لیگ برتر محروم هستیم، باید به ظرفیت‌های استان و نحوه استفاده از آنها نگاهی بیندازیم.

آیا توانسته‌ایم از این ظرفیت‌ها به‌درستی بهره‌برداری کنیم؟

امیرحسین محتشم، با اشاره به جایگاه بوشهر به‌عنوان پایتخت انرژی کشور افزود: در مقایسه با استان‌هایی مانند یزد، اصفهان، کرمان و خوزستان، بوشهر از نظر ظرفیت‌های انسانی و مالی در موقعیت بهتری قرار دارد، این ادعا در سال‌های اخیر با حضور همزمان سه بازیکن ملی‌پوش در تیم ملی فوتبال، حدود ۴ تا ۵ بازیکن در فوتبال ساحلی و ورزشکارانی مانند فاطمه امینه برازجانی و لیلا معلم به‌وضوح نمایان است.

محتشم، بر ضرورت حمایت از این استعدادها تأکید کرد و گفت: برای تبدیل این ظرفیت‌های بالقوه به بالفعل، نیازمند حمایت‌هایی از سوی پتروشیمی‌ها، نفت و گاز استان هستیم به‌عنوان مثال، استان کرمان با حمایت صنایع خود، چندین تیم ورزشی را مدیریت می‌کند، در حالی که بوشهر با وجود منابع عظیم اقتصادی، تاکنون حمایت کافی از ورزش نداشته است.

امید بوشهری‌ها به دستور رئیس جمهور، برای حمایت صنایع از ورزش این استان

رئیس هیات فوتبال استان بوشهر با اشاره به سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده در سایر استان‌ها بیان کرد: در کرمان، مجموعه‌های بزرگ ورزشی، هتل و زمین‌های ورزشی ساخته شده است، در حالی که ما در بوشهر از این امکانات محروم هستیم.

وی گفت: به عنوان نمونه، هلدینگ خلیج فارس از طریق شرکت زیرمجموعه خود، پتروشیمی پارس، ۲۰ درصد از سهام باشگاه استقلال را به ارزش ۴۰۰ میلیارد تومان خریداری کرده است. حال تصور کنید اگر سالانه ۲۰۰ میلیارد تومان به ورزش استان بوشهر تزریق می‌شد، چه تحول عظیمی رخ می‌داد.

وی با اشاره به مشکلات مالی در راه‌یابی به لیگ برتر تصریح کرد: با وجود تیم‌های متعدد در لیگ یک و عملکرد خوب در رده‌های پایه، به دلیل محدودیت‌های مالی نمی‌توانیم به لیگ برتر صعود کنیم، درحالی که در استان‌هایی مانند کرمان و خوزستان، تیم‌هایی مانند گل‌گهر، مس کرمان، صنایع فولاد مبارکه و فولاد خوزستان با حمایت صنایع بزرگ فعالیت می‌کنند.

رئیس هیأت فوتبال استان بوشهر ادامه داد: در بوشهر نیز نیاز است صنایع انرژی و مدیریت کلان استان به این موضوع توجه کرده و منابع را به‌درستی به کار گیرند.

محتشم همچنین به اشتغال قهرمانان ورزشی در بازار کار اشاره کرد و گفت: بسیاری از قهرمانان ما با مشکلات بیمه‌ای مواجه بوده‌اند که با تلاش‌های صورت‌گرفته، ورزشکاران ملی در رشته‌های مختلف تحت پوشش بیمه قرار گرفته و برای آنها مقرری تعیین شده است.

وی افزود: انتظار می‌رود دستگاه‌های اجرایی به این ورزشکاران به‌عنوان افتخاری برای سازمان خود نگاه کرده و آنها را آزاد بگذارند تا به افتخارآفرینی برای ملت و استان بپردازند و بتوان از ظرفیت‌های آنها به‌صورت مفید استفاده کرد.

چشم امید ورزش دو میدانی بوشهر به سفر رئیس جمهور

رئیس هیأت دو و میدانی استان بوشهر، اعلام کرد: ورزش دو و میدانی جزو سه رشته ورزشی اساسی است که بوشهر می‌تواند با سرمایه‌گذاری صحیح، رتبه‌های برتر و افتخارآفرینی بیشتری کسب کند؛ همانگونه که در بخش جانبازان معلولین شاهد دستاوردهای چشمگیر بوده‌ایم.

حسین باستین با اشاره به اینکه ورزش دو و میدانی ورزشی پرهزینه و چالش‌برانگیز است، توضیح داد: فدراسیون در این حوزه دچار مشکلاتی شده و تجهیزات و لوازم مورد نیاز، مانند تارتان، باید از خارج تهیه شوند.

وی افزود: در استان بوشهر دو پیست ورزشی وجود دارد؛ پیست اولیه پیش از بهره‌برداری با مشکل مواجه شده و پیست ورزشگاه شهید بهشتی در آستانه از بین رفتن است و ترمیم آن حدود ۱۰۰ میلیارد ریال هزینه نیاز دارد.

رئیس هیأت دو و میدانی استان بوشهر ادامه داد: پیست گناوه، اگرچه آماده افتتاح است، لایه نهایی آن مستلزم سرمایه‌ای در حدود ۲۰۰ میلیارد ریال است.

باستین بیان کرد: زمین‌های موجود برای تمرین ورزش دو و میدانی مناسب نیستند و ورزشکاران ناچارند از زمین‌های فوتبال استفاده کنند، از این رو، تمرین‌های دو و میدانی تا ساعت ۱۰ شب به تأخیر می‌افتد؛ در حالی که ایجاد یک کمپ اختصاصی برای این ورزش، طبق مطالعات انجام‌شده، از نیازهای اساسی محسوب می‌شود.

وی اضافه کرد: اگر شرکت‌های پتروشیمی با توجه به اهمیت ورزش دو و میدانی که پس از فوتبال جایگاه ویژه‌ای دارد، همکاری کنند، می‌توانیم در زمینه‌های پرتاب و پرش، از قهرمانان برتری که داریم حمایت ویژه‌ای دریافت کنیم.

باستین به دستاوردهای ورزشی استان اشاره کرد و افزود: از جمله بزرگسالان مهدی تماری که در پرش طول قهرمان هستند، پارسا شادنیا دراردوی تیم ملی سرآمد پرش ارتفاع است.

وی همچنین از دستاوردهای جوانان بوشهری گفت: دو پسر عموی قلاش در مسابقات عربستان حضور دارند، آریافر به عنوان نایب قهرمان و قهرمان پرش سه گام ایران شناخته می‌شود، جلال دارمی در پرش طول، سینا سرابی در پرتاب وزنه، ساربانی در دوصد متر و اسرا خدری به عنوان قهرمان پرتاب دیسک در میان جوانان و بزرگسالان، از جمله نام‌های برجسته هستند.

باستین ابراز امیدواری کرد که با حمایت‌های لازم، لایق ایجاد پیست‌های مستقل برای دو و میدانی خواهیم بود و ظرفیت‌های ورزشی استان بوشهر به شکوفایی کامل دست خواهد یافت.

وی گفت: انتظار داریم در سفر رئیس جمهور به مشکلات، مطالبات و کمبود های این استان توجه شده و مورد پیگیری قرار بگیرد تا استان بوشهر پرشتاب تر از گذشته با استعداد هایش در سطح جهانی نیز نقش آفرینی کرده و باعث افتخار کشور شود.

بودجه ناچیز و کمبود فضای ورزش بانوان

تبعیض ساختاری و نبود حمایت منسجم از ورزش بانوان در بوشهر، باعث شده تا ورزشکاران زن در حاشیه قرار گیرند.

طبق بررسی‌های انجام‌شده، تنها ۱۰ درصد بودجه ورزشی استان بوشهر به ورزش بانوان اختصاص دارد، درحالی‌که ورزش زنان این استان در برخی رشته‌ها مانند فوتسال، دوومیدانی و کاراته، در سطح ملی موفقیت‌های مهم کسب کرده است.

کمبود سالن‌های ورزشی ویژه بانوان باعث شده تا بسیاری از ورزشکاران زن، به دلیل کمبود فضاهای اختصاصی برای تمرین، مجبور به رها کردن حرفه ورزشی خود شوند.

نبود لیگ‌های حرفه‌ای در رشته‌هایی مانند والیبال، بسکتبال و هندبال در بخش ورزش بانوان بوشهر از دیگر مشکلات این قشر است که نیازمند حمایت ویژه و ایجاد فرصت‌های برابر، با افزایش بودجه این بخش طوریکه حداقل به ۲۰ درصد از کل بودجه ورزشی استان، احداث سالن‌های اختصاصی و ایجاد لیگ‌های حرفه‌ای برای زنان، جذب اسپانسرهای تخصصی برای تیم‌های ورزشی بانوان نیز امکان پذیر خواهد بود.

مشکلات کلیدی ورزش بوشهر و راهکارها

مشکلات کلیدی ورزش بوشهر از این قبیل است: نبود سیاست‌های پایدار در حمایت از تیم‌های حرفه‌ای، برنامه منسجم استعدادیابی در ورزش پایه، ضعف نظارت بر نحوه هزینه‌کرد بودجه‌های ورزشی، بحران مالی و وابستگی بیش‌ازحد به بودجه دولتی، نبود سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در تیم‌های ورزشی، عدم شفافیت مالی در برخی باشگاه‌های ورزشی، بدهی‌های سنگین تیم‌های فوتبال به بازیکنان و کادر فنی، زیرساخت‌های ناکارآمد و پروژه‌های نیمه‌کاره مانند ورزشگاه ۱۵ هزار نفری بوشهر که همچنان بلاتکلیف است، سالن‌های ورزشی فرسوده که در برخی موارد حتی از داشتن سیستم تهویه مناسب محروم‌اندو کمبود زمین‌های چمن مصنوعی و استاندارد برای فوتبال و سایر رشته‌ها.

از راهکارهای عملی برای احیای ورزش بوشهر می توان به چند مورد اشاره کرد: توسعه زیرساخت‌ها با تأکید بر پروژه‌های اولویت‌دار مثل تکمیل ورزشگاه ۱۵ هزار نفری بوشهر و تجهیز سالن‌های موجود، ایجاد پایگاه‌های حرفه‌ای ورزش‌های آبی و ساحلی در سواحل استان، احداث مراکز استعدادیابی برای فوتبال، دوومیدانی و ورزش‌های رزمی نیز بی تاثیر نیست.

جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و تدوین مدل اقتصادی پایدار نیز می توانند به احیای ورزش استان بوشهر کمک کند و البته توسعه مشارکت شرکت‌های صنعتی استان، مانند شرکت‌های نفت و گاز، در حمایت از ورزش نیز خود مهمترین کمک به این حوزه خواهد بود.

سرپرست معاونت امور ورزش اداره کل ورزش و جوانان استان بوشهر، در گفت وگو با ایرنا اعلام کرد: استان بوشهر مهد استعدادهای ورزشی بویژه در رشته فوتبال است.

مهدی بهرام زاده افزود: برای تبدیل ظرفیت‌های بالقوه استان به عملکرد عملی، حمایت‌های لازم از سوی پتروشیمی‌ها، نفت و گاز استان ضروری است.

او به وضعیت استان کرمان اشاره کرد که با حمایت صنایع خود، چندین تیم ورزشی را مدیریت می‌کند؛ در حالی که بوشهر، علی‌رغم دارا بودن منابع اقتصادی عظیم، از حمایت کافی برخوردار نبوده است.

وی بیان کرد : در کرمان مجموعه‌های بزرگ ورزشی، هتل و زمین‌های ورزشی ساخته شده‌اند؛ اما در بوشهر با وجود داشتن زمین‌های کافی، تعداد محدودی چمن طبیعی در شهر و شهرستان‌ها وجود دارد که نیازهای ورزشی را برآورده نمی‌کند.

بهرام‌زاده معتقد است، احداث چمن‌های طبیعی در بوشهر با توجه به منابع موجود از نظر مالی نیاز به هزینه زیادی ندارد.

سرپرست معاونت امور ورزش اداره کل ورزش و جوانان استان بوشهر در باره هزینه‌های اعزام تیم‌های ورزشی، به چالش‌های مالی ناشی از فاصله بیش از هزار کیلومتر از مرکز و پایتخت اشاره کرد و افزود: هزینه‌های حمل و نقل، بویژه برای دسته‌های ویژه مانند جانبازان، معلولان، نابینایان و ناشنوایان بسیار بالا است و نیازمند راهکارهای ویژه از جمله استفاده از حمل و نقل هوایی است.

بهرام‌زاده افزود: در برخی استان‌ها مانند فارس، خوزستان و اصفهان جذب ورزشکاران از سوی صنایع بزرگ به عنوان روند طبیعی انجام می‌شود؛ در حالی که در بوشهر، با وجود پتروشیمی‌ها، امکان جذب سالانه چهار تا پنج نفر به صورت منظم می‌تواند زمینه اشتغال ورزشی و تشویق خانواده‌ها را فراهم آورد.

وی در باره حوزه سرمایشی توضیح داد: با وجود شش ماه گرمای شدید در استان، سالن‌ها ابتدا با سیستم‌های چیلر که بسیار پرهزینه بودند تجهیز شدند و اکنون با استفاده از کولرهای اسپیلت با ظرفیت ۸۰ هزار واحد، سعی در بهبود شرایط دارند؛ هرچند در دو شهرستان هنوز مشکلات سرمایشی باقی مانده است که باید برطرف شود.

او همچنین به وضعیت فعالیت بانوان اشاره کرد و افزود: فعالیت‌های ورزشی بانوان به دلیل کمبود فضا محدود شده است؛ دونده‌ها و پرتابگرانی که در مقام‌های برتر قرار دارند، مجبورند در ساعات پایانی شب تمرین کنند در حالی که تسالن حجاب به عنوان تنها سالن موجود در بوشهر، از نظر فراهم آوردن امکانات مناسب برای بانوان مورد انتقاد قرار گرفته است.

بهرام‌زاده از موفقیت‌های وزنه‌برداری استان خبر داد و گفت: در ده سال گذشته وزنه‌برداری بوشهر بیش از ۲۰ مدال آسیایی کسب کرده است؛ اما مشکل اصلی همچنان موضوع مالی و چالش‌های اعزام هیات‌های ورزشی به مسابقات می‌باشد.

ضرورت بهربرداری درست از ظرفیت‌ها

مدیرکل ورزش و جوانان استان بوشهردر گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تأکید بر نقش ورزش در حوزه‌های مختلف گفت: در سراسر دنیا، ورزش به‌عنوان ابزاری مهم در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و سلامت شناخته می‌شود و بسیاری از کشورها از ظرفیت‌های ورزشی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی، افزایش تعاملات سیاسی و حتی پوشش برخی ضعف‌های ساختاری استفاده می‌کنند.

یاسر جمالی افزود: اگر در حوزه‌های صنعتی مانند خودروسازی یا دیگر بخش‌ها ضعف‌هایی وجود داشته باشد، ورزش می‌تواند با ایجاد شور و هیجان در جامعه، این نارضایتی‌ها را کاهش داده و مردم را نسبت به مسائل مختلف همراه کند.

وی با اشاره به نبود تناسب تخصیص اعتبارات ورزشی با ظرفیت‌های استان، گفت: با وجود جایگاه ویژه بوشهر درکشور، اعتبارات لازم برای ورزش این استان تأمین نمی‌شود برای مثال، تا بهمن‌ماه سال جاری، تنها ۱۰ درصد از اعتبارات مصوب به ورزش استان تخصیص یافته که این رقم بسیار ناچیز است.

مدیر کل اداره ورزش جوانان استان بوشهر ادامه داد: این کمبود اعتبارات، روند توسعه زیرساخت‌های ورزشی را به‌شدت کند کرده و موجب نارضایتی مردم شده است. ورزش می‌تواند بسیاری از چالش‌های اجتماعی را کاهش دهد، اما توجه کافی به این موضوع در استان ما صورت نگرفته است.

بوشهر؛ استانی با منابع عظیم اما بدون حمایت ورزشی

جمالی با انتقاد از کم‌توجهی به ظرفیت‌های اقتصادی استان در حمایت از ورزش گفت: بوشهر از نظر منابع اقتصادی، یکی از مهم‌ترین استان‌های کشور است. با این حال، این ظرفیت‌ها برای حمایت از ورزش مورد استفاده قرار نگرفته‌اند.

وی افزود: در شرایطی که بوشهر قطب اقتصادی و ارزی کشور محسوب می‌شود، نباید شاهد این باشیم که تیم‌های ورزشی این استان برای حضور در لیگ‌های معتبر با مشکلات مالی روبه‌رو شوند، این کم‌توجهی موجب شده که ما حتی نتوانیم یک تیم را در سطح لیگ یک یا برتر حفظ کنیم.

امید بوشهری‌ها به دستور رئیس جمهور برای حمایت صنایع بزرگ از وزش این استان

جمالی پیشنهاد کرد که هلدینگ خلیج فارس در جنوب کشور با کمک پتروشیمی‌های مستقر در جنوب استان، مسئولیت تأمین مالی ورزش استان بوشهر را برعهده بگیرد.

وی گفت: اگر با حمایت رئیس‌جمهور و دولت، این هلدینگ به ورزش کمک کند و سالانه بین یک تا ۱۰ هزار میلیارد ریال به ورزش این استان اختصاص یابد، می‌توان به پیشرفت قابل توجهی دست یافت.

جمالی ادامه داد: این اقدام نه‌تنها باعث رونق ورزش می‌شود، بلکه رضایتمندی عمومی را افزایش داده و بسیاری از چالش‌های دیگر را نیز مدیریت خواهد کرد.

بوشهر، مهد فوتبال ایران با استعدادهای درخشان

مدیرکل ورزش و جوانان استان بوشهر با اشاره به تاریخچه فوتبال در این استان گفت: قدیمی‌ترین باشگاه فوتبال ایران، یعنی باشگاه نادری، با بیش از ۱۰۰ سال قدمت، در بوشهر تأسیس شده است، این استان همیشه مهد استعدادهای فوتبالی بوده اما به دلیل نبود حمایت‌های کافی، بسیاری از این استعدادها مجبور به مهاجرت به استان‌های دیگر شده‌اند.

وی با اشاره به موفقیت تیم‌های بوشهری افزود: تیم پارس برازجان، طی دو سال گذشته، دو بار پیاپی به فینال مسابقات کشوری در رده‌های سنی مختلف رسیده و این تیم در مقابل باشگاه‌های بزرگی مانند فولاد خوزستان و سپاهان اصفهان، که با بودجه‌های کلان اداره می‌شوند، توانسته عملکرد فوق‌العاده‌ای داشته باشد.

لزوم توجه به استعدادهای ورزشی در رشته‌های مختلف

جمالی همچنین به وجود استعدادهای ارزشمند در سایر رشته‌های ورزشی اشاره کرد و گفت: بوشهر نه‌تنها در فوتبال، بلکه در رشته‌های دیگر نیز استعدادهای بی‌نظیری دارد. علیرضا صمیمی، پرافتخارترین دروازه‌بان فوتسال آسیا، از این استان برخاسته است.

وی ادامه داد: در رشته‌هایی مانند دوومیدانی، فوتسال و سایر ورزش‌های انفرادی نیز ورزشکاران مستعدی در استان بوشهر حضور دارند که با حمایت صحیح، می‌توانند در سطح ملی و بین‌المللی افتخارآفرینی کنند.

مدیرکل ورزش و جوانان استان بوشهر تأکید کرد: با سرمایه‌گذاری صحیح در ورزش، نه‌تنها می‌توان استعدادهای بومی را حفظ و تقویت کرد، بلکه می‌توان از این ظرفیت برای افزایش امید، نشاط و تعامل اجتماعی استفاده کرد.